İGM'de Atatürk saygı ve rahmetle anıldı

İGM Kasım ayı toplantılarının 10'ncu birleşiminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84'ncü yıldönümü nedeniyle saygı ve

İGM Kasım ayı toplantılarının 10’ncu birleşiminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84’ncü yıldönümü nedeniyle saygı ve rahmetle anıldı
İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 10’ncu birleşimi dün tamamlandı. Meclis üyeleri Atatürk’ün 84’ncü vefat yıldönümü nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
“ATATÜRK’Ü SAYGI İLE YÂD EDİYORUZ”
İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84’ncü yıldönümü nedeniyle konuşma yaptı. Çoban, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84’ncü yıldönümünde saygı ile yâd ediyoruz. Aziz Milletimizin tüm fertleriyle top yekûn bir mücadele verdiği Kurtuluş Savaşını zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizden aldığı güçle büyük başarılara imza atmıştır. Dünya tarihinde saygın bir yer edinmitşir. Aziz milletimizin ve tüm dünyanın takdirine mazhar olmuş bir lider olan gaziyi anlamanın milli irade aşığı olan bir şahsiyeti bir insan olarak gençlerimize ve çocuklarımıza anlatmanın, yaşanan zorlukları ve verilen eşsiz mücadeleyi unutmadan birlik ve beraberlik içerisinde istiklal uğrunda yakılan meşaleyi yeni nesillere emanet etmeliyiz. Milletimiz şehitlerimizin kanları, gazilerimizin fedakârlıklarıyla savunulan bu vatan ve bayrağı sonsuza kadar korumaya kararlıdır.” dedi.
“ATATÜRK VE KAHRAMANLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ”
Çoban sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye Cumhuriyeti geçmişinden aldığı güçle tüm engelleme teşebbüslerine rağmen sağlam adımlarla ilerlemeyi ve büyümeyi sürdürmektedir. Geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle daha büyük bir kararlılıkla yürürken bizlerde bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserimdir.’ dediği cumhuriyetimize sahip çıkıyor, ülkemizi daha ileriye taşıyacak adımları yılmadan, yorulmadan hayata geçiriyoruz. Bu düşüncelerle vefatının 84’ncü yıldönümünde cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarıyla, vatanımız uğruna şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bi kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Emekli Albay İsmail Özdilek hemşehrimiz tarafından Anıtkabir Sinevizyon Merkezi için ‘Güneş’in Adı’ altında hazırlanan belgesel birkaç televizyon kanalında yayınlanacak. Bu belgeseli toplantı sonrası izleyeceğiz.”
“10 KASIMLAR’IN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR”
Toplantıda söz alan MHP Başmakçı İGM Üyesi Oğuz Çetinkaya’da, Atatürk’ü vefatının 84’ncü yıldönümünde rahmetle andığını belirtti. Çetinkaya, “10 Kasımlar’ın Atatürk’ün 57 yıllık hayatında verdiği mücadelesini milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Bu meyadan Atamızın bize ve ülkemize kazandırdıklarının mutluluğu ile yeni bir 10 Kasım’ı yaşıyoruz. Yüce Atatürk’ün ölümünün 84’ncü yıldönümünde de her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yılda Atamızı saygı ve sevgiyle anıyoruz.” diye konuştu.
“ATATÜRK’Ü SEVMEK BİR İBADETTİR”
CHP Sultandağı İGM Üyesi İsmahan Nergiz, Atatürk’ü vefatının 84’ncü yıldönümünde sevgi, saygı, şükran ve minnele andığını ifade etti. Nergiz, “Atam; Kurtardığın ve kurduğun Türkiye Cumhuriyeti’nde doğdum, büyüdüm. Fikri hür ve vicdanı hür bir neslin temsilcisiyim. İlk nüfus sayımı 2. Mahmut döneminde yapılmıştı. Sadece erkekler ve hayvanların sayıldığı bu nüfus sayımında kadının adı bile geçmemişti. Kadınlar olarak bize verdiğin haklarla eğitildim. Özgür irademle seçtim, seçildim, çalışabildim. Tek başıma tarlaya, sokağa, çalışabilmeye gidebildim. Sana olan borcum asla bitmeyecek. Üçüncü Cumhurbaşkanımız Celal Bayar’ın dediği gibi ‘Atatürk’ü sevmek bir ibadettir.’ Atam seni sevmek; Doğayı, insanı, çağdaş yaşamı, uygarlığı, vatanı, özgürlüğü sevmektir.” şeklinde konuştu.
“10 KASIMLAR SAHİPLENME VE GELECEĞE KOŞMA GÜNÜDÜR”
İYİ Parti Merkez Üyesi Alper Yağcı, Atatürk’ü ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle andığını ifade etti. Yağcı şu ifadelere yer verdi: “Türk İstiklal Mücadelesinin kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’ncü yıldönümünde kendisini rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. 10 Kasımlar’ı yıllar öncesinin kazanımlarını sahiplenmek, korumak, güçlendirmek ve geleceğe koşma günü olarak görüyoruz.”
“ATATÜRK TÜM TÜRKLER’İN VE MİLLİ BİRLİĞİN ORTAK PAYDASIDIR”
MHP Grup Başkanı Çay İGM Üyesi Faruk Kökcür, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde şöyle konuştu: “Ülkemizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız büyük önder Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyorum. Atatürk milli birliğimizin, bütün Türkler’in ortak paydasıdır. Atatürk’ü saymak onu sadece 10 Kasım’da anmakla değil onu daha iyi anlamaktır. Atatürk sadece 10 Kasım vefat gününde değil 365 gün boyunca yüreklerde hissedilmektedir.” Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı gazeteniz Kocatepe’de…

Bakmadan Geçme