İGM toplantıları hafta sonu da devam etti

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantıları hafta sonu da devam etti İGM Kasım ayı toplantılarının beşinci ve altını birleşimleri hafta

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantıları hafta sonu da devam etti
İGM Kasım ayı toplantılarının beşinci ve altını birleşimleri hafta sonu tamamlandı. Meclis üyeleri bugün sabah yedinci toplantı için biraraya gelecekler.
BEŞİNCİ BİRLEŞİM CUMARTESİ GÜNÜ YAPILDI
5 Kasım Cumartesi günü toplantı gündem dışı iki konunun okutulup rapor hazırlanması için ilgili ihtisas komisyonlarına gönderilmesiyle başladı. Gündemin 23’ncü maddesinde bulunan Emirdağ ilçesine bağlı Dağınık köyündeki içme suyu hattında bulunan asbest boruların bütçe döneminde değiştirilmesini uyun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Sandıklı ilçesine bağlı Çambeyli köyü ile Karadirek köyü arasında, köprü kavşağındaki 500 metrelik kısmına bariyer yapılması talebide bütçe döneminde değerlendirilecek. İhsaniye ilçesine bağlı Bozhüyük köyünde bulunan ilkokul binasında kayma ve çatlaklar olduğundan dolayı yeni ilkokul binası yapılması talebininde bütçe döneminde değerlendirilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
KÖKCÜR: AHMET ZEKİ AĞABEYDEN SONRA ZOR OLACAK
İl Genel Meclisi’nde MHP Grup Başkanlığı görevini 3,5 yıldır yürüten İGM MHP Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk’ün görevi Çay Üyesi Faruk Kökcür’e devrettiği öğrenildi. Konu hakkında bilgi veren MHP İGM Grup Başkanı Kökcür şunları söyledi: “Bilindiği üzere bu tür görevler siyasi partiler tarafından verilir. Bizde hiçbir şekilde itiraz etmeden bu görevi yerine getirmeye çalışırız. Bizden önce Ahmet Zeki Ertürk ağabeyimiz yaklaşık 3,5 yıl Grup Başkanlığı görevi yürütüyordu. Hepimizin MHP grubu olarak 8 İl Genel Meclisi olarak düşündüğümüz Ahmet Zeki ağabeyimiz bu görevi layıkıyla yerine getirmiştir. Çokta memnunduk. Daha sonra Grup Başkanlığı görevi bana verildi. Benim için çok zor olacak. Çünkü bu görevi onun yaptığı gibi yapmak biraz zor olacaktır. Çünkü Ahmet Zeki Ertürk MHP’de yıllarca İl Başkanlığı yapmış, siyaset yapmış hatip birisidir. Layıkıyla yaptğı görevden dolayı ben kendisine bu vesileyle teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Grup Başkanlığı partilerde il başkanlığını temsil eder. İl Başkanlığı ile İl Genel Meclisi arasında, İl Genel Meclisi Başkanlığıyla, Özel İdare ile MHP Grubu arasında bir köprü görevi görür. Bizde bunu layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız.”
ERTÜRK: GÖREV DEĞİŞİKLİĞİNİN SİYASİ AYRILIKLA İLGİSİ YOKTUR
Konu hakkında söz alan Ahmet Zeki Ertürk şöyle konuştu: “Hepimizin malumudur ki bu siyasi partilerin tasarrufudur. Benden sonra Grup Başkanlığının Faruk Kökcür kardeşime verilmeside tüm MHP grubu tarafından olumlu karşılanmıştır. Bu görevi layıkıyla yapacağı kanaatindeyiz. Bu görev değişikliğinin siyasi bir ayrılıkla bir alakası yoktur. Bizde MHP grubu içerisinde faaliyetlerimizi aynı eskiden olduğu gibi devam ettireceğiz inşallah. Hayırlı, uğurlu olsun diyor Faruk beye başarılar diliyorum.”
ALTINCI BİRLEŞİM PAZAR GÜNÜ YAPILDI
Meclisin Kasım ay toplantılarının 6’ncı birleşimi dün tamamlandı. Toplantı öncesi meclis üyeleri Tarihi Gecek Gar Gurme Et Kahvaltı’da kahvaltı ettiler. Toplantı gündemin 26’ncı maddesinin görüşülmesiyle devam etti. Bayat ilçesine bağlı Yukarıçaybelen köyünde yeni yerleşim yerine, içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin yapılması talebinin bütçe döneminde değerlendirilmesini uygun gören komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Başmakçı ilçesine bağlı Ovacık köyüne içme suyu terfi hattı ve binası yapılması talebide bütçe döneminde değerlendirilecek. Sinanpaşa ilçesine bağlı Boyalı köyüne, çok amaçlı salon yapılması talebi bütçe döneminde değerlendirilecek, İscehisar ilçesine bağlı Karaağaç köyünde açılan sondaj kuyusunun, köyün içme suyu hattına bağlanması ve elektrik hatlarının çekilmesi konusu bütçe döneminde ele alınacak. Toplantı sonunda meclis üyeleri İl Özel İdaresi yerleşkesi bahçesinde voleybol maçı gerçekleştirdiler. Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme