İGM üyeleri Atatürk'ü saygı ve rahmetle andı

İGM Kasım ayı toplantılarının 9'uncu birleşiminde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82'nci yıldönümünde meclis üyelerince saygı ve rahmetle anıldı   İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 9'uncu birleşimi dün sabah Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban'ın idaresinde tamamlandı. Meclisin Kasım toplantılarının 10'uncu birleşimi de bu sabah yapılacak. Toplantıda ilk olarak Gazi Mustafa Kemal [&hellip]

İGM Kasım ayı toplantılarının 9’uncu birleşiminde Cumhuriyetimizin kurucusu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82’nci yıldönümünde meclis üyelerince saygı ve rahmetle anıldı

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 9’uncu birleşimi dün sabah Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban’ın idaresinde tamamlandı. Meclisin Kasım toplantılarının 10’uncu birleşimi de bu sabah yapılacak. Toplantıda ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 82’nci vefat yıldönümü nedeniyle meclis üyeleri tarafından konuşmalar yapıldı.
“10 KASIM MİLLETÇE YAS TUTTUĞUMUZ
BİR TARİHTİR”
Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 82’nci vefat yıldönümünde saygı ve rahmetle andıklarını kaydederek şöyle konuştu: “10 Kasım milletçe yas tuttuğumuz bir tarihtir. Ancak bazı zamanlarda Cenab-ı Hak hem üzüntüyü hem sevinci aynı anda verebiliyor. Azerbaycan’ın elde ettiği zafer nedeniyle dün gece hepimiz sevinçli bir haberle karşı karşıya kaldık. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları artık bu ülkü iflah olmaz, battı, bitti, tükendi derken hiç beklenilmeyen bir anda çok güzel bir ordu kurarak ve askeri dehalarını konuşturdular. Gerçekten üniversitede ders olarak okutulacak, yüksek lisans, doktora tezi konusu olabilecek bir başarıyla düşmanı bölgemizden Batı Anadolu’dan tamamen attılar. Son olarak 9 Eylül tarihinde de denize döktü. Kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefat yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz.”
“AZERBAYCAN DA TÜRKİYE GİBİ
KURTULUŞ MÜCADELESİ VERDİ”
Burhanettin Çoban, önceki gece herkesi sevindiren haberin Ermenistan’ın 30 yıl önce işgal ettiği Azerbaycan topraklarının kahraman Azerbaycan askerlerinin üstün mücadelesiyle geri alındığını belirtti. Çoban sözlerini şöyle sürdürdü: “Azerbaycan askerinin üstün gücüyle ki bunu Ermenistan’da kabul etmiş durumdadır. Ermenistan gerçekten çaresiz kaldı. Azerbaycan askeri müthiş bir destan yazdı. İşgalcileri topraklarından söküp attı. Biz kimseyi dininden, ırkından dolayı kınamaz, ayıplamayız. Azerbaycan’da bizim Batı Anadolumuzun işgal edildiği dönemde ki gibi düşmana karşı cansiperana bir mücadele vermiştir. Bu yönüyle yapılan asla bir savaş değil bir Kurtuluş Hareketidir. Azerbaycan’ın yaptığı da bizim 1922 yılında burada Afyonkarahisar’da ki Kurtuluş Savaşımızdan hiçbir farkı yoktur. Onlarda maşallah Allah nazardan korusun kısa sürede çok büyük bir zafer kazandılar. Azerbaycan’ın Başkomutanı Aliyev ve onlara destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Böylelikle bunda böyle Ermenistan’ın kendi topraklarında rahat durmasını umut ediyoruz.”
CANTÜRK: ATATÜRK ÖNCÜLÜĞÜNDE
BUGÜNLERE ULAŞILDI
AK Parti Çay İGM Üyesi Abdilkadir Cantürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82’nci yıldönümünde saygı, sevgi, minnet ve rahmetle andığını ifade etti. Atatürk’ün öncülüğünde, kahraman Türk Ordusu ve Türk Milletinin vatanı düşmanlardan temizlediğini dile getiren Cantürk, “Atatürk TBMM’yi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurdu. Birçok alanda yenilikler getirdi. Velhasılı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, tüm Türk büyükleri, Türk Milletinin yükselmesi, yücelmesi, modern dünya da yerini alması için çalışarak bizlere ışık olmuşlardır. Bize düşen bu değerleri çalışarak daha ileriye götürmektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu vatan için çalışmış tüm Türk büyüklerinin ruhuna El Fatiha.” dedi. Daha sonra İGM üyeleri tarafından Atatürk ve Türk Büyüklerinin ruhlarına ithafen Fatiha okundu.
ÇETİNKAYA:
ATA’NIN SON SÖZÜ ALEYKÜMSELÂM OLDU
MHP Başmakçı İGM Üyesi Oğuzhan Çetinkaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele sonrasında İslami bir unvan olan “gazi” ünvanını aldığını kaydetti. Çetinkaya, “Atatürk gazi ünvanını ömrünün sonuna kadar gururla taşımıştı. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ diyerek, dünya hayatının geçiciliğini asla unutmayan ve ölüm gerçeğine hep hazır olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938’de son nefesini verip, hayata gözlerini kapadı. Atatürk vefatında son sözü olarak aleykümselâm demiştir.” ifadelerini kullandı.
NERGİS: ATAMIZ
DÜNYA LİDERİ OLDU
CHP Sultandağı İGM Üyesi İsmihan Nergis mecliste “Bugün bir devrimciyi yeniden selamlıyoruz.” sözleriyle konuşmasına başladı. Nergis, “Öksüz bırakılan Anadolu’nun yeniden fethini sağlayan, yoksulluk, cehalet ve gericiğilin cenderesinde çırpınan bir toplumu bu toprakları ve milletini karşılıksız sevdin. Atam sen sadece siyasi bir kişilik değildin. Gayen insan, toprak ve üretimdi. Gerçek medeniyet buydu. Bunun için çağın teknolojisini kullanıp bir devlet kurdun. Bu ülke eserin senin imzanı taşıyor. Tarihe adını altın harflerle yazdırarak bir dünya lideri oldun. Siyasi düşüncemiz ne olursa olsun yol göstericimiz oldun.” diye konuştu.
MHP Çay İGM Üyesi Faruk Kökcür de günün anlam ve önemine yönelik bir şiir okudu.
RAPOR OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Toplantı ihtisas komisyonlarından gelen bir raporun oylanmasıyla devam etti. Bayat İlçesi’ne bağlı Sağırlı Köyü ile İscehisar İlçesi’ne bağlı Seydiler Beldesi arasında bulunan stabilize yolun kullanışlı hale getirilerek hizmete sunulması talebinin bütçe döneminde değerlendirilmesini uygun gören aynı yönde ki 4 komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme