• Haberler
  • Genel
  • İGM üyeleri Hırvatistan’da incelemelerde bulunacak

İGM üyeleri Hırvatistan’da incelemelerde bulunacak

25-29 Ekim tarihlerini kapsayan Hırvatistan-Karabağ gezisinin tamamen inceleme ve araştırmaya yönelik olduğunu bildiren İGM Başkanı Salih Sel, bu seyahatin speküle edilecek bir özelliği olmadığını vurguladı İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, 40 ya da 41 meclis üyesinin katılacağı Hırvatistan-Karabağ gezisinin detaylarını anlattı. Yurt dışı gezisinin speküle edilecek bir özelliği bulunmadığını belirten Sel, bu seyahatle [&hellip]

İGM üyeleri Hırvatistan'da incelemelerde bulunacak

25-29 Ekim tarihlerini kapsayan Hırvatistan-Karabağ gezisinin tamamen inceleme ve araştırmaya yönelik olduğunu bildiren İGM Başkanı Salih Sel, bu seyahatin speküle edilecek bir özelliği olmadığını vurguladı

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, 40 ya da 41 meclis üyesinin katılacağı Hırvatistan-Karabağ gezisinin detaylarını anlattı. Yurt dışı gezisinin speküle edilecek bir özelliği bulunmadığını belirten Sel, bu seyahatle hizmet ufkunun genişletileceğini söyledi. Gezi 25-29 Ekim tarihlerini kapsıyor.
Bire bir mukayese şansı
İGM Başkanı Salih Sel, meclis üyelerinin Hırvatistan gezisinin 4 gece 5 gün süreceğini kaydetti. Meclis Başkanı Salih Sel, meclis üyelerinin seyahate eşli katılımı halinde eşlerinin ücretini kendilerinin karşılayacaklarını belirtti. Meclisin inceleme araştırma amaçlı yurt dışı seyahat için 50 bin TL ödeneği geçen yıl ayırdığından söz eden Sel; “Geçen yıl ayırdığımız 50 bin TL’lik ödenek bize yetiyor. Yurt dışına çıktığınız zaman Ortadoğu ya da Avrupa ülkeleri ile kendi ülke-nizi bire bir mukayese şansınız oluyor. Oralarda uzun yıllar yaşayan insanlarımızdan bazı şeyleri dinleme imkanını buluyorsunuz. Rehberlerin de size anlatacak çok şeyi bulunuyor. Seyahat sonrasında ülkenizde ki gelişmelerin çok daha iyi farkına varıyorsunuz. Bir Belediye’nin küçücük yer istimlak etmek istenmesine rağmen bunun yapılamadığını bile görüyorsunuz. Bunları rehber ağzından dindelik. Rehber 76 ülke gezdiğini aktarıyor. Rehber yurt dışı gezileri sonrasında ülkemizin son yıllarda çok büyük gelişmeler kat ettiğini ifade ediyor. Her alanda bu yol, demiryolu, sağlık alanı buna ben-zer çok gelişmeleri dış gezilerle takip şansınız oluyor” dedi.
Geziler ufku açıyor
Hırvatistan-Karabağ gezisinin kişi başına geliş gidiş dahil 550 euro maliyeti bulunduğunu bildiren İGM Başkanı Salih Sel, 40 kişi üzerinden yapılacak hesaplamada yaklaşık 50-55 bin TL’lik bir maliyetin ortaya çıktığın söyledi. Kalkınma Ajansı gezisinde çok yoğun temaslar kurduklarını dile getiren Salih Sel, yurt dışı gezisinde hem programları takip edip hem de gidilen ülkede ki yenilikleri ve çalışmaları gözlemlediklerini kaydetti. Fransa’ya gittiğinde bir İtalyan’la evli olan Türk bir hanımdan çeşitli bilgiler aldığını söyleyen Sel şöyle konuştu: “Yurt dışı gezileri ufkumuzu açıyor. Oralarda dinleyip gördüklerimiz ülkemizin ne kadar daha yaşanılabilir, yatırım yapılabilir bir ülke olduğunu gösteriyor. Artık hiç kimse Avrupa ülkelerinde yaşamak, yatırım yapmak ya da bir işyeri açmak istemiyor. Artık Türkiye de bir takım şeyler yapmak istiyorlar. Çünkü orada ki krizden etkilenmemek için Türkiye’yi tercih edi-yorlar. İşadamları bize Strazburg’da ki toplantıda bunları söyledi. Yeni pazar arayışları var. Gittiğimiz yerlerde bir takım inceleme ve araştırmalar yapıyoruz.”
Seyahat keyfi değil
Meclis önergesinde de inceleme ve araştıma amaçlı yurt dışı gezisi ifadesinin bulunduğunu hatırlatan İGM Başkanı Salih Sel, alt yapı, yatırım ve çeşitli ihtiyaçlara yönelik yapılan çalışmaların yerinde değerlendirildiğini kaydetti. Görüp uygulanabilecek çok şey olduğunu bu nedenle araştırma inceleme amacına yönelik yurt dışı gezilerine katıldıklarını belirten Sel sözlerine şöyle devam etti: “Bizim yapacağımız araştırma inceleme gezisidir. Keyfi bir seyahat yapmayacağız. Geçen yıl bütçemizde bulunan bir ödeneği kullanacağız. Çok yoğun temaslar ve incelemelerde bulunacağız. Yanlış değerlendirme ve spekülasyonlar üretilebilir. Ama bu yurt dışı gezisinin yanlış anlaşılmayı gerektirecek speküle edilecek hiçbir yanı ve özelliği yoktur”şeklinde konuştu.

Haber: Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme