• Haberler
  • Genel
  • İGM Ekim Toplantılarının İkincisi Tamamlandı

İGM Ekim Toplantılarının İkincisi Tamamlandı

Afyonkarahisar İGM Ekim ayı toplantılarının ikinci birleşimi tamamlandı.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantılarını ikinci birleşimine MHP Grubu meclis üyeleri partilerinin TBMM Grup Toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gitmeleri nedeniyle katılamadılar. Meclis üyeleri üçüncü birleşim için 9 Ekim 2024 Çarşamba sabahı Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya gelecek. 

İGM Ekim Toplantılarının İkincisi Tamamlandı

AFYON ÖZEL İDARESİ İLE BANAZ KAYMAKAMLIĞI PROTOKOL İMZALAYACAK

Toplantı gündem dışı bir maddenin okutularak ilgili komisyonlara gönderilmesiyle başladı. Komşu il Uşak’ın Banaz İlçesinin Yeşilyurt ve Çamsu köyleri arasında ki 3 kilometrelik yolun bitümlü sıcak karışım asfalt yapımı için Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve Uşak’ın Banaz Kaymakamlığı arasında protokol yapılabilmesi için genel sekreterlik makamına yetki verilmesi talep edildi. Konu; İmar ve Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri, Yatırımlar Kararlar ve Takip Komisyonlarına rapor hazırlanması için gönderildi. Gündemin 4’üncü maddesi ile devam eden toplantıda; Emirdağ İlçesinin Bağlıca Köyünde, 119 ada 37 parsel numaralı taşınmaz üzerinde bulunan Alabalık tesisinin, köy hizmetlerinde kullanılmak üzere Bağlıca Köyü Tüzel Kişiliği adına tahsis edilmesi talebi görüşüldü. Talep rapor hazırlanması için ilgili komisyona gönderildi. 

İGM Ekim Toplantılarının İkincisi Tamamlandı

ÜÇ İLAVE KAMYON ALIMI GÜNDEMDE

Evciler İlçesinin Gökçek Köyünde, tapusunda 646 parselde yol düzenlemesi amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanması konusunun önce komisyonda görüşülecek. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne, İl Özel İdaresi sorumluluğunda bulunan köy yollarının asfalt ve alt yapı çalışmalarında kullanılmak üzere 3 adet ilave kamyon alımı konusu rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi. İhsaniye İlçesi Karacaahmet Köyünde, mülkiyeti İdareye ait olan, 329 ve 3847 parsel numaralı taşınmazların Karacaahmet Camii ve Türbesinin çevresinde olmasından dolayı, Vakıflar Genel Müdürlüğü adına bedelsiz devir edilmesini uygun gören İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu kabul edildi.

Bakmadan Geçme