İGM Eylül toplantıları sürüyor

5 Eylül Pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantıları yoğun gündem ile devam ediyor İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının 3'ncü birleşimi dün tamamlandı. Meclis üyeleri bugün sabah dördüncü birleşim için Meclis Toplantı Salonu'nda biraraya gelecekler. BADEMLİ KÖYÜNE İKİ AYRI TAŞINMAZ 5 YIL SÜRELİ TAHSİS EDİLDİ Toplantı gündemin 13'ncü maddesinin görüşülmesiyle devam [&hellip]

5 Eylül Pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantıları yoğun gündem ile devam ediyor

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının 3’ncü birleşimi dün tamamlandı. Meclis üyeleri bugün sabah dördüncü birleşim için Meclis Toplantı Salonu’nda biraraya gelecekler.
BADEMLİ KÖYÜNE İKİ AYRI TAŞINMAZ 5 YIL SÜRELİ TAHSİS EDİLDİ
Toplantı gündemin 13’ncü maddesinin görüşülmesiyle devam etti. Emirdağ ilçesi Bademli köyünde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan 133 ada, 4 parselde 377,55 metrekarelik taşınmazın kır düğün alanı ve 132 ada, 2 parselde kayıtlı taşınmazın çocuk parkı olarak tüm giderleri kendilerince karşılanma şartıyla 5 yıl süreli Bademli Köyü Tüzel Kişiliği adına tahsis edildi. İl Özel İdaresinde münhal bulunan bir adet 4’ncü derece mühendis kadrosunun iptal edilerek yerine bir adet 8’nci derece mühendis kadrosunun ihdasını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi.
MÜHENDİS ÜCRET
TARİFESİ BELİRLENDİ
İl Özel İdaresine dört adet 8’nci derece mühendis kadrosu karşılığında 2 adet inşaat mühendisi, 1 adet makine mühendisi, 1 adet elektrik mühendisinin tam zamanlı sözleşmeli personel olarak 2022 yılında çalıştırılmak üzere mühendis ücretlerinin 8 bin 900 TL olarak belirlenmesini uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oylanarak karara bağlandı.
ÖZEL İDARE RÜÇHAN
HAKKINI KULLANMAYACAK
Yüntaş A.Ş’nin sermaye arttırımına İl Özel İdaresinin ilgili şirketteki mevcut hisse miktarı olan yüzde 0,013 payına karşılık gelen rüçhan hakkının kullanılmasını uygun görmeyen komisyon raporu kabul edildi. Merkez İlçeye bağlı Sarık köyü ilkokulu bahçe duvarlarının tadilat talebinin Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce yapılmasına karar verildi.
“KOCATEPE’YE KALICI
TUVALET YAPILMALI”
CHP Sultandağı İGM Üyesi İsmehan Nergiz, basında CHP’lerin 30 Ağustos Zafer Kabul Törenine katılmadığı yönünde yer verilen haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Nergiz, 30 Ağustos Zafer Kabul töreni davetiyesinin eline 11 sonra ulaşmasından yakınarak şöyle konuştu: “30 Ağustos Zafer Kabul Töreni davetiyesi 22 Ağustos 2022 tarihinde postaya verilmiş. Benim elime yani Sultandağı ilçesine 2 Eylül 2022 tarihinde ulaştı. Teknolojik imkânlara rağmen Afyon’dan Sultandağı ilçesine gönderilen davetiye postada 11 günde gidiyor. Ben davet edildiğim her yere severek katılıyorum.” dedi. Nergiz, Kocatepe’ye sadece Zafer Haftası törenlerinde kullanılan seyyar tuvaletlerin yeterli olmadığını sürekli ziyaretçilerin olduğu bu alana kalıcı tuvaletler yapılmasının elzem bir ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.
“BURCU HANIMIN PAYLAŞIMINI DÜZELTMESİNİ İSTİYORUM”
İGM MHP Çay Üyesi Faruk Kökcür, CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Toy’la ilgili sosyal medya paylaşımının altına yapılan yorumların çirkin olduğunu belirtti. Kökcür, “Sayın Vekilin paylaşımının altına yüzlerce görüş belirtildi. Bizler İGM üyesiyiz. Orada hırsızlıktı, alındı verildi v.s’dir. Yazıldığı gibi İl Genel Meclisi Üyelerinin, Vali’nin haberi yok gibi bir durum sözkonusu değildir. Konu izah edilerek açıklığa kavuşturulmuştur. Sayın Valimizin haberi olmadan, Meclis Başkanımızın haberi olmadan, meclis üyeleri olarak bizlerin haberi olmadan buradan kuş bile uçmaz. Ben kadınlara çok değer veriyorum. Afyonumuzun bir değeri olan Sayın Milletvekili Burcu hanımın bunu düzeltmesini rica ediyorum. Çünkü çok fazla takipçisi vardır. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermesin. Bunu tekrar düzeltmesini İl Genel Meclisimizin saygınlığı bakamından istiyorum.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme