İGM'de 'gazino' gerginliği

İGM'nin dünkü toplantısında kısa süreli 'gazino' gerginliği yaşandı. İGM Merkez Üyesi Nurettin Birliktir, toplantıya konuk olarak gelen ve beldesinin okul ihtiyacını dile getiren Işıklar beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Erol Özağıl'dan belde de
bulunan gazinonun gece yarısından sonra çalışmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Özağıl'ın mecliste misafir
siyasetçi olarak beldesinin ihtiyacını dile getirdiğini belirten MHP Grubu üyeleri ile CHP Sultandağı Üyesi İsmahan Nergiz, Birliktir'in bu konuşmasına gerek olmadığını, siyasi nezakete hassasiyetle uyulması gerektiğini ifade ettiler

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 8’nci birleşimi tamamlandı. Meclis Üyeleri bugün sabah dokuzuncu toplantı için bir araya gelecek.
MHP’Lİ BAŞKAN IŞIKLAR’DA OKUL VE SPOR SAHASINA DESTEK İSTEDİ

Merkeze bağlı Işıklar beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Erolz Özağıl, toplantıya konuk olarak katıldı. Özağıl, beldesinde ihtiyaç duyulan okul ve spor sahası yapımı için İl Genel Meclisi üyelerinden destek istedi. Toplantı sonunda gündem dışı söz alan AK Parti Merkez Üyesi Nurettin Birliktir, Afyonkarahisar’ın önceki dönem Valilerinden Mustafa Tutulmaz döneminde Sultandağı bölgesinde faaliyet gösteren gazinoların kapatılması için büyük mücadeleler verildiğini bu hususta gösterdiği gayretle başarılı olduğunu belirttiği Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz’a teşekkür etti. Birliktir, “Işıklar beldesinde de bu tür faaliyet gösteren bir yer olduğunu biliyoruz. Sayın Işıklar Belediye Başkanımız toplantımıza hoşgeldiniz. Biz kimsenin eğlencesine karışmıyoruz. Ama bu tür faaliyetler yürüten yerlerin devletin tanıdığı saatlerde faaliyetini sürdürmesi gerekiyor. Işıklar’da bu yerin kaça kadar çalıştığını bilmiyorum. Bu vesile ile Belediye Başkanımızın buna, aksi duruma müsaade etmemesini rica ediyorum.” dedi.

İLK TEPKİ ALİ ALTAN’DAN GELDİ
Nurettin Birliktir’in konuşmasının ardından Işıklar Belediye Başkanı Erol Özağıl’ın toplantıya misafir olarak gelip beldesinin okul ihtiyacı için meclisten destek istediğini belirten MHP Şuhut İGM Üyesi Ali Altan, Nurettin Birliktir’in yaptığı konuşmanın hoş olmadığını, “konuşmuş olmak için konuştuğunu” söyleyerek tepki gösterdi.

“NURETTİN BEYİN BU KONUŞMASINA GEREK YOKTU”
MHP Grup Başkan Vekili Çay İGM Üyesi Faruk Kökcür, söz alarak şöyle konuştu: “MHP İl Başkanlığımıza ilçelerimizde baş gösteren sıkıntılarla ilgili talimatlar gelir. Bizlerde İl GEnel Meclisi Üyeleri olarak sıkıntıların çözümü için birlikte mücadele ederiz. İşin gerçeği budur. MHP olarak bizim 18 tane Belediyemiz var. Bu belediyelerimizin başkanları bize gelerek konu ve talepleri aktarırlar birlikte değerlendiririz. Işıklar Belediye Başkanımız Sayın Erol Özağıl toplantımıza gelerek 2024 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diledi ve beldesinde ihtiyaç duyulan okul için meclisimizden destek istedi. Konu nereden nereye geldi. Nurettin Birliktir’in bahsettiği şeyin bizle hiçbir ilgisi yoktur. Çünkü Işıklar beldesinde bir mücavir alan vardır. Bununla ilgili de valilik makamı ve İl İdare Kurulu vardır. Nurettin beyin bu konuşmasına gerek yoktu. Çünkü Erol Bey buraya okul ve spor sahası yapımına destek istemek amacıyla geldi. AK Parti Merkez Üyesi Hasan Hüseyin Düşgün kardeşimizde Işıklar beldelidir. Kendileriyle zaman zaman Erol beyle işbirliği içinde gerekli çalışmaları yürütmektedir. Böyle güzel bir ortamda Nurettin beyin böyle birşeyi bahsetmesini doğru bulmuyorum.”

“SULTANDAĞINDA 6 GAZİNOYU YIKTIK, BU KONULARIN BURDA KONUŞULMASI DOĞRU DEĞİL”
İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, sakin ve seviyeli bir üslupla konuştuğu için MHP Grup Başkan Vekili Faruk Kökcür’e teşekkür etti. CHP Sultandağı Üyesi İsmahan Nergiz, konu hakkında söz alarak şunları kaydetti: “Doğrudur bizim Sultandağı İlçemiz de 6 adet gazino vardı. Biz gazinoları kapatmadık tamamen yıktık. Gazinolardan hiçbir şey kalmadı. Sadece ilçemize bağlı Yeşilçiftlik beldemiz de bir tane var. Ama o da özel işletmedir. Bir şahsa aittir. O şahısta vukuatlıdır, bir cinayet işlediği için şu anda cezaevindedir. Sözkonusu yeri şu anda oğlu işletmektedir. Sanılmasın ki herkes böyle bir yeri işletmekten çok memnun. İşletmecinin ailesi bizim orada oturduğu için görüştüm. İşletmecinin annesi oğlunun orada bir işletme çalıştırmasından çok rahatsız. Bir anne olarak evladını o hayattan kurtarmak istiyor. Özel mülkiyet olan bir yerle ilgili kapanması konusunda Belediye Başkanı ne yapabilir? Bu konuların burada konuşulmasını çok doğru bulmuyorum. Birde eğlence sektörü gerçeği var. Her yerde herşeyi kapatmakta çok doğru bir yaklaşım değil. Tüm turistik tesislerde olduğu gibi bir saat sınırlaması getirilebilir. Birde Yeşilçiftlikte ki bu gazino yerleşim alanında faaliyet göstermiyor. Bir başka gazinonun açılması için çok uğraştılar Belediye Başkanımız müsaade etmedi, açtırmadı.”
“KİMSEYİ SUÇLAMADIM EĞLENCE YERLERİ KAPATILSIN DEMEDİM”
Nurettin Birliktir, söz alarak direk Işıklar beldesi hakkında konuşmadığını, geçmiş dönemin Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın gazinoların kapatılmasında çok büyük mücadele verdiğini yineledi. Birliktir, “Belediye Meclisinden geçen kararlar olduğunu biliyorum. Ben zaten gazino kapansın demedim. Faaliyet saat sınırlamasına riayet edilmesi gerektiğini belirttim. Gece yarısından sonra devam etmemesini istedim. Ben kimseyi suçlamadım. Eğlence yerleri kapansında demedim. Dolayısıyla hepimiz aile ortamındayız. Gece 00.00’dan sonra kapansın diye söyledim.” dedi.

“KARAR YETKİSİ BELEDİYE ENCÜMENİ İLE DAİMİ ENCÜMENİNDE”
Konunun dağıldığını söyleyen İGM Başkanı Burhanettin Çoban, konu hakkında şu ifadeleri kullandı: “Bir eğlence mekânı Belediye hudutlarında ise açılış kapanış saatlerini belirleme yetkisi Belediye Encümenine aittir. Eğer Belediye hudutlarında değil de köy hudutlarında ise açılış kapanış saatlerini İl Daimi Encümeni belirler. Köy hudutlarında kalan bir eğlence yeri gece 00.00’da kapanıyor. Belediye hudutlarında kalan eğlence yerleri için saati Belediye Encümeni belirliyor. Sabah karşı saatlerde kapanış yapılıyor. Ben bunu teknik olarak belirtmek istedim. Işıklar beldemizin talepleri hepimizin talepleridir. Faruk Kökcür hocamız ve Belediye Başkanımız Erol Özağıl, bunu en güzel şekilde ifade etmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum.” x

“SİYASETİN YAZILI OLMAYAN KURALLARINA SİYASİ NEZAKETE RİAYET ETMELİYİZ”
Konu hakkında söz alan MHP Merkez İGM Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, şöyle konuştu: “İfade edeceklerim geneldir. Bizler mecliste toplam 50 meclis üyesi olarak görev yapıyoruz. Seçim bölgelerimizle ilgili ya da ilimizin çeşitli muhtelif yerleriyle ilgili problemleri konuşuyoruz. Ancak bizlerin burada siyasetin yazılı olmayan kurallarına da riayet etmemiz gerekir. İma v.d. meseleleri nezaket çerçevesi içerisinde düşünerek hassasiyetle riayet etmemiz gerekir düşüncesindeyim.”
“BELDEMİN İHTİYACI İÇİN GELDİM DESTEK BEKLİYORUM”
Işıklar Belediye Başkanı Erol Özağıl, toplantıda konuyla ilgili son konuşmayı yaptı. Özağıl, “Ben buraya halkımızın sıkıntılarını dile getirmek, bütçe görüşmelerinin hayırlı olmasını dilemek için geldim. Herhangi bir tartışma içinde olmak veya çekilmek istemiyorum. Işıklar beldemizin ihtiyaçları doğrultusunda birşeyler yapılması amacıyla geldim. Yüce meclisten destek istiyorum.”

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme