• Haberler
  • Genel
  • İGM yarın Şuhut’ta toplanacak – Kocatepe Gazetesi

İGM yarın Şuhut’ta toplanacak – Kocatepe Gazetesi

İGM Kasım ayı toplantıları sürüyor. Komisyon raporlarının oylandığı toplantı yarın Şuhut’ta yapılacak İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar okunarak karara bağlandı. Meclisin 13. toplantısına Şuhut ilçesi ev sahipliği yapacak.İLGİLİ BİRİM İNCELEME YAPACAK Çobanlar ilçesinin Göynük köyünde kanalizasyon ve içme suyu bağlantılarının standarda uygun hale getirilmesi [&hellip]

İGM yarın Şuhut'ta toplanacak

İGM Kasım ayı toplantıları sürüyor. Komisyon raporlarının oylandığı toplantı yarın Şuhut’ta yapılacak

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar okunarak karara bağlandı. Meclisin 13. toplantısına Şuhut ilçesi ev sahipliği yapacak.
İLGİLİ BİRİM İNCELEME YAPACAK
Çobanlar ilçesinin Göynük köyünde kanalizasyon ve içme suyu bağlantılarının standarda uygun hale getirilmesi için gerekli çalışmanın yapılıp, kanalizasyon şebekesi olmayan yerlerde dairesince inceleme yapılmasını uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
PARATONER TAKIMI ZORUNLU
Yağışlı, bulutlu ve rüzgarlı günlerde havada ki elektrik yoğunluğunun artması nedeniyle yıldırım düşme vakalarının ortaya çıktığı kaydedildi. Saraydüzü köyünün tarihi tescilli camii minaresine yıldırım düştüğü, şerefe üst kısmının yıkıldığı bildirildi. Yıldırım düşmesi sırasında artan eletrik akımı şiddeti ile köyde ki evlerde pek çok cihazın patlaması ile köyde afet ortaya çıktığı belirtildi. Köy muhtarlığı ve Müftülük olmak üzere konu muhataplarının bilgilendirilmesi gerektiği açıklaması yapıldı.
ÇOBANLAR SPOR SALONU İSTEDİ
Başmakçı ilçesinin Yaka köyüne köyler arası turnuvalarla muhtarlığa gelir sağlanması ve gençlerin spor yapabilmeleri için hala saha yapım talebi ilçelerin derslik ihtiyaçları çözüldükten sonra ileri ki yıllarda değerlendirilmesini uygun gören Eğitim Gençlik Spor, Plan Bütçe komisyonlarının raporları oybirliği ile kabul edildi. Çobanlar ilçesinin en fazla nüfus artışı görülen ilçe konumunda olduğu, kapalı spor salonu ihtiyacının Çobanlar ve çevre ilçelerin ortak ihtiyacı olduğu bildirildi. Talep derslik ihtiyaçları tamamlandıktan sonra ileriki yıllarda değerlendirilecek. Çobanlar ilçesinde ödeneği ayrılmmasına rağmen bu ödeneğin yeterli gelmemesi nedeniyle ilköğretim okulu yapım ihalesinin yapılamadığı belirtildi. İlçe merkezi Yeni mahallesine okul yapım ihalesinin 2015 yılı yatırım programında değerlendirilmesi uygun görüldü.
12 DERSLİKLİ OKUL YAPILACAK
Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine beldesinde öğrenci kapasitesinin yüksek olduğu belde bulunan okula taşımalı öğrencilerinde geldiği kaydedildi. Sosyal ve sportif başarıları olan okulun daha başarılı olabilmesi için okul bahçesine 12 derslikli bir ilköğretim okulu yapım talebi 2015 yılı yatırım programında değerlendirilecek. Meclis Başkanlığına sunulan önergeler gerekli komisyonlara rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme