• Haberler
  • Genel
  • İGM’de Haziran toplantıları başlıyor – Kocatepe Gazetesi

İGM’de Haziran toplantıları başlıyor – Kocatepe Gazetesi

İGM Haziran ayı toplantısının ilk birleşimi bugün yapılacak. Meclisin Haziran ayı toplantı gündemi son derece yoğun geçecek Açılış ve yoklama ile başlayacak olan toplantıda, Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS kampusu içerisinde bulunan Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuar eğitim binalarının bulunduğu alana çevre ihata duvarı ve tel çit çekilmesi konusu görüşülecek. Çobanlar hükümet konağı olarak [&hellip]

İGM'de Haziran toplantıları başlıyor

İGM Haziran ayı toplantısının ilk birleşimi bugün yapılacak. Meclisin Haziran ayı toplantı gündemi son derece yoğun geçecek

Açılış ve yoklama ile başlayacak olan toplantıda, Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS kampusu içerisinde bulunan Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuar eğitim binalarının bulunduğu alana çevre ihata duvarı ve tel çit çekilmesi konusu görüşülecek. Çobanlar hükümet konağı olarak kullanılan İl Özel İdare İşhanında bulunan 2. kat 49 nolu odanın, kimlik kartı çalışmalarının yürütülebilmesi için, İlçe Nüfus Müdürlüğüne muhammen bedel üzerinden kiraya verilmeside meclis gündeminde yer alıyor.
MOBESE’YE YENİ İLAVE
İl Genel Meclisi’nde (İGM) 2012 Mali Yılı bütçesi ile Destek Hizmetleri kurumsal kodu altında bulunan, Mahkeme Harç ve Giderleri harcama kalemine ilave ödenek aktarılması, İl Emniyet Müdürlüğünün 11 noktada 18 sabit, 3 hareketli kamera ile kurulacak olan Mobese sistemi, D- 300 karayolu üzerinde Plaka Tanıma Sistemi kurulması ve Dinar Kavşağı ile Yeşilyurt Köyünü Mobese Sistemine dahil edilmesi için, ödenek tahsis edilmesi ve İl Özel İdaresinin de üyesi olduğu Merkez Atıksu Arıtma tesisinin, 2012 yılı için kişi başına aylık 1,50 TL atıksu bertaraf bedeli tespit edildiği belirtilerek, 8 köyü temsilen aylık ödeme yapması konuları ele alınacak. Emirdağ, Dinar ve Çay ilçelerinde bulunan Bakımevlerinin Köylere Hizmet Götürme Birliklerine devir edilmesi, Hocalar ilçesi Uluköy köyü ile Yağcı köyünün, Çalca köyüyle çevre yolu bağlantısının yapılması konusundaki komisyon raporu oylanacak.
PERSONELE SOSYAL
DENGE TAZMİNATI GÜNDEMDE
Başmakçı ilçesi Akpınar köyünün, Yukarı Akpınar mahallesi ile Taş Ocağı arasına yol açılması konusundaki komisyon raporu, Afyonkarahisar ile Alanyurt arasındaki yolun yapılması, İscehisar ilçesi Alanyurt Belediyesi’nin Çatağıl-Doğlat- Çalışlar arası yol güzergahı ve yol yapılması talebi konusundaki komisyon raporları karara bağlanacak. 2011 – 2012 kış sezonunun çok sert geçmesi nedeniyle okulların çatı ve oluklarında hasarlar meydana geldiği belirtilerek, bahse konu okulların ihtiyaç duyulan bakım ve onarımlarında kullanılmak üzere, ödenek aktarılması konusu değerlendirilecek. İl Özel İdaresinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan memur personele, 6289 Sayılı Kanunun 22 inci maddesiyle değiştirilen 4688 Sayılı Kanunun 32. maddesi hükümleri çerçevesinde yapılacak toplu sözleşme süresi ile sınırlı olmak kaydıyla sosyal denge tazminatı verilmesi konusundaki komisyon raporları görüşülecek.
AFJET’TE SERMAYE ARTIŞ
TAKASI GÖRÜŞÜLECEK
İl Özel İdaresinin ortağı olduğu AFJET Afyon Jeotermal Tesisleri Turizm San.Tic. A.Ş’nin, Erenler Köyü sınırları içinde bulunan 138 ruhsat nolu jeotermal kaynak arama ruhsatı ihale bedeliyle, sermaye artışının takas edilmesi ve kalan tutarın ödenmesi konusundaki komisyon raporları görüşülecek. Tesis yeri için başvuru yapan kişilerden, karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkındaki yönetmeliğin 22. Maddesine göre, tesis yeri ön inceleme masrafının alınması konusundaki komisyon raporları, 5686 sayılı kanuna dayanılarak enerji ve tabii kaynaklar bakanlığınca yayınlanan jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular kanunu uygulama yönetmeliği’nce İl Özel İdaresine verilen tek elden su dağıtım projesi yapımı ve uygulaması konusundaki komisyon raporları ele alınacak. 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunun 10. Maddesinin (l) bendi ile il özel idareleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmenliğinin 10. Maddesi gereğince, norm kadro ihdas cetvelleri, konusundaki komisyon raporu görüşülecek.
5 BÖLGE ÇALIŞMALARI ANLATILACAK
2012 mali yılı yatırım programında bulunan, spor tesisleri bakım ve onarım işine ait ödeneğin, İscehisar ilçesi A-1 tipi tribün oturma koltuğu ve stoker yapım işi harcama kalemine aktarılması konusundaki komisyon raporları oylanacak. 237 sayılı Taşıt Kanunun 10. maddesince, İl Özel İdaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet midibüs alınması konusundaki komisyon raporları karara bağlanacak. İl Özel İdaresinin, Sultandağı Soğuk Hava Deposu Limited Şirketinde bulunan hissesinin, tüm aktif ve pasif kaynaklarıyla beraber Sultandağı Belediye Başkanlığına satılması konusundaki komisyon raporları oylanacak. Orman ve Su İşleri V. Bölge Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar hakkında, meclis üyeleri bilgilendirilecek. İhtisas komisyonlarından gelecek olan raporlar karara bağlanacak. Üyelerin sunacakları önergeler görüşülerek temmuz ayının toplantı gün ve saati belirlenecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme