• Haberler
  • Gündem
  • İGM Temmuz toplantıları başladı – Kocatepe Gazetesi

İGM Temmuz toplantıları başladı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşimi dün gerçekleştirildi.GÜNDEM DIŞIKONULAR DEĞERLENDİRİLDİİGM Başkanı Salih Sel, toplantıya gündem dışı üç maddenin okutulup rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderilmesi ile başladı. Toplantı sonrası geçmiş Ramazan Bayramı nedeniyle meclis üyeleri bayramlaştılar. Bu kapsamda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68'nci maddesi, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun [&hellip]

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşimi dün gerçekleştirildi.
GÜNDEM DIŞI
KONULAR DEĞERLENDİRİLDİ
İGM Başkanı Salih Sel, toplantıya gündem dışı üç maddenin okutulup rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderilmesi ile başladı. Toplantı sonrası geçmiş Ramazan Bayramı nedeniyle meclis üyeleri bayramlaştılar. Bu kapsamda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68’nci maddesi, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesinin L bendi ile İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair yönetmeliğin 11. maddeleri gereğince 15 adet kadro değişikliği konusu rapor hazırlanmak üzere İdari Hukuk İşleri komisyonuna oybirliği ile gönderildi. Sandıklı ilçesine bağlı Örenkaya köyünden İbrahim Uysal isimli vatandaşın kapanan Örenkaya Belediyesi’nin Belediye Encümeninden pazarlık usülü ile satın aldığı arsa vasfındaki taşınmazın tapu devri talebi; İmar Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri, Plan Bütçe komisyonlarında görüşülecek. Merkez ilçeye bağlı Anıtkaya köyünde 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve ekleri incelenmesi için İmar Bayındırlık komisyonuna gönderildi.
PROTOKOL TALEBİ GÖRÜŞÜLECEK
2016 yılı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından TÜPRAŞ A.Ş’den nakli yapılan bitümlü malzemenin Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait laboraturda, Belediye Meclisi’nce belirlenen test ve deney birim fiyatları üzerinden yapılması konusunda protokol hazırlanması meclis kararı talebi; Yatırımlar ve Kararlar Takip, İmar Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri, Plan Bütçe komisyonlarına rapor hazırlanması için gönderildi.
TALEPLERİ KOMİSYONLAR
 İNCELEYECEK
Şuhut ilçesi Çevre Hizmetleir Birlik Meclis kararında; Atık Su Arıtma Tesisine bağlı Belediyelerin tüzel kişiliklerinin sona ererek köye dönüşmeleri nedeniyle, köy nüfuslarının ilçe nüfusunu geçtiğinden dolayı, birlik giderlerinin yüzde 50’nin İl Özel İdaresi tarafından karşılanması talebi; Birlikler Sulama ve Göletler, İmar Bayındırlık, Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri komisyonlarında değerlendirilecek. İl merkezinde Kanlıca mahallesine devlet millet işbirliği ile yapılacak olan 16 derslikli ilkokulu inşaatı için şartlı bağış ve yardımın kabul edilmesi; Eğitim Gençlik Spor, İdari Hukuk İşleri ve Plan Bütçe komisyonlarında görüşülecek.
SYDV YENİ ÜYE SEÇİLECEK
Dinar ilçesine bağlı Uluköy köyü sınarlarında bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, depo niteliğinde olan 3 adet dükkanın köye gelir getirmesi amacıyla muhtarlığa tahsis talebi; İmar Bayındırlık, Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri komisyonlarında görüşülüp rapor hazırlanacak. İl Genel Meclisinin 27 Kasım 2015 tarihinde Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyeliğine seçilen Rıza Tokman’ın 14 Haziran 2016 tarihli dilekçesi ile istifası üzerine Vakıf Mütevelli Heyet üyeliğine yeni bir seçimin yapılması talebi Aile ve Sosyal Hizmetler komisyonunda görüşülecek.
YURT BİNASI
 BEDELSİZ DEVREDİLECEK
İl merkezinde Ata mahallesinde 300 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdunun Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürlüğü’nce, öğrenci yurdu olarak kullanılması amacıyla arsa ve yurt inşaatının üniversiteden tahsis yapılabilmesi için İl Özel İdaresi ile AKÜ arasında ki 25 yıl süreli arsa tahsis protokolünün kaldırılıp, üniversiteye yurt binasının bedelsiz devrinin yapılması talep ediliyor. Konu; İdari Hukuk İşleri, İmar Bayındırlık, Plan Bütçe, Yatırımlar ve Kararlar Takip komisyonlarında ele alınacak. Meclisin Temmuz ayı toplantılarının ikinci birleşimi bugün gerçekleştirilecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme