• Haberler
  • Gündem
  • İGM-Kızılay işbirliğiyle Açık Kadın Cezaevi'ne anaokulu yapılacak

İGM-Kızılay işbirliğiyle Açık Kadın Cezaevi'ne anaokulu yapılacak

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesinin genel kurulunda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi olarak Kızılay'la işbirliği yapacaklarını söyledi. Çoban, 'İnşallah ilk defa İl Genel Meclisi olarak biz Kızılayımızla bir protokol yaparak Açık Kadın Cezaevi'nde bir anaokulu yapacağız. Ayrıca köylerimizde Ramazan ayında gıda paketleri dağıtımının yanında Kızılayımızla işbirliği içerisinde Hollanda'dan getirteceğimiz 80 adet [&hellip]

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesinin genel kurulunda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi olarak Kızılay’la işbirliği yapacaklarını söyledi. Çoban, “İnşallah ilk defa İl Genel Meclisi olarak biz Kızılayımızla bir protokol yaparak Açık Kadın Cezaevi’nde bir anaokulu yapacağız. Ayrıca köylerimizde Ramazan ayında gıda paketleri dağıtımının yanında Kızılayımızla işbirliği içerisinde Hollanda’dan getirteceğimiz 80 adet akülü aracımızı Afyonumuz da engelli kardeşlerimize dağıtacağız” dedi

Haber

Haber

Haber

Türk Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin olağan seçimli genel kurul toplantısı 19 Mart Cumartesi sabahı Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Merkez Üyesi Nurettin Birliktir, AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Mustafa Güler SYDV Müdürü Yaman Şenol, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ali Zengin, ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, iş insanı İbrahim Alimoğlu, Kızılay gönüllüleri katıldı.
“KIZILAY VE İGM AÇIK KADIN
CEZAEVİENDE ANAOKULU YAPACAK”
Genel kurul divanı AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Kızılay eski Şube Başkanı Fatih Okyar’ın Başkanlığında; Turhan Çoban, Hasan Hırçın ve Davut Kara’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra toplantının ilk konuşmasını İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Kızılay’ın Türkiye Cumhuriyeti Devletine Osmanlı’dan miras kalan bir kurum olduğunu belirten Çoban, “Bu hayır kurumumuzun Hilal-i Ahmer’den Kızılay’a giden bir serüveni vardır. Başlangıçtan beri Kızılayımız da görev alıp vefat eden insanlarımızı saygı ile anarken, yaşayanlara sağlık ve afiyet diliyorum. Türkiye Kızılay ile birlikte dünyanın neresinde olursa olsun ülkemize ait her türlü sıkıntı ve afet anında, yardıma ihtiyaç olduğu anda Kızılayımız tarafından buraya koşulmaktadır. Biz bunu görüp duymaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde son 20 yıldır dünya da insani yardımlar sıralamasında ikinci sıradadır. Ancak ülkelerin milli gelirlere göre yaptığı yardımlar baz alındığında Türkiye birçok zengin ülkeyi geçerek birinci sırada yer almaktadır. Bu durum Türk Milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devletine mensup vatandaşların yardım yapmaya ne denli duyarlı olduklarının bir göstergesidir. Afyonumuz’da da Kızılay yüzümüzü ağartan başarılara imza atıyor. Bizde İl Genel Meclisi olarak Kızılayımızla işbirliği yapacağız. İnşallah ilk defa İl Genel Meclisi olarak biz Kızılayımızla bir protokol yaparak Açık Kadın Cezaevi’nde bir anaokulu yapacağız. Ayrıca köylerimizde Ramazan ayında gıda paketleri dağıtacağız. İnşallah Ramazan ayı içerisinde de yine Kızılayımızla işbirliği yaparak Hollanda’dan getirteceğimiz 80 adet akülü aracımızı Afyonumuz da engelli kardeşlerimize dağıtacağız. Yeni seçilecek yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.
“KIZILAY HER FELAKETTE ANINDA BİTİYOR”
AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Kızılay’ın köklü bir hayır kuruluşu olduğunu, uzun yıllar önce kurulmuş olmasına rağmen her yerde, her an görülen, her türlü felaketten sonra anında biten bir kuruluş olduğunun altını çizdi. Yurdunuseven, “Böyle köklü bir hayır kuruluşunu her zaman yanında olup desteklememiz lazımdır. Allah muhafaza bir sel, yangın, deprem gibi bir afet olsa ne para pul, ne çoluk çocuk, ne mal varlığı hiçbir şey kalmıyor. İnsanlar sırtlarına giyecek bir şey bulamıyorlar. Kızılay böylesi durumlarda anında orada yetiyor. Her ne kadar bazıları Kızılay çadırından çıkarken ‘Nerede bu Kızılay.’ dese de Kızılay oradadır. Kızılay o felaketin olduğu yerde bulunuyor. Hemen aşevini kuruyor, çadırını, batteniyesini herşeyi tedarik ediyor. Kişilerin mal varlıklarının öylesi anlarda hiçbirşey yapmazken Kızılay orada oluyor. Genç ve gönüllü kardeşlerimizle birlikte Kızılay çok ciddi bir sınav veriyor ve elhamdülillah her sınavdan da başarıyla çıkıyor. Kızılay’ı desteklememiz lazım, Kızılay bizim yuvamızdır. Bizler dini inancımız, örf ve âdetimiz gereği yardım sever bir milletiz. Kızılay’da bu doğrultuda hareket eden bir kuruluşumuzdur. Biz Türkiye olarak Suriye’den gelen 3,5 milyon insanı barındırıyoruz. Şu anda Ukrayna-Rus savaşında sarı saçlı mavi gözlüler gelsin diğerleri gelmesin diyen bir Avrupa medeniyeti var. Ama biz tamamına Mevlana misali onlarada buyurun gelin diyoruz. Mağdur olanlara karşı Türk Milleti hem inanışı hemde örf ve âdeti gereğince yardımseverdir. Her zaman elide, gönlüde, bağrıda herşeyi açıktır.” diye konuştu.
ŞUBE BAŞKANI YAKIN
YÜTÜRÜLEN HİZMETLERİ ANLATTI
Türk Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Yakın genel kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Genel Merkezimiz tarafından mobil bir aşevi şubemize verilmiştir. O gün bugündür mobil aşevini işletiyoruz. Şu anda 750 kişiye sıkışırsak bin kişiye kadar sıcak yemek ikram etme şansımız var. Bu hususta Ramazan ayında da faaliyetlerde bulunacağız. Bilindiği üzere deprem felaketlerinden sonra kan hizmetleri var. Kan hizmetlerinde de Kan Merkezi düzenli olarak 4 ayrı ekiple Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerini tarayarak kan ihtiyacını gidermek için kan kampanyaları yapmaktadır. Bazen salgın hastalık veya kan stoklarındaki azalmadan dolayı teşkilatımızla birlikte ortak kampanyalar düzenliyoruz. Sosyal yardımlar konusunda göreve geldiğimizde yardım usulünü gözden geçirdik. Gönüllüklerimizle gençlik ve kadın kollarımızı kurduktan sonra dağıtım ekibi oluşturduk. Şu an ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teker teker yardımlar götürülmektedir. Kimseye şubeden yardım vermiyoruz. Çünkü malum yerimiz Uzunçarşı’da. Yaşlı, hasta ya da hamile bir hanımın elinde kolilerle gezmesi zor oluyor.”
GENEL KURULDAN SONRA SEÇİM YAPILDI
Genel kurul toplantısı sonrası yapılan seçimde yönetim kurulu üyeliklerine: Mehmet Albayrak, Yaman Şenol, Mustafa Üngör, İbrahim Alimoğlu, Gülsüm Acun, Fadime Akar, Ali Özer, Fatih Işık Şube Denetçiliği asil üyeliğine Semai Kaya seçilirken, Genel Merkez delegeliklerine de Mehmet Yakın, Mehmet Albayrak, Mustafa Üngör ve Yaman Şenol seçildiler.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme