İGM Haziran ayı son birleşimi bugün yapılacak

İGM Haziran ayı toplantılarının dördüncüsü dün yapıldı. Meclisin beşinci ve son Haziran ayı toplantısı ise bugün yapılacak   İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün Meclis Toplantı Salonu'nda Meclis Başkanı Burhanettin Çoban'ın Başkanlığında yapıldı. Meclisin Haziran ayı beşinci ve sonuncu birleşimi bugün yapılacak. TALEPLER DAİRESİNCE YERİNDE İNCELENECEK Toplantı gündem dışı iki konunun [&hellip]

İGM Haziran ayı toplantılarının dördüncüsü dün yapıldı. Meclisin beşinci ve son Haziran ayı toplantısı ise bugün yapılacak

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığında yapıldı. Meclisin Haziran ayı beşinci ve sonuncu birleşimi bugün yapılacak.
TALEPLER DAİRESİNCE YERİNDE İNCELENECEK
Toplantı gündem dışı iki konunun okutulup ilgili komisyonlara rapor hazırlanması için gönderilmesiyle başladı. Gündemin 16. maddesinin görüşülmesiyle devam eden toplantıda; Bolvadin ilçesi Göl yolu, Kurucaova ve Hamidiye köylerinin, çiftlik yollarının kumlanması talebinin dairesince incelenerek değerlendirilmesi yönünde rapor düzenleyen aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Sinanpaşa ilçesine bağlı Bulca Köyünde bulunan, Bulca İlköğretim okulunun yanına spor salonu yapılması talebinin bütçe döneminde değerlendirilmesine karar verildi. Emirdağ ilçesine bağlı Bağlıca Köyünde bulunan, tarihi türbenin bakım ve onarımının yapılması talebini dairesi yerinde inceleyerek değelendirecek.
KOMİSYON RAPORLARI
OYLANARAK KARARA BAĞLANDI
Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar oylanarak karara bağlandı. İl merkezine bağlı Şehit Sami Çiftçi İmam Hatip Ortaokuluna fotokopi makinesi alınması, Sülün Balı Mubahat Açıkgözoğlu İlkokulu ve Nuribey İlkokulu bahçelerine oyun grubu alınması talepleri Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce (KHGB) değerlendirilecek. Dazkırı ilçesinin Çiftlik köyündeki Hayvan Sulama Göleti’nin topraktan temizlenmesi talebinin dairesince yerinde incelenmesine karar verildi.
ANITKAYA CUMALI YOLUNUN 2,5 KİLOMETRESİ SATHİ KAPLAMA YAPILACAK
Dinar ilçesinin Dombay Ovası ve Çöl Ovası arasındaki arazi yollarının, Çapalı köyü kum ocağından çıkacak malzeme ile kumlanıp sıkıştırma yapılması talebi dairesince yerinde incelenecek. 2022 yılı Asfalt Yatırım Programında bulunan; Merkez Anıtkaya-Gazlıgöl arasındaki sathi kaplama yapılacak yolun, 2,5 kilometresini Anıtkaya-Cumalı yolu olarak program değişikliği yapılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. İhsaniye ilçesinin Hacıbeyli köyü içmesuyu deposu bakım ve onarımının yapılması talebi dairesince incelenerek değerlendirilecek. Meclisin Haziran ayı toplantılarının beşinci ve sonuncu birleşimi bugün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Özel İdare’nin ARGE bahçesinde altınotu yetiştiriliyor

İGM Çay MHP Üyesi Faruk Kökcür, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy’a, tarımın son derece önem kazandığını, 2020 yılında Afyon toprağına uygun alternatif ürünler ekimi için o zaman yaklaşık 100 bin TL para ayrıldığını belirterek altın otu ve tıbbi papatya yetiştiriciliğinin akıbetini sordu.
TOY: ALTINOTU EKİMİNDE KARAR KILDIK
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy konu hakkında şunları söyledi: “2020 yılında kırsal kesimdeki insalarımızı gelirlerini attırıcı alternatif ürünler üzerinde bir çalışma yapmıştık. Toplam 145 alternatif üründen Afyon ilimizin iklimine, toprağına uygun sulama gerektirmeyen ürünler üzerinde bir araştırma yaptık ve altınotu üzerinde karar kıldık. Bir ARGE bahçesi yaptık. Çalışmanın durumuna göre başarılı olduktan sonra bunu kırsal kesime yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Şu anda ARGE bahçemizde faaliyetimiz devam ediyor. Altınotunun üçüncü yılında hasat yapılıyor ve ürün alınmaya başlanıyor. Geçen yıl don olayı nedeniyle yaklaşık yüzde 20’lik bir fire oldu. Don nedenli fire kayıplarına ilavelerle tedbir aldık. Önümüzdeki günlerde meclisimizi ARGE bahçesine götürerek altınotu ekim faaliyetimizi yerinde göstereceğiz. Çalışmalarımız hakkında geniş ve detaylı bilgi vereceğiz. Şu anda iyi yolda ilerliyoruz. Tıbbi papatya ile ilgili bir faaliyetimiz yoktur. Çünkü sadece bir ürünü ifade ettiğim üzere altınotu ürününü seçtik.”
ÇOBAN: FARMASİ’NİN SATTIĞI
AMARANG AFYON’DA YETİŞİYOR
Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, yaklaşık 6 ay önce ayaklarından engelli zor yürüyen 50’li yaşlarda bir İnşaat Mühendisinin kendisine başvurduğunu belirtti. Sözkonusu kişinin İhsaniye ilçesinin Yiğitpınar köyünde toplam 750 dekarlık bir arazi üzerinde özel bir lavanta türünün ekimini yaptığını anlatan Çoban, “TKDK’ya başvuran bu kişi muhtemelen orada TKDK uygun görürse bu özel lavanta türünü işleyecek bir tesis kuracak. Kurum tarım sonucu kurulması muhtemel fabrikada elde edilecek ürün işlenilecek. Yurt dışında pazarda bulduğunu anlattı. Önceki dönem Valimiz Gökmen Çiçek’in bir arkadaşı tarafından Çobanlar ilçesinin Kocaöz beldesinde çörek otu ile ilgili bir çalışma yaptılar. Sanırım iyi bir verim elde edildi. Ukrayna’dan gelip amarang bitkisi eken kişi de ekimlerini yaptı. Hatta bizim bahçeye de rica ettim amarang fidelerinden insanlarımız görsün diye diktirdim. İnşallah birkaç ay içerisinde bu güzellikler ortaya çıkacak. Farmasi firması tarafından ilimizde yetiştirilen amarang paketlenerek satmaya başladı. Farmasi’nin internet sitesinde amarang diye yazılınca görme imkânı vardır. İşte o amarang Afyon’da yetişiyor. Bu tür şeyler devam ediyor. Devletimizin sahipç çıkması güzel bir şey. Ama her zaman devlet işi biraz yavaş ilerler. Özel sektör daima hızlı ilerler. Ben görüyorum ki özel sektör daha hızlı gidiyor, olacak. Zaten lavanta Evciler’de, Dazkırı’da, Dinar’da çok yoğundu. Ama sanırım tahminimce İhsaniye hepsini geçecek gibi duruyor. Çünkü kurak ve bol arazisi var şartları uygun. İnşaat Mühendisi olan kişiyi idealist gördüm en az 5 milyon metrekarelik alanı hedeflediğini söyledi.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme