• Haberler
  • Gündem
  • İGM desteğiyle bin hasta sağlığına kavuştu, 10 milyon TL milletin cebinde kaldı

İGM desteğiyle bin hasta sağlığına kavuştu, 10 milyon TL milletin cebinde kaldı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdülkadir Obut, İGM'nin desteğiyle alınan cihaz sayesinde 9 ayda bin hastanın görme sağlığına kavuştuğunu, özel hastanelerde bu müdahalenin kişi başı an 10 bin TL olduğunu belirterek meclis üyelerine teşekkür etti. Obut, 'İGM üyelerimizden Allah razı olsun. Bin hastada 10 milyon TL gibi bir masraf olacak iken bu para milletin cebinde kaldı' dedi.

İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantılarının beşinci ve son birleşimi dün tamamlandı. Meclis üyeleri ihtisas komisyonlarından gelen raporları oylayarak karara bağladı. Meclisin Kasım ayı toplantılarının ilk birleşimi 1 Kasım 2023 Çarşamba günü Meclis Toplantı Salonu’nda saat 10.30’da başlayacak.

“DOKUZ AYDA BİN HASTA GÖRME SAĞLIĞINA KAVUŞTU”

İGM Ekim ayı toplantılarının beşinci ve son birleşiminde ilk olarak gündem dışı teklifler okutularak rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdülkadir Obut, geçen yıl Devlet Hastanesine İGM’nin desteğiyle katarakt ameliyatında kullanılan bir cihaz alındığını ve bu cihazın çok büyük hizmet sağladığını belirtti. Obut, şöyle konuştu: “Başta Sayın Valimiz olmak üzere İGM Başkanı ve meclis üyelerinin desteğiyle hastanemize gelen cihaz saeysinde Allah razı olsun gerekli iş ve işlemleri yapabiliyoruz. Özellikle yaşlı hastalarımızda büyük ihtiyaç duyduğumuz bu cihaz sayesinde yaşlılarımızı kentte tedavi edebiliyoruz. Böylece kendileri ve yakınları il dışına çıkmak zorunda kalmıyorlar. Zaten çok yaşlı olan bazı hastalarımızın il dışına çıkma şansları da olmuyordu. Bu durumda olan hastalarımız maalesef görme yetisi olmadan hayatlarını sürdürüyorlardı. Çok şükür geçtiğimiz Ocak ayından itibaren her türlü katarakt ameliyatı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yapılabilmektedir. Dokuz ayda bin hastamız görme sağlığına bu cihazla yaptığımız müdahale sayesinde kavuştu. Bu müdahale devlet hastanesinde yapılamayıp şehir dışında özel bir hastaneye gitmek zorunda kalındığında en az 10 bin TL’lik kişi başı bir maliyet sözkonusudur. Bin hastada 10 milyon TL gibi bir masrafı olacak iken bu para milletin cebinde kaldı. Biz bu cihazı bir milyon TL’ye almıştık. Bu noktada tüm İGM üyelerimizden Allah razı olsun. Bir ayda tüm masarfını çıkarırken Allah’ın izniyle en az 10 yıl daha vatandaşlarımıza hizmet edecektir. Çok şükür artık hiçbir hastayı katarak nedeniyle şehir dışına veya başka büykü bir yere göndermek zorunda kalmıyoruz. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde her türlü katarakt ameliyatı meclisin verdiği destekle alınan cihaz sayesinde yapıyoruz. Cihaz gerçekten kaliteli son teknoloji bir üründür. Hastalarımızın hem ağırları az oluyor hem de ameliyat sonrası toparlanmaları daha kolay oluyor. İfade ettiğim şekilde her türlü katarakt ameliyatını sıkıntısız yapabiliyoruz.”

“BİR CİHAZ VE YAZILIMA DAHA İHTİYAÇ VAR”

Göz Hastalıkları Uzman Dr. Abdülkadir Obut, yeni bir cihaz ve yazılım programına ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Obut, şunları kaydetti: “Yeni bir talebimiz var. Biyomikroskop adlı aletle hastaların muayenesini yaparak teşhis koyuyoruz. Bu cihazın daha ayrıntılı son teknoloji olanları var. Allah korusun cihaz yetersizliğinde tanı atladığımızda hasta kalıcı bir körlük sahibi olabiliyor. Bir diğer hususta göz sinir filmini çekitğimiz bir alet var. Bunun uzaktan erişimi maalesef yok. Bir yazılıma ihtiyaç var. Hastaların büyük çoğunluğu yaşlıdır. Göz sinir filmi programsızlıktan uzun sürede çekildiği için kuyruklarda hastalar beklemek zorunda kalıyorlar. Bu konuda meclisimizden destek istirham ediyorum.” İl Özel İdares iYatırım ve İnşaat Müdürü Neriman Gül Albay, Sultandağı ilçesinin Yakasenek köyünde kurulan Güneş Enerji Santrali hakkında bilgi verdi.

Bakmadan Geçme