İGM Kasım toplantıları sona yaklaşıyor

İGM’nin Kasım ayı toplantıları bütçe planlamasını yapan komisyonların çalışmaları aralıksız devam ediyor. Raporların yazımı için hafta sonu ara verilen İGM toplantıları 26 Kasım Pazartesi günü devam edecek. Bugün kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’de başta Meclis Başkanı Salih Sel olmak üzere dünkü toplantıda kutlandı İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 17’nci birleşimi tamamlandı. Kasım [&hellip]

İGM Kasım toplantıları sona yaklaşıyor

İGM’nin Kasım ayı toplantıları bütçe planlamasını yapan komisyonların çalışmaları aralıksız devam ediyor. Raporların yazımı için hafta sonu ara verilen İGM toplantıları 26 Kasım Pazartesi günü devam edecek. Bugün kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’de başta Meclis Başkanı Salih Sel olmak üzere dünkü toplantıda kutlandı

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 17’nci birleşimi tamamlandı. Kasım ayı toplantıları 26 Kasım Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.
TALEPLER YERİNDE İNCELENECEK
İGM toplantısı gündem dışı bir konunun okutularak gündeme alınmasıyla başladı. Sinanpaşa ilçesine bağlı köylerin köy içi yollarının bakımı, onarımı ve iyileştirilmesi, alt yapılarının düzenlenerek kış aylarında karla mücadele yapılması gerekliliği göz önüne alınarak greyder, kepçe ve kamyon ihtiyaçlarının olduğu bildirildi. Konu hakkında inceleme ve değerlendirme yapılması isteğini İmar Bayındırlık, İdari Hukuk İşleri komisyonlarında görüşülmesine karar verildi. Toplantıda komisyon raporlarıda karara bağlandı. Sinanpaşa ilçesine bağlı Yörükmezarı köyü içme suyu deposundaki arızanın giderilmesi isteğinin İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nce incelenip gereğinin yapılmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.
İLAVE ŞEBEKE TALEPLERİ VAR
Sinanpaşa ilçesinin Akören beldesini İzmir yoluna bağlayan mevcut alan yolunun daha önceki yılda yapılması kararı alındığı, ancak herhangi bir çalışma yapılamadığından bu yolun 2013 yılı yatırım programına alınması isteği görüşüldü. İmar ve Bayındırlık komisyon raporunda sözkonusu yolun ilerleyen yıllarda değerlendirilmesi uygun görüldü. Rapor oybirliğiyle kabul edildi. Evciler ilçesinin Akyarma köyünün yeni yerleşim alanına ilave içme suyu ve kanalizasyon şebeke hattı yapılması isteği kapsamın İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nce incelenip gereğinin yapılmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi. Evciler ilçesinin Altınova köyüne ilave içme suyu şebeke yapımı istendiği bildirildi. İstek İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nce incelendikten sonra gereği yapılacak.
ÖĞRETMENLER GÜNÜ UNUTULMADI
Başkanlık divanına sunulan önergeler ilgili komisyonlara rapor hazırlanması için gönderildi. 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan İGM Başkanı Salih Sel, ailesinde çok sayıda öğretmen olduğunu belirterek tüm öğretmenlerin özel günlerini kutladı. Öğretmenlerin gerçek anlamda çocukların yetişmesine en önemli rolü oynayan kişiler olduğunu kaydeden Sel meclis üyesi öğretmenlerin olduğunu hatırlattı. İGM Başmakçı üyesi emekli öğretmen Ali Işık, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir konuşma yaptı. Öğretmenlerin sadece 24 Kasımlarda hamaset nutukları ile hatırlandığından yakınan Işık; “ODEC ülkeleri içinde en çok çalışan ve aynı zamanda en düşük maaşı alan öğretmenlerin ülkemizde olduğu düşünüldüğünde, bu kutlama ülkemizde eğitimle ilgili eksikleri yeniden konuşmak için önemli bir fırsattır. Öğretmen olmaktan, ilim ve irfan ordusunun mensupları olmaktan, milletimize çağdaş ve uygar bir şekilde hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme