İGM Nisan toplantıları bugün tamamlanıyor

İGM Nisan ayı toplantılarının 5. ve sonuncu birleşimi bugün sabah tamamlanacak   İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonunda tamamlandı. Meclis üyeleri bu sabah Nisan ayının 5. ve sonuncu toplantısı için Big Chef'te biraraya gelecek. ENCÜMENE TARİFE BELİRLEME YETKİSİ VERİLDİ Gündem dışı olan Başmakçı İlçesi'ne bağlı Yaka Köyü'nde [&hellip]

İGM Nisan ayı toplantılarının 5. ve sonuncu birleşimi bugün sabah tamamlanacak

İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonunda tamamlandı. Meclis üyeleri bu sabah Nisan ayının 5. ve sonuncu toplantısı için Big Chef’te biraraya gelecek.
ENCÜMENE TARİFE BELİRLEME YETKİSİ VERİLDİ
Gündem dışı olan Başmakçı İlçesi’ne bağlı Yaka Köyü’nde yer alan çok amaçlı kapalı alan için yapılması planlanan tuvalet depo ile arsa etrafının telle kapatılması için 50 bin TL ödenek talebi rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi. Toplantı gündemin 27. maddesiyle devam etti. Çay İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) köy içme sularıyla ilgili ücret tarifelerinin belirlenmesi için Birlik Encümenine yetki verilmesini uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi.
KONYA İLE OLAN
PROTOKOL İPTAL EDİLDİ
Konya-Afyonkarahisar il sınırlarında bulunan aralarında 500 metrelik mesafede Afyonkarahisar’ın Aşağıpiribeyli Köyü ile Yukarıpiribeyli Mahallesi’nin atık sularından kaynaklanan kirliliğin, yapılacak ortak atık su arıtma tesisi ile bertaraf edilmesi hususunda İGM’nin 3 Haziran 2016 tarihinde 225 nolu kararı bulunuyordu. Ancak taraflar arasında 27 Temmuz 2016 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda Konya Büyükşehir Belediyesi’nce herhangi bir işlem yapılmadığından dolayı protokolün iptalini ön gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
KARACAAHMET KÖYÜNE KAPALI PAZAR YERİ YAPILACAK
İhsaniye İlçesi’ne bağlı Karacaahmet Köyü’nde mülkiyeti İdareye ait 625 parsel numaralı 4 bin 390 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde kapalı Pazar yeri yapılmak amacıyla Karacaahmet Köy Tüzel kişiliği adına tüm giderlerinin karşılanması şartıyla 10 yıllığına tahsisini uyun gören komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Sultandağı İlçesi’ne 2021 yılı yatırım programında Okullar Bakım ve Onarım giderleri harcama kaleminde yer alan 310.840,00 TL ödenekten 250.000,00 TL’nin Sultandağı İmam Hatip Orta Okulu Çok Amaçlı Salon yapımında kullanılmak üzere tahsis değişikliğine karar verildi. Bolvadin İlçesi’ne bağlı Büyükkarabağ Köyü’ne kantar alımı ve çevre düzenlemesi için 2021 yılı yatırım programında KHGB Tarımsal Hizmetler Makine Teçhizat Mal ve Hizmet Alımı kaleminde bulunan 90 bin TL ödeneğin aktarılmasına karar verildi. Çay İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Sağlık Meslek Lisesi’nden itibaren Eber Gölü’ne kadar olan 5 kilometrelik yolun, sati kaplama asfalt yapılması talebi dairesince yerinde incelenecek. Sinanpaşa KHGB Beton Halı Saha Çok Amaçlı Salon Düzenlemesi kaleminde bulunan ödenekten 50 bin TL Sinanpaşa Kadın Kültür Evi’nde kullanılmak üzere aktarılacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme