Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’de Aralık toplantıları başladı

İGM’de Aralık toplantıları başladı

İGM’de 2020 yılının son meclis toplantılarının ilk birleşimi dün tamamlandı. Meclis üyeleri Kasım ayında 20 gün süren yoğun bütçe görüşmelerinin ardından Aralık toplantıları için biraraya geldi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Aralık ayı toplantılarıın ilk birleşimi dün Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban’ın idaresinde yapıldı.
GÜNEY KÖYÜ’NDE PARK ALANI KALDIRILMAYACAK
Toplantıda ilk olarak gündem dışı konular okutularak rapor hazırlanması için oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. Gündemi ikinci maddesinde yer alan Dinar KHGB’ne tahsis edilen Beton Parke ve Bordür Yapımı ödeneğinden, Köy Okullarına Spor Malzemesi Alım ödeneğinden ve Dinar Okul Bakım Onarım ödeneklerinden, Dinar Kapalı Halı Saha Yapım İşi harcama kalemine aktarma yapılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney köyünde yer alan 163 ada, 2 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan park alanının kaldırılmasını uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
BALLIK KÖYÜ’NDEKİ İMAR PLAN DEĞİŞİKLİK TALEBİ REDDEDİLDİ
Sandıklı ilçesine bağlı Ballık köyünde yer alan 677 parsel numarası ile kayıtlı mülkiyeti Mustafa Bora Bengül’e ait 7.250,00 metrekarelik taşınmaz üzerinde mevcut imar planlarında 22,00 metrelik ve 10,00 metrelik yol ile ilgili imar planı değişikliği yapılmasını uygun görmeyen komisyon raporu kabul edilerek karara bağlandı. Şuhut ilçesine bağlı Efe köyünde yer alan 319 ada, 14 parsel numarası ile kayıtlı mülkiyeti Hüseyin Yazıcı’ya ait 4.386,07 m² lik taşınmaz üzerinde bulunan park alanının yan taşınmaza kaydırılması ile ilgili imar planı değişikliğinin yapılması uygun görülmedi. Çay ilçesine bağlı Deresinek köyünde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, 209 ada 8 parsel numaralı arsa vasfındaki taşınmaz tapusunun mirasçılarına devrini uygun gören rapor oybirliği ile kabul edildi.
MERHUM AKKAYA YERİNE ÇELEN GÖREVE BAŞLADI
Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden AK Parti İscehisar İGM Üyesi İbrahimm Akkaya’nın yerine göreve başlayan Meclis Üyesi Mesut Çelen meclis üyelerine kendisini tanıttı. 30 yaşında ki genç üye Çelen, AK Parti İscehisar Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yaptığını, muhasebeci olduğunu belirtti. Çelen, merhum İbrahim Akkaya’ya Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Mesut Çelen’e yeni görevinde başarılar diledi.
ALTAN CHP’Lİ VEKİL BAŞARIR’I KINADI
MHP Şuhut İGM Üyesi Ali Altan gündem dışı söz aldığı toplantıda CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı “Türk Ordusunun Katar’a satıldığı” sözleri nedeniyle kınadı. Altan şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde Haber Türk kanalına konuşan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’a sesleniyorum. Sen her şartta ve koşulda vatanı için anadan babadan ve yardan geçen ‘Benim anam, babam, yârim de vatan.’ diyen Mazisi 5 bin yıla dayanan şerefli şanlı kahraman Türk Ordusuna ‘Satılmış Ordu’ diyen zavallı. Siz PKK, PYD, YPG ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a terörist bile diyemeyen ABD’den Biden’den medet uman asıl satılmış sizsiniz. Türk Ordusu Başbuğ Atatürk’ün emriyle gözünü kırpmadan Allah, Allah diyerek ölüme yürüyen şerefli bir ordudur. Şunu da unutmayınız ki her Türk asker doğar. Türk Ordusu millettir. Elbet bu millet bununda hesabını sorar. Şerefli Türk ordusuna satılmış diye hadsizce açıklama yapan Başarır’ı esefle kınıyorum.”
ÇOBAN HASTALIK SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
Toplantı sonunda Meclis Başkanı Burhanettin Çoban Kovid-19 virüsü nedeniyle rahatsızlanan meclis üyeleri içerisinde hastalığı atlatanlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Çoban şöyle konuştu: “Ömer Ali Keskin’in karantinada son günü olduğunu öğrendik. Ahmet Karaoğlu da süreci atlattı, hatta süreci çok rahat geçirmişti. Önceki gün öğrendiğimize göre bir kalp rahatsızlığı geçirmiş. Allah’tan ona da şifalar diliyorum. İbrahim Kaynak’ın ailesi nedeniyle karantinada olduğunu öğrendik. Cengiz Ceylan, Umut Eroğlu süreci çok rahat atlattı. Onlara da geçmiş olsun diyoruz. Ferda Ertürk ailecek hastalık sürecini yaşadı. Faruk Kökçür, yoğun bakım sürecini tamamladı ve çıktı. Maşallah iyi durumdadır. Asım Akın’a da Allah’tan şifa diliyorum.”
ERTÜRK: ALLAH BU HASTALIĞI KİMSEYE GÖSTERMESİN
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Merkez İGM Üyesi Av. Ferda Ertürk eşi ve iki evladıyla birlikte geçirdiği zor süreci meclis üyeleriyle paylaştı. Ertürk şunları söyledi: “İbrahim Akkaya büyüğümüze Allah’tan rahmet diliyorum. Diğer hasta olan ve hastalığı atlatan tüm arkadaşlarımıza da Allah’tan şifalar ve geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. 15 günlük karantina sürecimiz önceki gün itibariyle bitti. Son derece zor bir süreçti. 7 gün evde tedaviden sonra kalan 5 günde ailecek hastaneye yattık. Süreci aile olarak hastanede geçirmemiz bizi biraz daha zorladı. Bu süreçte arayıp soran geçmiş olsun dilekelrini ileten başta İGM Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere tüm meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Hala sıkıntılarımız devam ediyor. Nefes almakta zorluk çekiyoruz. Bu hastalığın kime ne şekilde sirayet edip kimde nasıl tepki vereceği hiç belli değil. O nedenle ben herkesi çok dikkatli olmaya davet ediyorum. Elimden gelen gayreti gösterdiğim halde bu rahatsızlığa yakalandım ve zorlu bir süreç geçirdim. Hayatımın en zor 15 günüydü diyebilirim. Birde ailecek olmamız bizi biraz daha zorladı. Rabbimden dileğim kimse bu hastalığa yakalanmasın. Yakalananlara da acil şifalar diliyorum. Yakalananlar da inşallah sağlıklarına kavuşsunlar. Plazma bağışı çok mühimdir. Bu hastalığın kesin bir ilacı ve tedavisi henüz yok. Ama eski bir yöntem olan plazma bağışı işe yarıyor. Gereken duyarlılığın gösterilmesini diliyorum.”
Meclisin Aralık ayı toplantısının 2. birleşimi bugün sabah Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi