• Haberler
  • Genel
  • İGM Pazartesi günü toplanacak – Kocatepe Gazetesi

İGM Pazartesi günü toplanacak – Kocatepe Gazetesi

İGM Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşimi 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Meclisin Temmuz ayı toplantı gündemi son derece yoğun olurken komisyon raporları karara bağlanacak Talepler değerlendirilecek İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşiminde merkeze bağlı Belkaracaören köyü sınırları içerisinde bulunan, Afyonkarahisar Merkez Entegre Hayvan Merkezi (Hayvancılık Bölgesi) nin kullanacağı Maliye Hazinesi adına kayıtlı [&hellip]

İGM Pazartesi günü toplanacak

İGM Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşimi 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Meclisin Temmuz ayı toplantı gündemi son derece yoğun olurken komisyon raporları karara bağlanacak

Talepler değerlendirilecek
İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşiminde merkeze bağlı Belkaracaören köyü sınırları içerisinde bulunan, Afyonkarahisar Merkez Entegre Hayvan Merkezi (Hayvancılık Bölgesi) nin kullanacağı Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmaz-ların, Maliye Hazinesinden satın alınması konusunun görüşülecek. 2011 Mali Yılı bütçesi ile Dazkırı Futbol Sahası Sporcu Soyunma Odaları Bakım ve Onarımı için tahsis edilen ödenekten kalan miktarın, birlik hizmetlerinde ve ilçeye bağlı köylerin küçük ihtiyaçlarında kullanılmak üzere, tahsis değişikliği yapılması konusu ele alınacak. Bolvadin ilçesi Kalıntoprak mevkiinde bulunan ve Özel Eğitim Meslek Lisesi arsasının genişletilmesi amacıyla kamulaştırılan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait taşınmazın, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü adına tahsisi görüşülecek. Sahipata Mahallesi Keferekırı mevkiinde bulunan taşınmazın İl Özel İdaresine ait olan hissesini, İlköğretim Okulu (Salim Pancar İlköğretim Okulu) olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü adına tahsisi konusu karara bağlancak.
Raporlar karara bağlanacak
İl Özel İdaresi 2011 Mali Yılı Gider Bütçesi ile ödenek tahsis edilen, İhsaniye ilçesi Hacıbeyli köyü İlköğretim Okulu Ek 8 Derslik yapımı harcama kaleminin, Fen Laboratuarı ve Bilişim Teknolojileri sınıflarına da ihtiyaç duyulduğundan, 10 Derslikli Okul Binası yapımı olarak değiştirilmesi konusu görüşülecek. Hocalar ilçesine bağlı Avgancık köyünde yer alan, İbadet Yeri ve İdari Sosyal Tesis Alanı amaçlı 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 3 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve Eklerinin Onanması konusu değerlendirilecek. Dinar ilçesine bağlı Okçular köyünde yer alan, mülkiyeti Bahattin Özsarı’ya ait Akaryakıt- LPG İkmal İstasyonu amaçlı 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve Eklerinin Onanması konusu ele alınacak. 5302 sayılı II Özel idaresi Kanunun 7 maddesinin (b) bendine göre düzenlenen Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Sicil Amirleri Yönetmeliğinin iptali konusundaki komisyon raporları karara bağlanacak. 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunun 10 maddesinin (k) bendine göre, İl Özel İdaresi Aday Memurlarının Yetiştirilmesine Dair Yönetmeliğin ka-bulü konusundaki komisyon raporları değerlendirilecek. 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunun 10 maddesinin (k) bendine göre, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliğinin kabulü konusundaki komisyon raporlarının görüşülecek.
Gazi talebi meclis gündeminde
5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10. maddesi göre, İl Özel İdaresi 2011 Mali Yılı bütçesinde bulunan, Çobanlar ilçesi Futbol Sahası Soyunma Odaları Bakım ve Onarım Giderleri harcama kalemi tertibinde değişiklik yapılması konusundaki komisyon raporları oylanacak. İl Özel İdaresinin yüzde 40 ile kurucu ortağı bulunduğu Dinar Organize Sanayi Bölgesi, sermaye artırımına gidildiğini belirtilerek, sermaye artırımından doğan İl Özel İdaresi payının, 5 eşit taksitte ödenmesi konusundaki komisyon raporları meclis gündemine sunulacak. Şuhut ilçesi Akyuva köyü nüfusuna kayıtlı Güneydoğu Gazisi ve görme engelli Engin Arıkaya’ ya sesli ve renk sensörlü dizüstü bilgisayar ve okuma cihazı ( srecognizer) alınması ile ilgili komisyon raporları karara bağlanacak. İl merkezine bağlı köylerdeki içme sularının, Sağlık Bakanlığına bağlı birimler tarafından tahlillerinin yapıldığından, tahlil bedellerinin ödenebilmesi için yeterli ödeneğin ayrılması konusundaki komisyon raporları oylanacak.
Üyelerin önergeleri değerlendirilecek
Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilen Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezleri dahilinde alınması gereken Jeotermal su kullanım bedelinin, İlgili Kanun ve Yönetmelik doğrultusunda her bir Termal Turizm Merkezi için ayrı ayrı belirlenmesi konusundaki komisyon raporları meclis üyelerine okunarak karara bağlanacak. Başmakçı, Evciler ve İscehisar İlçe Jandarma Komutanlıkları İfade Alma Odaları Bakım ve Onarımı ödeneklerinin, Bayat ve Çobanlar İlçe Jandarma Komutanlıkları İfade Alma Odaları Bakım ve Onarımı harcama kalemlerine aktarılması konusundaki komisyon raporları okunacak. İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar hakkında, İl Genel Meclisi üyelerinin bilgilendirilecek. İscehisar ilçesi Olukpınar köyü ilköğretim okuluna, anasınıfı için ek derslik yapılması konusundaki komisyon raporları oylanacak. İhtisas komisyonlarından gelecek olan raporlar görüşülecek. İl Genel Meclis Üyelerinin Başkanlığa sunacağı önergeler görüşülecek. İl Özel İdaresi Kanununun 12.maddesi gereğince gelecek ay İl Genel Meclisi’nin toplantı gün ve saati belirlenecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme