• Haberler
  • Gündem
  • İGM Eylül toplantıları sürüyor – Kocatepe Gazetesi

İGM Eylül toplantıları sürüyor – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi'nde (İGM) Eylül ayının 3'üncü toplantısı dün Meclis başkanı Salih Sel'in Başkanlığında tamamlandı.Gündemin 8'inci maddesiyle devam eden toplantıda Şuhut ilçesine bağlı Mahmut köyünde meclisin 27 Kasım 2017 tarihinde 318 sayılı kararıyla onaylanan konut alanında kalan alanda hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanmasını uygun gören komisyon raporları [&hellip]

İl Genel Meclisi’nde (İGM) Eylül ayının 3’üncü toplantısı dün Meclis başkanı Salih Sel’in Başkanlığında tamamlandı.
Gündemin 8’inci maddesiyle devam eden toplantıda; Şuhut ilçesine bağlı Mahmut köyünde meclisin 27 Kasım 2017 tarihinde 318 sayılı kararıyla onaylanan konut alanında kalan alanda hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanmasını uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney köyünde yer alan 126 ada, 16,19 ve 32 parsel numaralı taşınmazlar arasında mevcut imar planlarında bin metre genişliğinde imar yolu olarak planlanan bu yolun kaldırılması için hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanmasına karar verildi. Ali Bozkurt’un 7’nci derece şoför kadrosuna, İsmail Dağ’ın 3’ncü derece mühendis kadrosuna, İsmail Derin’in 7’nci derece Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna, Sinem Toprakkale’nin 5’nci derece Tekniker kadrosuna, Cihangir Salman’ın 2’nci derece Mühendis kadrosuna, Fatih Arık’ın 4’ncü derece şef kadrosuna ihdasını uygun gören aynı yönde ki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. İl merkezi, Bolvadin, Çay, Dinar, Emirdağ, Sandıklı, Sinanpaşa ve Sultandağı ilçelerine bağlı köylerde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait taşınmazların açık teklif usulü ile satışını uygun gören komisyon raporları oy çokluğu ile kabul edildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Çağa’dan Sel’e “kararları bildirin” tepkisi

İhtisas komisyonlarında İYİ Parti üyesi olmadığını belirten İYİ Parti Grup Başkanı Çay İGM Üyesi İsa Çağa, kararların toplantı öncesi kendilerine bildirilmediği için tepki gösterdi

İYİ Parti Grup Başkanı Çay İGM Üyesi İsa Çağa, partisinin komisyonlarda üyesi olmadığı için satışı yapılacak olan taşınmazların ne şekilde satılacağını bilmediklerini söyledi.
“TOPLANTILAR AÇIK BİLGİ ALINABİLİR”
İsa Çağa, İGM Başkanı Salih Sel’den, satışı yapılacak taşınmazlarla ilgili bilgi içeren bir doküman ya da liste verilmesini istedi. Yapılacak satışları ve satılacak taşınmazları incelemeleri gerektiğini belirten Çağa’ya Salih Sel, istedikleri incelemeyi yapabileceklerini, komisyon toplantılarını da izleyebileceklerini söyledi. Komisyon toplantılarının izlemeye açık ve son derece şeffaf olduğunu vurgulayan Sel, “Bizim komisyonlarımız şeffaf. İstediğiniz liste ve bilgiyi de alabilirsiniz. Mesela arkadaşlarımız bizden talep ediyorlar, istiyorlar ve alıyorlar. Yani herkes istediği bilgiyi alabilir. Bunlar gizli değil. Hepsi açık.” dedi.
“EL KALDIRIP
İNDİRİCİ DEĞİLİZ”
Meclis Başkanı Salih Sel’in ifade ettiği manada konuşmadığını söyleyen İsa Çağa sinirlenerek sözlerine şöyle devam etti:
“Siz yanlış anladınız. Biz komisyonlarda ne görüşülüyor ne görüşülmüyor herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Burada el kaldırıp indirici de değiliz. Kusura bakmayın. Elimizi kaldırıp indirecek bir durumda yok. Satılacak yerlerin bize listesi gelmeden, bize verilmeden ne bileyim neresi satılacak, neresi alınacak? Ters cevap veriyorsunuz. Başkanım bunları bize göndersinler. Encümen Müdürlüğüne gitmeye gerek yok. Yapılacak bütün işleri bize burada bildirin diyorum. Bunda kızacak darılacak herhangi bir şey yok. Hiç komisyonların toplantı tarih ve saatini bildirmediniz. İYİ Parti olarak biz sadece yoklamaya katılıp çıkalım o zaman.”
“GİZLİ GÖRÜŞMEMİZ YOK”
Ters cevap vermediğini belirten Sel, “Ters cevap vermiyorum. Daha önce de aynı şeyleri söyledim. Söyledikleriniz açık olarak görüşülüyor. İstediğiniz bilgiyi alabilirsiniz. Encümen Müdürlüğü’nden gelip alabilirsiniz. Kızmadım ve darılmadım. Gelip evrakta alabilirsiniz, açık olan toplantılarımızı takip edebilirsiniz. Mutat toplantılarımız 10:30’da olur. Komisyon üyelerinin işi olursa saat değişiyor. Bunu bildirme şansınız olmuyor. Bütün kararlar Encümen Müdürlüğü’nden takip edilebilir. Nasıl isterseniz öyle yaparsınız. Burada her şey açık şeffaftır. Hiçbir gizli görüşmemiz yoktur. Bağırarak konuşma hakkınız yok.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme