İGM'de çok sesli muhalefet

İl Genel Meclisinin MHP'li, İYİ Partili, CHP'li üyeleri dünya gündemi ekseninde izlenen Türkiye siyasetine yönelik düşüncelerini paylaştı   İl Genel Meclisi (İGM) MHP Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk'ün meclis toplantısı sonrası Ukrayna-Rus savaşı ile izlenen politika ve muhalif kanadın bakışına yönelik yorumları üzerine İYİ Parti Merkez Üyesi Alper Yağcı ve CHP Sultandağı ilçesi Ismahan Nergiz'de [&hellip]

İl Genel Meclisinin MHP’li, İYİ Partili, CHP’li üyeleri dünya gündemi ekseninde izlenen Türkiye siyasetine yönelik düşüncelerini paylaştı

İl Genel Meclisi (İGM) MHP Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk’ün meclis toplantısı sonrası Ukrayna-Rus savaşı ile izlenen politika ve muhalif kanadın bakışına yönelik yorumları üzerine İYİ Parti Merkez Üyesi Alper Yağcı ve CHP Sultandağı ilçesi Ismahan Nergiz’de söz alarak görüşlerini açıkladı.
ERTÜRK:
SAVAŞIN
ASIL HEDEFİ TÜRKİYE 2023 SEÇİMLERİ
Türkiye’nin genel gündemi hakkında konuşmak yapmak içni söz aldığını söyleyen Ertürk, “Pür dikkat hepimizin izlediği üzere kuzeyimizde iki komşumuz Rusya ve Ukrayna arasında bir çatışma hali zuhur etmiştir. Çatışma hali diyorum çünkü bu ilan edilen adı konulan bir savaş değildir. Ancak komşuda ortaya çıkan yangın, öncelikle bizi tesir altına alacaktır. Nitekim bunu da görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti problemin ortaya çıktığı günden itibaren tüm kurumlarıyla birlikte doğru şekilde konumlanmıştır. Tarafsızlığını çatışma halindeki ülkelerden bir tercihi olmadığını hatta bunun da ötesinde NATO ve eski deyimiyle Varşova Paktı ülkeleri ya da yeni haliyle Rusya Federasyonu arasında bir tercih noktasında olmayacağını da deklare etmiştir. Çünkü bu iki ülkenin hem bir akrabalık ilişkisi vardır hem de tarihi bir geçmişleri vardır. Bizim ülkemiz açısından da bu tarihi ilişkiler ortaklaşa cereyan etmiştir. Maalesef ki Türkiye de bazı siyasetçiler ülkemizin dış siyasetine kendi tercihleri doğrultusunda yön verme isteklerini beyanatlarıyla ortaya koymuşlardır. Aslında yaşanan savaş sadece Ukrayna-Rusya çatışması değildir. Şahsi fikrim NATO ile Rusya’nın Ukrayna konusunda anlaştıklarına inanıyorum. NATO diye ABD’yi kast ediyorum. Savaş’ın asıl nedeni Çin’in ekonomik gelişmesini engellemek dünya hegomonyasına giden yolunu kesmek için yapılmıştır. Sonucu hem Avrupa ülkelerini hemde bizi yakından ilgilendirmektedir. Esas amaçları ekonomik ve siyasi istikrarsızlık oluşturmaktır. Bu savaşın gizli hedefi Türkiye’dir, 2023 seçimleridir.” dedi.
YAĞCI: BASIN AÇIKLAMASI KONUSUNDA FİKİR BİRLİĞİNE VARALIM
İGM İYİ Parti Merkez Üyesi Alper Yağcı, son olarak mecliste Ahmet Zeki Ertürk’le olan diyalogları sonucu Afyonkarahisar gündem maddeleri dışında bir şey konuşulmaması yönünde bir kanaatin oluştuğunu belirtti. Yağcı, “Ama son toplantımızda ülke ve dünya gündemi derken cümle aralarında muhalefet partilerine de gönderme yaparak her siyasi parti kendi görüşünü tekrar söylemeye başladı. Elbette biz her konuşmamızda ifade ediyoruz; Ne milliyetçilik ne Türkçülük hiçbir siyasi partinin tekelinde değildir. İYİ Parti’de bugüne kadar ortaya koyduğu misyonlarla Türk Milliyetçiliğini önemseyen bir parti olduğunu çok defa ortaya koymuştur. Şunu ifade etmek isterim; Meclis gündemi dışında bir gündem oluşacaksa o zaman konuştuğumuz gibi her siyasi parti kendi grup odasında bir basın açıklaması yapsın. Eğer izin verilirse burada herkes çıktıktan sonra bir basın açıklaması yapılabilir veya partilerinde yapılabilir. Bu hususta bir fikir birliğine varılmasını istiyorum. Yoksa Sayın hocamı severim ve karşılıklı atışmaktan zevk alırım” diye konuştu.
NERGİZ: EĞER ÜLKEMİZDE SORUN ÇIKARSA
TEK YÜREK OLURUZ
İGM CHP Sultandağı Üyesi Ismahan Nergiz, tartışma oluşturmak istemediğini belirterek şöyle konuştu: “Biz CHP’nin altı oklarından bir tanesini milliyetçilik oluşturur arkadaşlar. Sonuna kadar vatanımıza ve toprağımıza, tarihimize sahip çıkmaya, sadık olmaya çalışan bir partiyiz. Eğer ülkemizde herhangi bir sorun çıkarsa, Allah göstermesin savaş gibi bir problem çıkarsa biz yine tek yürek ve tek millet oluruz. O yüzden hiç kimsenin bir kuşkusu olmasın.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme