• Haberler
  • Genel
  • İGM Üyeleri Ve Özel İdare TROY Uygulamasına Geçecek

İGM Üyeleri Ve Özel İdare TROY Uygulamasına Geçecek

İGM Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Toplantı sonunda konuşan MHP Merkez İGM Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, banka kartlarında yerli ve milli ödeme uygulaması olan TROY sistemine geçilerek Gazze'de katliamlarda bulunan İsrail'e boykotun daha güçlü hale geleceğini belirtti.

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 13’ncü birleşimi bugün Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında tamamlandı. Meclis Üyeleri bugün sabah 14’ncü birleşim için Meclis Toplantı Salonu’nda biraraya gelecekler.

Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar oylanarak karara bağlandı. İl Özel İdaresi 2023 Yılı Performans Programında ve yol ağında bulunan, sahti kaplama için fenni çalışma tarihi sona erdiğinden ve ödenek yeterli olmadığından dolayı Bolvadin, Çay, Çobanlar, Emirdağ ve Hocalar ilçelerinde yapımı talep edilen yolların programdan çıkarılmasını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik beldesine alt yapıdan kaynaklanan tamirat ödeneğinden kalan ödenekte birlik işlerinde kullanılmak üzere 118.213,00 TL ödenekte tahsis değişikliği yapılmasına karar verildi. Toplantı sonunda gündem dışı söz alan MHP Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, Gazze’deki katliamlar nedeniyle İsrail’e uygulanan boykotla ilgili olarak yerli ve milli banka yerli ve milli ödeme sistemi TROY uygulamasına geçilmesini önerdi. Ertürk, hem İl Genel Meclisi Üyelerinin kullandıkları banka kartında hem de İl Özel İdaresi çalışanlarının kullandıkları banka kartlarında geçilmesi önerisinde bulundu. İl Özel İdaresi Sekreteri Osman Ziya Bilim, konuyla igili çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme