• Haberler
  • Genel
  • İGM üyelerine başörtüsü teşekkürü – Kocatepe Gazetesi

İGM üyelerine başörtüsü teşekkürü – Kocatepe Gazetesi

İGM Başkanı Salih Sel bir haber ajansına başörtüsü ile ilgili olarak verdiği demeçte meclis üyelerine, bürokratlara ve Vali İrfan Balkanlıoğlu'na ayrı ayrı teşekkür ettiğini, bu kısımların yayında kesildiğini açıkladı. Sel, teşekkürlerini yinelerken tebrik ettiği meclis üyelerince alkışlandı. İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının beşinci birleşimi dün Meclis Başkanı Salih Sel'in başkanlığında tamamlandı. Toplantıda ilk [&hellip]

İGM üyelerine başörtüsü teşekkürü

İGM Başkanı Salih Sel bir haber ajansına başörtüsü ile ilgili olarak verdiği demeçte meclis üyelerine, bürokratlara ve Vali İrfan Balkanlıoğlu’na ayrı ayrı teşekkür ettiğini, bu kısımların yayında kesildiğini açıkladı. Sel, teşekkürlerini yinelerken tebrik ettiği meclis üyelerince alkışlandı. İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının beşinci birleşimi dün Meclis Başkanı Salih Sel’in başkanlığında tamamlandı. Toplantıda ilk olarak gündem dışı iki madde okunarak rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi

TEŞEKKÜRE ALKIŞLI KARŞILIK
İGM Başkanı Salih Sel, bir haber ajansının şahsı ve meclisin başörtülü üyelerinden Hatice Dudu Özkal ile başörtüsü üzerine bir demeç aldığını belirtti. Sel, demecin çeşitli yayın organlarında yayınlandığını kaydeden Salih Sel; “Özellikle bize anlayış gösteren İGM üyelerine teşekkür ettiğimi kısımlar kesilerek verilmedi. Ayrıca Sayın Valimize ve bürokratlarımıza da çok teşekkür ettiğimi ifade ettim. Tüm İGM üyelerinin hepsini teker teker tebrik ediyorum.” dedi. Meclis üyeleri Sel’i alkışladı.
GEBECELER’DE ANA OKULU DA İHTİYAÇ
Gündemin 17’nci maddesi gereğince ihtisas komisyonlarından gelen raporlar karara bağlandı. 2013 Yılı yatırım programında 4 derslikli planlanan Gebeceler İlkokulu yapılacak bölge de ana sınıfı ihtiyacı olduğundan derslik sayısının 6’ya çıkarılmasını uygun gören Plan Bütçe, Eğitim Gençlik Spor komisyonlarının aynı yöndeki raporları oybirliği ile kabul edildi. Erkmen Belediyesine ait tapunun 2 bin 860 metrekarelik alandaki gayrimenkulün 15 derslikli ilkokul yapılması şartıyla İl Özel İdaresine bedelsiz devrini uygun gören; İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe, İmar Bayındırlık, Eğitim Gençlik Spor komisyonlarının aynı yöndeki raporları kabul edildi.
OSB HEYETİNE KATILIM RET
Atık Su Arıtma Birlikleri katılım payı ödeneklerinden 20 bin TL ödeneğin İscehisar ilçesi Çalışlar köyünde içme suyu isale hattı ve spor sahası düzenlenmek üzere İscehisar KHGB’ne aktarılmasını uygun gören Plan Bütçe komisyonunun raporu oybirliği ile kabul edildi. Çayırbağ beldesi sınırlarında bulunan mülkiyeti mera vasıflı 2 bin 643 numara ile kayıtlı yaklaşık 550 bin metrekarelik taşınmazın Afyonkarahisar Seracılığı Destekleme Derneği’nin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurucu heyetinde yüzde 5 hisse ile İl Özel İdaresi’nin kurucu ortak olarak yer alması talebi karara bağlandı. Her türlü giderlerin dernekçe karşılanması şartı ile İl Özel İdaresi’nin hissedar olması talebini uygun görmeyen İmar Bayındırlık, Tarım Orman, Plan Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarının aynı yöndeki raporları kabul edildi.
MECLİS BUGÜN DE TOPLANIYOR
Kızılören ilçesinde 2013-2014 öğretim döneminde İmam Hatip Orta Okulu birinci sınıf olarak İsmet Atilla Orta Okulu’nda hizmete başladığı, ileride sıkıntı olmaması için 8 derslikli İmam Hatip Orta Okulu yapılması isteğini 2014 yılı yatırım programında değerlendirilmesini uygun gören Plan Bütçe, Eğitim Gençlik ve Spor komisyonlarının raporları kabul edildi. Sandıklı ilçesinde elektrik tesisatları eskiyen okulların tesisat yenileme işlerinin 2014 yılı yatırım programında değerlendirilecek. Kasım ayı toplantılarının altıncısı bugün saat 10.00’Da başlayacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme