İGM'den Kansere Şifa Olacak Cihaz Takviyesi

İGM Başkanı Mehmet Siper, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesine biri daha önce şehirde bulunmayan olmak üzere sağlık hizmetlerinde kullanılacak iki cihaz kazandıracaklarını açıkladı.

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının dördüncüsü tamamlandı. Meclis üyeleri 6 Eylül Cuma sabahı 5’inci ve Eylül ayının son toplantısı için bir araya gelecek. İGM MHP Bolvadin eski Üyesi ve Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı ile Şuhut MHP İGM eski Üyesi Ali Altan, AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Hasan Topçu, İscehisar Karaağaç Köyü Muhtarı Satılmış Duru toplantıyı konuk olarak izlediler.

İGM'den Kansere Şifa Olacak Cihaz Takviyesi

AFYON DEVLET HASTANESİNE İKİ CİHAZ KAZANDIRILACAK

Açılış ve yoklamanın ardından toplantı iki gündem dışı konunun meclis üyelerine bilgi verilmesinin ardından ilgili komisyonlara gönderilmesiyle devam etti. İki gündem dışı talepte; İl Sağlık Müdürlüğünün Devlet Hastanesi bünyesine Lazer Hemorroid Anal Fistül ve Plonoid Lazer Ünitesi Kolkoskopi Cihazı ile Elektrokoter cihazlarının alımı için 1.600.000,00 TL yine hastanede kullanılmak üzere 1.500,000.00 TL de Ultrasonografi cihazı alımı için talep edildi. Konu hakkında açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, şöyle konuştu: “Lazer Hemorroid Anal Fistül cihazı Afyon'da ilk defa alınacak bir cihaz. Bu cihazla basur rahatsızlığının tedavisi ile ilgili çalışmalarda hastaların il dışına sevklerinin önüne geçilmiş olunacak. Nasip olursa meclis üyelerimizin destekleri, Sayın Valimizin oluruyla inşallah hep birlikte karar vermiş olacağız. Konuyla ilgili olarak Afyon Devlet Hastanemizde eğitimli doktorumuz var. İnşallah bizler ilk defa şehrimizin devlet hastanesine böyle bir cihazı kazandırmış olacağız. Plonoid Lazer Ünitesi Kolkoskopi Cihazı ile Elektrokoter cihazı da 3 boyutlu cerrahi de Onkoloji Uzmanı hekim tarafından kullanılacak. Kanser hastalarıyla ilgili olan bu cihaz özellikle kadınlara yönelik yürütülen tedavilerde kullanılıyor. İnşallah bu cihazın alımını da onayladığımız zaman kadınların kanser tedavisi Afyon Devlet Hastanemizde de görülebilecek.” 

İGM'den Kansere Şifa Olacak Cihaz Takviyesi

RAPORLAR OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Çobanlar İlçesine bağlı Göynük Köyündeki içme suyu kuyusundaki su yetersiz gelmesi gerekçesiyle yeni sondaj kuyusu açılması talebinin dairesince yerinde incelenerek değerlendirilmesine karar verildi. Şuhut İlçesine bağlı Çakırözü Köyünün yeni imara açılmış olan bölgesinde alt yapı, içme suyu ve su deposu yapılması talebi için konunun dairesince yerinde incelenmesini uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. 

İGM'den Kansere Şifa Olacak Cihaz Takviyesi

HOCALAR’DA 14 EYLÜL DE MİRYOKEFALON ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜ KUTLANACAK

Hocalar İlçesine bağlı Görü Köyü sınırlarında 17 Eylül 1176 tarihinde yapılan Miryokefalon Zaferinin yıldönümü nedeniyle 14 Eylül 2024 tarihinde resmi etkinlik yapılacağı, Kufi, Derbent mevkiindeki yolun bakım ve onarımının yapılması talebini uygun gören İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi. Oylamadan sonra söz alan Hocalar İlçesi AK Parti İGM Üyesi İsmail Özkuleli, şöyle konuştu: “Miryokefalon (Myriokephalon) Muharebesi bir diğer adıyla Yurttutan Savaşı Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan ile Bizans imparatoru I. Manuil arasında yapılan savaştır. Anadolu'da Türk hâkimiyetinin kabul edildiği savaştır. Anadolu'nun tapusunun alındığı savaş olarak da bilinir. Miryokefalon Savaşı bir pusu ve imha savaşı olduğu için Çivril Ovası ile Sandıklı ovasını bağlayan Kufi vadisinin Tzibritze geçidi olan Hocalar Güre Köyü Derbent mevkiinde vuku bulmuştur. AKÜ ve Denizli Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından araştırma sahası olarak belirlenmiştir. Farklı üniversitelerden öğretim üyeleri savaşla ilgili hazırladıkları akademik makalelerde savaş alanı olarak Kufi Derbent Tzibritze geçidini sonuç bölümünde göstermişlerdir. Eylül ayı resmi anma törenleri ve üniversite araştırmaları için 4,3 kilometrelik yolun ıslahı gerekli görülmektedir. 14 Eylül Cumartesi günü bu toprakların evlatları olarak bir kutlama programı yapacağız ve bu topraklarda özel yetişen bir patlıcan türümüz vardır. Bu özel patlıcanı tüm İGM üyelerine tattırmak isteriz.” dedi. Özkuleli’nin ardından söz alan Sandıklı İGM MHP Üyesi Ali Açıkgöz, bir eğitimci olarak söz konusu savaşın Malazgirt Meydan Muharebesi kadar kıymetli bir savaş olduğunu, Afyonkarahisar’ın tanıtımına büyük artısının olacağına dikkat çekti.

İGM'den Kansere Şifa Olacak Cihaz Takviyesi

AKİN KÖYÜNDE Kİ DEPOLAMA ALANI PLANI ONAYLANDI

İl merkezin bağlı Işıklar beldesinde ki Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi okul girişine engelli rampası yapılması talebi önümüzdeki bütçe döneminde değerlendirilecek. Sandıklı İlçesinin Akin Köyünde mülkiyeti Hazine’ye ait 35.875,35 metrekarelik taşınmazlar üzerinde Kayadan Oyma Depolama Alanı amaçlı hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 3 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasına karar verildi. 

SÜRESİZ RUHSAT SÖZÜNÜN YERİNE GETİRİLMESİ İSTENİYOR

Toplantı sonunda gündem dışı söz alan Emirdağ MHP İGM Üyesi Ceylan Morca, meclis üyeleri olarak katıldıkları seminerlerde süresiz silah taşıma ruhsatı konusunda süresiz verilen sözün yerine getirilmesini istedi.
 

Bakmadan Geçme