İGM Şubat Toplantıları Devam Ediyor

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının üçüncü komisyon raporlarının karara bağlanması ile tamamlandı.

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün sabah yapıldı. Meclis Üyeleri bugün dördüncü toplantı için biraraya gelecek.

FESTİVALLERİ YÜRÜTME KARARI MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

Toplantı’da ilk olarak 23. Klasik Müzik Festivali ve 24. Afyonkarahisar Caz Festivalleri kapsamında, İl Özel İdaresi ile Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Deneği arasında festivalleri yürütmek üzere, meclis kararı alınması konusu ilgili komisyonlara gönderildi. 2024 Mali Yılı Gider Bütçesi ile Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliğine, Tarımsal Hizmetler Makine Teçhizat Mal ve Hizmet Alımı için ayrılan ödeneğin, İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğüne hizmet aracı alınması tahsis değişikliği talebi de önce ilgili komisyonlarda görüşülecek. Dinar İlçesine bağlı Aktoprak Köyünün isminin “Gürden” olarak değiştirilmesi konusu oybirliğiyle komisyonlara gönderildi.

TALEPLER KOMİSYONLARDA DEĞERLENDİRİLECEK

Üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen “Afyonkarahisar Yöresine Özgü Mermer Tozu ve Yumurta Kabuğu Atıklarının Plastik Geri Dönüşümde Katkılayıcı Olarak Kullanılmasının araştırılması ve Geri Dönüşüm Cihazının Geliştirilmesi ” projesinin, Teknofest 2024’te tekrar finalde yarışabilmesi için ödenek aktarım talebi ilgili komisyonlara gönderildi. İlçe İnsan Hakları Kurulunda görev almak üzere Ali Çalışkan’ın asil, Hasan Ulusoy’un yedek üye olarak görev almalarını uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisli, 03 UR 976 plakalı Renault Megane marka otomobilin tahsis süresinin dolması nedeniyle, tekrar tahsisini uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi.

Haber

AFJET A.Ş’YE 10 MİLYON TL YARDIM ÖDENEĞİ

İçişleri Bakanlığı’nca İl Özel İdaresi hesaplarına aktarılan 10.000.000,00 TL yardım ödeneğinin, İl Özel İdaresi giderlerinde kullanılmak üzere AFJET A.Ş’nin sermaye artırımında kullanılmasını uygun gören komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Emirdağ İlçesine bağlı Veysel Köyünde, tapusunda Ortatepe Mevkii, 487 parselde kayıtlı, mülkiyeti Adaçal A.Ş.’ne ait 64.000,00 metrekarelik taşınmazlar üzerinde Güneş Enerji Santrali amaçlı hazırlanan imar planı ve eklerinin onaylanması uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. İl Özel İdaresinin iş ve işlemlerinde tam zamanlı sözleşmeli personel olarak 4 adet inşaat mühendisi, 2 adet makine mühendisi ve 2 adet elektrik mühendisi olarak toplam 8 personelin 8’nci derece de çalıştırılan personelin, 2024 yılında da çalıştırılması ve net ücretinin 20 bin 700 TL olarak belirlenmesine karar verildi. Dinar İlçesine bağlı Uluköy Köyünde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan, 1098 parsel numaralı, 70.000,00 metrekare yüzölçümlü tarla vasfındaki taşınmazı tarımsal amaçla kullanmak amacıyla, 5 yıl süreyle kiraya verilmesine karar verildi.

Bakmadan Geçme