• Haberler
  • Genel
  • İGM’de bütçe maratonu başlıyor – Kocatepe Gazetesi

İGM’de bütçe maratonu başlıyor – Kocatepe Gazetesi

İGM Kasım toplantıları 1 Kasım Salı günü başlarken meclis üyelerini gündem maddelerinin yanı sıra yoğun bütçe çalışmaları belkiyor İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantıları 1 Kasım Salı günü saat 10.30’da başlayacak. Meclis Başkanı Salih Sel tarafından açılacak olan toplantıda 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/b maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin [&hellip]

İGM'de bütçe maratonu başlıyor

İGM Kasım toplantıları 1 Kasım Salı günü başlarken meclis üyelerini gündem maddelerinin yanı sıra yoğun bütçe çalışmaları belkiyor

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantıları 1 Kasım Salı günü saat 10.30’da başlayacak. Meclis Başkanı Salih Sel tarafından açılacak olan toplantıda 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/b maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 27.Maddesi gereğince 2012–2014 Mali Yılı Bütçe Tasarısı görüşülmeye başlanacak.
3. OSB’ye yüzde 30 paylı
katılım gündemde
Toplantıda, Gazlıgöl Termal Turizm Merkezinde bulunan İdarenin adına intibakı yapılan 021 No’lu Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatlı Sıcak Su Kuyusunun 5686 Sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu hükümlerine göre İhsaniye Mahalli İdareler ve Turizm Birliğine (İMİT) devredilmesi konusu görüşülecek. Dazkırı Belediyesi Belediye Meclis Kararı ile bedelsiz devri yapýlan taşınmazların, İl Milli Eğitim Bakanlğınca belirlenen İlköğretim Tesisi standartlarına uygun okul ilave, derslik ek bina yaptırılmak üzere idare adına bedelsiz devri görüşülecek. Çobanlar ilçesinde bulunan mülkeyeti idareye ait iş merkezindeki A Blok 1. Kat 20 35 metrekare ve 21 15 metrekarelik nolu büroların 5 yıl süre ile Kadastro Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusu meclis gündeminde yer alacak. Çobanlar ilçesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Çobanlar İş Merkezi’nin zemin katındaki 9-10-11 no.lu işyerlerinde kiracı olan PTT Müdürlüğü’nün kira süresi 31 Aralık 2011 tarihinde sona ereceğinden, bu işyerlerine ek olarak zemin kattaki 12 nolu işyeri ile 19 metrekare alanlı koridorun 5 yıl süre ile kiralanması konusundaki komisyon raporlarının oylanacak. Sinanpaşa ilçesine bağlı Tınaztepe beldesi Kocapınar mevkiinde bulunan kaynak suyu, kullanan Afak Gıda Şirketinin kira süresinin uzatılması konusundaki komisyon raporları gündeme gelecek. İhsaniye ilçesine bağlı Osmanköyü sınırları içerisinde bulunan Afyonkarahisar Kütahya Karayolu üzerinde ve bölgesel havaalanı yakınlarındaki arazi üzerinde kurulması düşünülen III. OSB’nin kuruluşuna kurucu ortak olarak İl Özel İdaresi’nin yüzde 30 payla katılması, konusundaki komisyon raporları ele alınacak. İl Çevre Orman Müdürlüğü’nün 2011 yılı çalışamaları ve yatırımları hakkında meclis üyeleri bilgilendirilecek. Dinar ilçesine bağlı Çobansaray köyü Büyükasar ve Katırcı mevkiinde yer alan, Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği tarafından gerçekleştirilmesi düşünülen, Dinar Katı Atık Bertaraf Tesisi için hazýılanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nın Onaylanması, konusundaki komisyon raporu görüşülecek.
Daire müdürleri üyeleri bilgilendirecek
Kasım ayı İGM toplantısında 3621 Sayılı Kanu’nun 5. maddesi ve ilgili kanunu uygulamasına dair yönetmeliğin 7. maddesi gereği ilde bulunan tabii ve suni göllerin kıyı kenar çizgilerinin tespit edilmesi ve tespit için gerekli maksimum su kotundan itibaren 250 metre genişliğinde göl çevresini gösterir hali hazır ha-ritalar için gerekli ödeneğin İl Özel İdaresince karşı-lanması talebi görüşülecek. Işıklar beldesine ilköğretim okulu yapımı, Başmakçı ilçesine Gençlik ve Kültür Merkezi yapılması konuları değerlendirilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2011 yılı çalışma ve yatırım programı hakkında meclis üyeleri bilgilendirilecekler. Hocalar ilçesi, Davulga ve Avgancık köylerinin içme suyu ve memba hatlar‎n‎n yenilenmesi konusundaki komisyon raporu oylanacak. Sinanpaşa ilçemize bağlı Akören beldesi arazisinde bulunan alan yolu adı verilen yolun okul ile Balmahmut yolu arasında İl Özel İdaresi yol alanına alınması konusundaki komisyon raporu görüşülecek. Evciler ilçesi Bostancı kuyu ile Denizli Çivril ilçesi İrgil beldesi arasınnda ki 8 kilometrelik yolun yol ağına alınması, Dinar ilçesine bağlı Yelalan, Palaz ve Bademli köylerini birbirine bağlayan 5 kilometrelik Orman yolunun, İl Özel İdaresi yol ağına alınması, konusundaki komisyon rapoları görüşülecek. İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2011 yılı yatırm ve çalışmaları hakkında meclis üyeleri bilgilendirilecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çalışmaları da üyelere aktarılacak. İhtisas komisyonlarından gelecek olan raporların görüşülmesi, meclis üyelerinin başkanlığa sunacağı önergelerin görüşülmesi ve meclisin Aralık ayı toplantısının gün ve saatinin belirlenmesiyle toplantı sona erecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme