İGM Ekim Toplantıları Tamamlandı

Afyonkarahisar İGM Ekim ayı toplantılarının beşinci ve son oturumu tamamlandı. Mecliste ihtisas komisyonlarından gelen raporlar oylanarak karara bağlandı.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantılarının beşinci ve son birleşimi 11 Ekim Cuma günü yapılan birleşimle tamamlandı. Meclisin Kasım ayı toplantılarının ilki 1 Kasım 2024 Cuma sabahı Meclis Toplantı Salonunda başlayacak. 

BANAZ KAYMAKAMLIĞI İLE PROTOKOL YAPILACAK

İl Özel İdaresi 2024 Yılı Yol Yatırım Programında bulunan 4 kilometrelik Sülümenli Belediyesi giriş yolunun TCDD köprü yapımı nedeniyle yapılamadığından iptal edilerek yerine Merkez İlçeye bağlı Belkaracaören Köyünün ana giriş yolunun asfaltlanmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ile Uşak’ın Banaz İlçe Kaymakamlığı ile sıcak asfalt üretimi için protokol yapılabilmesi için İl Özel İdaresi Genel Sekreterlik makamına yetki verilmesine karar verildi.

İGM Ekim Toplantıları Tamamlandı

KUREYŞ BABA KÜLLİYESİ İÇİN KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜYLE YAZIŞILACAK

Sultandağı İlçe sınırlarında bulunan 13 şehit mezarının bakım ve tadilatının yapılması talebinin dairesince yerinde incelenmesine karar verildi. Sinanpaşa İlçesinin Boyalı Köyünde Anadolu Selçuklu dönemi eserlerinden “Kureyş Baba” Külliyesine gelen ziyaretçiler için tuvalet ve çocuk parkı yapılması talebi için Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yazışma yapılarak değerlendirilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Emirdağ İlçesinin Tez Köyünde İnceli ve Fakılı Mahallelerinde elektrik kesintileriyle ilgili talebin OEDAŞ ile yazışma yapılarak değerlendirilmesine karar verildi. 

KOMİSYONDA SAYLIK VE ÇETİNKAYA GÖREV YAPACAK

Afyonkarahisar İl Özel İdaresinin Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketindeki mevcut hisse miktarı olan yüzde 4 payına karşılık gelen sermaye artırımı hakkının kullanılmasını uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. İl Milli Eğitim Danışma Komisyonuna meclis üyelerinden AK Parti Sandıklı Meclis Üyesi Ahmet Mahmut Saylık ile MHP Başmakçı Meclis Üyesi Oğuz Çetinkaya seçildiler. 

İGM Ekim Toplantıları Tamamlandı

Bakmadan Geçme