İGM Temmuz ayı toplantıları devam ediyor

Devam eden İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz Ayı toplantılarında gündemde yer alan 19'uncu ve 20'nci maddeler görüşüldü.  Ayrıca daha önceden Gençlik ve Spor Komisyonu'na havale edilen önerge sonrasında beden eğitim derslerinde ve spor müsabakalarında öğrencilerin karşılaştıkları spor yaralanmalarında uygulanacak ilk yardım temel ilke ve amaçları hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi. Geniş bir rapor hazırlayan Gençlik ve [&hellip]

Devam eden İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz Ayı toplantılarında gündemde yer alan 19’uncu ve 20’nci maddeler görüşüldü.  Ayrıca daha önceden Gençlik ve Spor Komisyonu’na havale edilen önerge sonrasında beden eğitim derslerinde ve spor müsabakalarında öğrencilerin karşılaştıkları spor yaralanmalarında uygulanacak ilk yardım temel ilke ve amaçları hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi. Geniş bir rapor hazırlayan Gençlik ve Spor Komisyonu’nun raporunda hakem, hakemlerin yetki ve görevlerine de yer verildi.
İGM Temmuz Ayı dördüncü oturumunda görüşülen maddeler şu şekilde;
-Mülkiyeti Sinanpaşa Belediyesine ait, tapunun 50 ada 195 nolu parseline kayıtlı, 6.111,57 m2 alanlı, arsa vasfındaki taşımazın, Anadolu Lisesi ve Öğrenci Pansiyonu yapılması, İl Özel İdaresine bedelsiz devredilmesi konusundaki komisyon raporlarının görüşülmesi,
-İl Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve Kasaba Belediyeleri imar planı içerisinde kalan yolların, İl Özel İdaresi yol ağından çıkarılarak, Belediyelere devrinin yapılması, ayrıca tüm bakım, onarım, tamirat, trafik işaret ve levha çalışmalarının ve her türlü emniyet tedbirlerinin ilgili belediyelerce gerçekleştirilmesi konusundaki komisyon raporlarının görüşülmesi.

Serdaroğlu: Bir kişi görevlendirilmeli

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, yap-işlet-devret modeli ile Ticaret Borsası’na verilen ve Borsa tarafından İl Özel İdaresi’nin muvafakati alınarak Termed Anonim Şirketine devredilen, Ömer Termal Tesisleri’nin içerisinde atıl durumda bulanan, eski Ali Baba adlı restoranın yıkılmasıyla ilgili meclis karar aldı. Karar sonrası söz alan MHP İl Genel Meclis Üyesi Haydar Serdaroğlu, bölgenin sit alanı olduğunu, bu alanda yapılacak kazı çalışmalarında dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu. Serdaroğlu, gerekirse Müzeler Müdürlüğü’nden bir görevlinin kazı esnasında kazı bölgesinde bulunmasının faydalı olacağını ifade etti. Serdaroğlu, “Daha önce yapılan kazı çalışmalarında değerli heykel bulunup Müzeler Müdürlüğü’ne teslim edildiği duyumlarımız arasında. Bu şekilde bir yol izlenirse böylece tarihi zenginliklerimizi korumak adına vatandaşlık görevini yerine getirmiş oluruz” dedi.

Bakmadan Geçme