İGM Başkanı’nın protokolde yeri tartışıldı
Meclis'in Mart ayı 3 birleşiminde Av. Hakan Avtuğ 15 Aralık 2010 tarihinde verdiği önergesinde İGM Başkanı’nın protokol yeri konusunu tekrar gündeme taşıdı. Avtuğ, Konya Valiliği’nin uygulamasını emsal gösterip Konya İGM Başkanı’na İl Emniyet Müdürü’nden önce protokolde yer verildiğini söyledi Mikro kredi projesini komisyon inceleyecek İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı 3. toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı [&hellip]
Meclis’in Mart ayı 3 birleşiminde Av. Hakan Avtuğ 15 Aralık 2010 tarihinde verdiği önergesinde İGM Başkanı’nın protokol yeri konusunu tekrar gündeme taşıdı. Avtuğ, Konya Valiliği’nin uygulamasını emsal gösterip Konya İGM Başkanı’na İl Emniyet Müdürü’nden önce protokolde yer verildiğini söyledi
Mikro kredi projesini komisyon inceleyecek
İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı 3. toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Salih Sel tarafından açılan toplantı gündem dışı bir konunun gündeme alınmasıyla devam etti. Buna göre; Sinanpaşa ilçesine bağlı Akdeğirmen köyünde yer alan tapusunda Çakmaklık mevkiin de mülkiyeti Tınaztepe Yem Tarım ve Hayvancılık Ltd ait 105 bin 667.72 metrekarelik taşınmazın üzerinde hazırlanan imar planında başvurada yer alan değişikliklerin bulunduğu imar plan ve eklerinin onaylanması talebi İmar ve Bayındırlık komisyonuna görüşülecek. Toplantı gündeminin 4. maddesinde bulunan İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesi sınırları içerisinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 5800 metrekare alanlı taşınmaz için Gazlıgöl Belediye Başkanlığı’nın Belediye hizmet binası yapımı talebi İmar Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarında değerlendirilecek. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile İl Özel İdaresi’nce ortaklaşa yürütülmesi düşünülen, Yoksullara Yönelik Mikro Kredi Projesi’nin incelenerek, 5302 Sayılı Kanunu’nun 64. maddesine göre karara bağlanması konusu gündeme geldi. Konu Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.
Başmakçı için yeni üye seçilecek
5263 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri hakkında ki kanunun 19. maddesinin 2. fıkrası gereğince, Başmakçı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Heyet üyeliğine seçilen Havva Fedai’nin istifa etmesi nedeniyle, yeni bir üyenin seçilmesi konusu Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’nda görüşelecek. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü programında bulunmayan, yapım, tamir, bakım ve onarım işleri için iş makinelerinin, araçlarının ve ekipmanlarının kullanılması ve işin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülmesi konusu ele alındı. Öncelikli olarak programlı işlerin yapılmasına programda olmayan işlerin akaryakıt işlerinin acilen, acil olanlarının doğal afetler ve zorunlu hallerde Özel İdare ambarlarında, acil olmayanlarında Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından karşılanması programda olan veya olmayan işlerin tamamının daire araçları tarafından yapılıp işin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce yürütülmesini uygun gören komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.
Mahmut köyüne içme suyu kuyusu
Çay ilçesi merkez Demirağaç Mahallesi sınırları içerisinde ve Körbağlar yöresinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait lojman ve hizmet binasının satışı isteği üzerinde yerinde inceleme yapıldığı açıklandı. Binanın Çay İlçe Özel İdaresi’nce kullanılabileceğinden satılmasını uygun görmeyen Plan Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri ile İmar Bayındırlık komisyon raporları kabul edildi. Tesis yeri için başvuru yapan kişilerden, Karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkında ki yönetmeliğin 22. maddesine göre, Tesis Yeri Ön İnceleme masrafının alınması konusunda ki komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Şuhut ilçesi Mahmut köyünde açılan kuyudan tarımsal sulama için yeterli su çıkmaması üzerine muhtarlık tarafından kuyunun içme suyu kuyusu olarak kullanım talebi değerlendirildi. DSİ ile yapılan görüşmelerde olumlu cevap alındığı 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10/f maddesine göre söz konusu kuyunun içme suyu kuyusu olarak tahsisi için gerekli kararın alınması talebi mecliste ele alındı. Yerinde yapılan inceleme sonucu kuyunun içme suyu olarak kullanımını uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi. Aynı yönde Çevre ve Sağlık komis-yonunuda raporu bulunuyor.
Jandarmaya tahsis uygun görülmedi
İhsaniye ilçesine bağlı Yaylabağı beldesi Göller yöresinde bulunan, mülkiyeti Maliye Hazinesine ve kullanımı İl Özel İdaresine ait 16 bin 211 metkare alanlı üzerinde üzerinde karkas bina bulunan tarla vasıflı taşınmazın, İl Jandarma Komutanlığına tahsis isteği görüşüldü. Söz konusu taşınmaza İl Özel İdaresi’nin ihtiyacı bulunduğunu, alanın daire tarafından değerlendirilmesini uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi. Plan Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarının da aynı yönde kararı bulunuyor. İGM Başkanı Salih Sel, söz konusu alan için belirli bir para ayırdıklarını, tamir, tadilat, bakım ve onarım yaptırma düşüncesini ifade etti. Bu alanın Eskişehir yoluna dönüldüğünde sol tarafta kalan eski Köy Hizmetlerine bağlı iki katlı yerde sıcak su bulunduğunu belirten Sel; “Tüm komisyon üyelerimiz giderek orada inceleme yaptılar. Burayı İl Jandarma Komutanlığı tahsisi isteniyor. Biz oraya bakım onarın yaparak kullanıma açmak istiyoruz. Bir kısmını misafirlere ayırıp, kalan kısmı daire müdürlerimiz ve İGM üyelerimizin faydalanması için açacağız. Konu kısaca bu.” dedi.
Avtuğ Konya’yı emsal gösterdi
İGM üyelerinden Av. Hakan Avtuğ’un başkanlığa vermiş olduğu yazıda İdari ve Hukuk İşleri Komisyonu’nun 15 Aralık 2010 tarihinde İGM Başkanı’nın protokolde ki yeriyle ilgili komisyon raporunun meclis gündemine alınmadığı, Başkanlık Divanı’nca da mecliste okunup oylamaya sunulmadığı ifade edildi. Konunun defalarca gündeme getirildiğini kaydeden İGM Başkanı Salih Sel şöyle konuştu: “Bu Ankara’da ki toplantılarda da gündeme getiriliyor. Bu konu hakkında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne de bilgi verildi. Yeniden yapılacak düzenlemelerde ancak gündeme alınabilecek. Biz burada ne kadar karar verirsek verelim neticede bu yukarıdan ayarlanacak olan bir durum. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü yeni bir değişiklik yaparsa ancak o zaman gündeme gelebilecek.” Avtuğ, öte yandan İGM ‘de yoklama usulünün değiştirilmesine ilişkin önergesinin İdari ve Hukuk İşleri ve ARGE komisyonlarına havale edilmesine rağmen önergeye yönelik olumlu ya da olumsuz bir raporun meclis gündemine sunulmadığını belirtti. Hek iki komisyonun konuyla ilgili neler yaptığını bilmediğini aktaran Sel; “Biz komisyon raporlarını bekliyoruz. Yaptığımız araştırmada bugüne kadar yapılan yoklamanın daha uygun olduğu konusunda bir kanaat var. Oradan gelecek komisyon raporlarına bakarız. Ona göre elimizde ki verilerde önemli.” diye konuştu. Hakan Avtuğ, Konya Valiliği’nin Meclis Başkanı’nın protokolde ki yerine yönelik emsal teşkil edecek bir uygulaması olduğunu söyledi. Avtuğ, Konya Valiliği’nce İGM Başkanına protokolde İl Emniyet Müdürü’nden önce yer verildiğini bildirdi. Meclisin Mart ayı 4. toplantısı bugün yapılacak. (Kocatepe)