İGM Mayıs'ın son toplantısını yapacak

İl Genel Meclisi (İGM) Mayıs ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün Meclis Başkanı Burhanettin Çoban'ın Başkanlığı'nda yapıldı.İKİ KONU GÜNDEME ALINDIAçılış ve yoklamanın ardından iki gündem dışı konu okutulup rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi. Buna göre Dinar ilçesi Çölovası Kapalı Havzası Kanalizasyon Projesi Atık Su Arıtma Tesisi ve Sulama Birliği çalışmalarının devamı için kurulacak Birlik Meclisi'nde [&hellip]

İl Genel Meclisi (İGM) Mayıs ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığı’nda yapıldı.
İKİ KONU GÜNDEME ALINDI
Açılış ve yoklamanın ardından iki gündem dışı konu okutulup rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi. Buna göre; Dinar ilçesi Çölovası Kapalı Havzası Kanalizasyon Projesi Atık Su Arıtma Tesisi ve Sulama Birliği çalışmalarının devamı için kurulacak Birlik Meclisi’nde İdareyi temsilen bir asil bir yedek üye belirlenmesi konusu görüşülmesi için Birlikler Sulama ve Göletler Komisyonuna gönderildi. İkinci gündem dışı konu da, İGM’nin ilçeden seçilen üyeleri arasından seçeceği bir temsilcinin İlçe İnsan Hakları Kurulunda görev alması konusu ilgili komisyonlarda görüşülecek.
İMAR PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ
Toplantı gündemin 16’ncı maddesi ile devam etti. Çay ilçesine bağlı İnli köyünde, tapusunda Köyönü mevkii 15 pafta 3461 parsel numaraları ile kayıtlı taşınmazlar üzerinde mevcut imar planında sağlık ocağı olan imar durumunun konut alanı olarak değiştirilmesi amaçlı hazırlanan uygulama imar planı konusu karara bağlandı. Bir paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama planı değişikliği ve eklerinin onaylanmasını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Gündemin 17’nci maddesinde bulunan Emirdağ ilçesinin Alibeyce köyü, İncirli mevkii, 142 ada, 2 parsel numaralı taşınmaza hazırlanan Soğuk Hava Deposu amaçlı hazırlanan imar planının meclisin Şubat ayında aldığı karar doğrultusunda Depolama ve Paketleme Tesisi olarak değiştirilmesi için hazırlanan plan görüşüldü. Bir paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ve 2 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğini onaylayan komisyon raporları kabul edildi.
EVCİLER HALK KÜTÜPHANESİNE  SÜRELİ YER TAHSİSİ
Emirdağ ilçesi Alibeyce köyünde tapusunda 203 ada, 12 ve 13 parsel numaralarıyla kayıtlı taşınmazlar üzerinde ki mevcut imar planı otogar, hayvan pazarı, küçük sanayi alanı ve park alanı olan imar durumunun konut alanı olarak değiştirilmesini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Evciler ilçesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Evciler Özel İdare İş Merkezi zemin artı asma katlı 7 ve 8 numaralı toplam 241 metrekare alanlı işlerlerinin tüm giderleri kendilerince karşılanma şartıyla 10 yıl süreli Halk Kütüphanesi olarak kullanımı için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsisine karar verildi. Meclis Mayıs ayının beşinci ve son toplantısı için bugün öğleden sonra bir araya gelecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme