İGM Ekim ayı toplantıları başladı

İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantıları yapılan ilk oturum ile başladı. Toplantı ilk gündem maddesi açılış ve yoklama ile başlarken ilk oturumda ayrıca 5 gündem maddesi ele alındı. Toplantının sonunda ise iki gündem dışı konuşma yapıldı.Afyonkarahisar Merkez Erenler Mahallesi Şahitler Kayası mevkiinde yapımı devam eden, 24 derslikli Anadolu Lisesi'nin öğretmenler odası ve konferans salonunun [&hellip]

İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantıları yapılan ilk oturum ile başladı. Toplantı; ilk gündem maddesi açılış ve yoklama ile başlarken ilk oturumda ayrıca 5 gündem maddesi ele alındı. Toplantının sonunda ise iki gündem dışı konuşma yapıldı.
Afyonkarahisar Merkez Erenler Mahallesi Şahitler Kayası mevkiinde yapımı devam eden, 24 derslikli Anadolu Lisesi’nin öğretmenler odası ve konferans salonunun donatımı işinde kullanılmak üzere hayırsever Hüsnü Ulu tarafından bağışlanan 500 bin liranın bağış olarak kabul edilmesi konusu görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
İkinci gündem maddesinde ise; Afyonkarahisar Merkezi’nde Anaokulu Yapımı işinde kullanılmak üzere hayırsever İbrahim Keser tarafından bağışlanan 200 bin liranın bağış olarak kabul edilmesi konusu görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
İhsaniye İlçesi Ayazini Köyü sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti, İl Özel İdaresine ait, tapunun 187 ada 164 parselinde kayıtlı 7 bin 485,39 metrekare alanlı arsa vasfındaki taşınmaza düğün salonu yapılması koşulu ile muhtarlığa tahsis edilmesi konusu görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
İl Milli Eğitim Danışma Komisyonunda görev yapmak üzere İl Genel Meclisince seçilen iki üyenin belirlenmesi konusu görüşüldüğü sırada MHP İGM Grup Başkan Vekili Haydar Serdaroğlu Hüseyin Özdinç’in de aday olduğunu söyledi. Sonrasında ise komisyona AK Parti İGM üyelerinden Ahmet Kaya, Cevdet Keçeci ve MHP İGM Üyesi Hüseyin Özdinç oy çokluğu ile önerilirken İYİ Parti Grubu öneriye red oyu kullandı.
Emirdağ İlçesi Yeni Mahalle sınırları içerisinde bulunan, 607 ada 5 nolu parselinde kayıtlı 4 bin 217,09 metrekare alanlı arsa, Gençlik Merkezi Binası yapılması için ön tahsisi yapılan taşınmazın, ön tahsis süresince herhangi bir bina yapılmadığından dolayı Emirdağ Belediyesine bedelsiz olarak devir edilmesi konusundaki komisyon raporlarının görüşüldü. Okunan komisyon raporları ise oy birliği ile kabul edildi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme