İGM Eylül toplantısı yeni binada yapılabilir

İl Genel Meclisi'nin (İGM) Ağustos ayı toplantılarının beşinci ve son birleşimi dün tamamlandı.KOMİSYON RAPOR HAZIRLAYACAKToplantı gündem dışı maddelerin okutulup ilgili komisyonlara gönderilmesiyle başladı.İl Özel İdaresi 2016 yılı asfalt yapım programında olan Çıkrık-Şehitlik yolunun Çıkrık-Beyyazı- Organize Sanayi yolu olarak değiştirilerek asfaltın idarenin personel ve ekipmanlarınca yapılması için meclis kararı alınması konusu oybirliği ile İmar Bayındırlık komisyonuna [&hellip]

İl Genel Meclisi’nin (İGM) Ağustos ayı toplantılarının beşinci ve son birleşimi dün tamamlandı.
KOMİSYON RAPOR HAZIRLAYACAK
Toplantı gündem dışı maddelerin okutulup ilgili komisyonlara gönderilmesiyle başladı.
İl Özel İdaresi 2016 yılı asfalt yapım programında olan Çıkrık-Şehitlik yolunun Çıkrık-Beyyazı- Organize Sanayi yolu olarak değiştirilerek asfaltın idarenin personel ve ekipmanlarınca yapılması için meclis kararı alınması konusu oybirliği ile İmar Bayındırlık komisyonuna gönderildi.
DAZKIRI DA SPOR SALONU YAPILACAK
Toplantı ihtisas komisyonlarından gelecek olan raporların okunup karara bağlanması ile devam etti. Şuhut ilçesine bağlı Balçıkhisar köyünde sağlık tesisi amaçlı imar plan değişikliğine ilişkin 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği  ve eklerinin onanmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi. Dazkırı ilçesi, Yeşilyurt mahallesinde bulunan mülkiyeti Dazkırı Belediyesine ait olan arsa vasfındaki taşınmaz üzerinde İl Özel İdaresince 5 yıl süre ile Kapalı Spor Salonu ve Tesisleri yapılması kaydıyla tahsis edilip, salon yapıldıktan sonra tapu devrinin yapılmasını uygun gören komisyon raporları kabul edildi.
İMAR PLANLARI ONANDI
Dinar ilçesinin Gençali köyünde yer alan tapusunda Ören mevkii olarak gözüken 47.100,00 metrekarelik taşınmaz üzerinde güneş enerji santrali amaçlı hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören yanı yöndeki komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Dinar’ın İstasyon mahallesinde bulanan bir arsanın kültürel ve sosyal faaliyetlerde kullanılması için ön tahsisin kesin tahsise dönüştürülmesi ve ödenek talebinin İl Encümenince değerlendirilmesine karar verildi. Merkez beton parke ve bordür yapım ödeneklerinin Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kodu altına aktarılmasını uygun gören komisyon raporları kabul edildi.
EYLÜL TOPLANTISI YENİ BİNA DA OLABİLİR
Afyonkarahisar merkezde Dairecep mahallesinde bulunan tarihi Abdilkadı çeşmesine yönelik yapılan incelemede çeşmenin tarihi yapısında herhangi bir değişikliğin olmadığı, bir şehir şebekesinden verilen içmesuyunun amaç dışı kullanım tespitiyle suyun kesildiği bilgilendirmesi yapıldı. İl köylerinde görülen Sarı Cüce virüsü için çiftçileri teşvik edecek tohum desteğinin verilmesi talebi gelecek aylarda görüşülecek. İl Genel Meclisi’nin yeni hizmet binasının tamamlandığını açıklayan Meclis Başkanı Salih Sel, Eylül ayı toplantısının tefrişat ve diğer çalışmalar yetiştirilmesi halinde yeni binada çalışmaların yetişmemesi halinde ise son kez eski binada yapılacağını sözlerine ekledi. Meclisin Eylül ayı toplantıları 5 Eylül Pazartesi günü saat 10:30’da başlayacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme