İGM'de Ağustos'un son toplantısı bugün

İl Genel Meclisi'nin (İGM) Ağustos ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Meclisin beşinci ve sonuncu toplantısı bugün sabah yapılacak.İKİ KONU GÜNDEME ALINDIAçılışı yapan İGM Başkanı Salih Sel, yoklamanın ardından gündem dışı iki konuyu okuttu. Gündem dışı konular arasında yer alan 607 ada, 5 numaralı parselde kayıtlı 4.217,09 metrekare alanlı arsa vasıflı taşınmazın, Gençlik Hizmetleri ve Spor [&hellip]

İl Genel Meclisi’nin (İGM) Ağustos ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Meclisin beşinci ve sonuncu toplantısı bugün sabah yapılacak.
İKİ KONU
 GÜNDEME ALINDI
Açılışı yapan İGM Başkanı Salih Sel, yoklamanın ardından gündem dışı iki konuyu okuttu. Gündem dışı konular arasında yer alan; 607 ada, 5 numaralı parselde kayıtlı 4.217,09 metrekare alanlı arsa vasıflı taşınmazın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne yapılan 2 yıllık ön tahsisin kaldırılarak, Emirdağ Belediyesine bedelsiz devir edilmesi konusu ilgili komisyonlarda görüşülecek. Toplantıda ikinci gündem dışı konu; Bolvadin ilçesi Büyükkarabağ köyü Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan tapunun, 176 ada, 1 parselinde kayıtlı 1. 689,92 metrekare alanlı arsa üzerinde bulunan, 2 adet iki katlı kargir lojman binası vasıflı lojman binalarının, kullanım ve diğer tasarruflarının köy muhtarlığına verilmesini talebi oldu. Büyükkarabağ Köyü Muhtarlığının, lojman, bakım, onarım v.d ihtiyaçlarının muhtarlıkça karşılanması koşuluyla tahsis talebi görüşülmesi için oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderildi.
KOÇHİSAR’A 5 DERSLİKLİ
OKUL İSTENİYOR
Toplantı gündemin 14’ncü maddesinin görüşülmesi ile devam etti. Sandıklı ilçesin bağlı Koçhisar köyüne 5 derslikli okul yapılması talebinin bütçe döneminde değerlendirilmesi yönünde görüş bildiren komisyon raporları oy birliğiyle kabul edildi. Sultandağı ilçesinden başlayıp, Kırca Köyü, Dereçine Kasabası, Çamözü ve Akbaba köylerine kadar asfaltı bozulan yolun, dairesince gerekli bakım ve onarımının yapılmasına karar verildi.
TALEPLER DAİRESİNCE İNCELENECEK
Sinanpaşa ilçesi Güney köyü sınırları içerisinde bulunan, 128 ada, 11 numaralı parselde taşınmaz üzerine halı saha tesisi yapılması şartıyla tahsis edilen taşınmazın Güney Köyü Muhtarlığına Halı Saha ve Düğün Salonu yapımı olarak değiştirilmesini uygun gören komisyon raporları kabul edildi. Sandıklı ilçesi Başağaç köyü, köy çıkışı arazi bağlantısına bir adet menfez yapımı talebinin dairesince değerlendirilmesine karar verildi. Sandıklı ilçesi Ürküt ve Saltık köylerine içme suyu kuyusu açılması talebi de dairesince değerlendirilecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme