• Haberler
  • Gündem
  • İGM Ayazini yatırımcılarının kira sürelerini uzattı

İGM Ayazini yatırımcılarının kira sürelerini uzattı

İGM olağanüstü toplantısında İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyünde mülkiyetleri İl Özel İdaresi'ne ait taşınmazlardan turizm amaçlı yatırım yapacak Kolaylı A.Ş ile Aşpa A.Ş'ye tahsis edilen arsaların kira sürelerinin 10 yıldan 20 yıla çıkmasına karar verildi   İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisi (İGM) üyeleri dün sabah olağaüstü toplantı için bir araya geldi. İGM'nin [&hellip]

İGM olağanüstü toplantısında İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyünde mülkiyetleri İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazlardan turizm amaçlı yatırım yapacak Kolaylı A.Ş ile Aşpa A.Ş’ye tahsis edilen arsaların kira sürelerinin 10 yıldan 20 yıla çıkmasına karar verildi

İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisi (İGM) üyeleri dün sabah olağaüstü toplantı için bir araya geldi. İGM’nin olağanüstü toplantısı Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban’ın Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.
“İSRAİL’İN ZULMÜ İNSAN
HAKLARINA AYKIRI”
Olağanüstü toplantı açılışında konuşan İGM Başkanı Burhanettin Çoban, geçmiş Ramazan Bayramının İslam Alemine, Türkiye’ye mübarek olmasını diledi. Bayramların sevinç günleri olduğunu belirten Çoban, “Bayramlar sevinç günleridir. Hem mutluluğun hem de varlığımızın paylaşıldığı günlerdir. Gönlümüz isterdi ki tüm İslam Alemi olarak güzel bir bayrama girelim. Ancak Kudüs’te maalesef yıllardır devam eden İsrail zulmü nedeniyle İslam Alemi gerçekten buruk bir bayram kutladı. Biz her zaman söylüyoruz; İnsanlığın temel değerleri hangi din olursa olsun gerek kitabi dinler gerekse de diğer dinler, insanların temel değerlerinin aynı olması gerekir. Bunların başında insan hakları, vatan hakkı, yerleşme hakkı geliyor. Biz burada Filistinli kardeşlerimizi sadece Müslüman oldukları için değil aynı zamanda yapılanların insan haklarına aykırı olması nedeniyle, yaşananların zulüm ve hak gaspı olduğundan bu işe karşı duruyoruz. Bu işe zulüm diyoruz.” dedi.
“ZALİMİN KARŞISINDA MAZLUMUN YANINDA OLMAK GEREK”
Burhanettin Çoban, Filistin halkının yaşadıklarını başka bir yerde “Müslümanım diyen ya da biz İslam Devletiyiz, İslami Grubuz” diyen insanlarca sivillere, çocuklara, kadınlara yapılması halinde zulmeden kişinin dini ne olursa olsun ve zulme uğrayanların inançları her ne olursa olsun daima zalimin karşısında mazlumun yanında olunması gerektiğini söyledi. Çoban, “Biz bu sebeple İsrail’in saldırılarında, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Görüyoruz ki sadece bizler değil dünya da bir çok bağımsız insan dini Hristiyan olsun hatta Museviler’den bile bir çok insan Filistinli kardeşlerimize yaşatılanın bir zulüm olduğunu, hak gaspı olduğunu, İsrail’in yaptığının insan haklarına aykırı olduğunu açıkça söylüyor. Dünyanın birçok ülkesinde halk, kadın, erkek, politikacılar, sanatçılar, sporcular bu zülme karşı duruyor. Tabi bu da dünyada özlediğimiz tablolardan bir tanesidir. Ben diyorum ki; zalim kim olursa olsun ona karşı duran, mazlum kim olursa olsun onun yanında duran herkese buradan selam olsun. İnşallah bir daha ki bayrama daha huzurlu şekilde gireriz.” diye konuştu.
“BEKLENTİMİZ TEMMUZ’DA
ÖZLENEN GÜNLERE KAVUŞMAK”
17 Mayıs 2021 tarihi itibariyle korona virüs salgın mücadelesinde yasakların kısmi olarak sona erdiğini belirten Çoban, “İnşallah gönlümüz arzu ediyor ki ülkemizde ki tüm işyerleri açılsın. Normal mesai düzenine geçilsin ve bu salgın inşallah bitsin. Önceki gün itibariyle 26 milyon kişimiz aşılanmış. İnşallah bu ay ve gelecek ay yapılacak aşılarla nüfusumuzun yüzde 60’nın aşılanacağına inanıyorum. Temmuz ayı itibariyle de inşallah özlediğimiz günlerin hem ülkemize hem de dünyaya gelsin. Tam kapanma nedeniyle İGM olarak Mayıs ayında tatil yapmıştık. Acil konular nedeniyle olağanüstü toplandık. Alacağımız kararların ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
2020 YILI KESİN HESAP
CETVELLERİ RAPORU ONAYLANDI
Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 40 ve 41. maddelerine göre tanzim edilerek İl Encümeni’nin 21 Nisan 2021 tarihli 231 sayılı kararıyla uygun görülen Afyonkarahisar İl Özel İdaresi 2020 yılına ait kesin hesap cetvellerinin ilgili kanunun 10/b ve 47. maddelerine göre konu Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Komisyonun uygun gördüğü hesap cetvelleri raporu meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edildi.
AYAZİNİ DE YATIRIMCILARIN KİRA SÜRESİ 10 YIL DAHA UZATILDI
İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyünde mülkiyeti idareye ait olan 7 bin 485,39 metrakere yüzölçümlü arsa vasfında ki taşınmazın 4 bin metrekarelik kısmı 17 Şubat 2021 tarihli 52 sayılı meclis kararıyla turizme yönelik işletme yapma amacıyla Kolaylı Turizm A.Ş’ye 10 yıl süre ile kiralanmıştı. Şirket tarafından verilen dilekçede yatırım faaliyetlerine başlanıldığı, yatırımın faaliyete geçene kadar yatırım maliyetinin 5 milyon TL’yi bulması nedeniyle yatırım bedeli yüksekliği ve muhtemel artışların dikkate alınarak kira süresinin 20 yıla çıkması talep edildiği açıklandı. Şirketin kira süresinin 20 yıla çıkması talebini uygun gören aynı yönde ki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Aynı şekilde Ayazini köyünde 7 bin 485,39 metrekarelik arsanın 3 bin 383 metrekarelik kısmının turizm işletmesi yapılması amacıyla Aşpa Gıda A.Ş’ye 17 Şubat 2021 tarihinde ki meclis kararıyla 10 yıl süre ile kiralandığı belirtildi. Şirketin idareye verdiği dilekçede; Yatırımın faaliyete geçinceye kadar 3 milyon TL maliyeti bulacağı, pandemiden dolayı inşaatın istenilen hızda ilerlemediği, yatırım maliyetleri göz önünde bulundurularak kira süresinin 20 yıl uzatılması talebini uygun gören komisyon raporları kabul edildi. Sandıklı ilçesine yapılacak olan Hükümet Konağı için arsa tahsis talebini ilgili komisyonlar görüşerek rapor hazırlayacak.
YAĞCI: SÖZLEŞMEYE TEDBİR MADDESİ KONULMALI
İYİ Parti Merkez Üyesi Alper Yağcı toplantıda söz alarak geçmiş Ramazan Bayramının mübarek olmasını diledi. Yağcı şunları söyledi: “Büyük yatırımlar için yapılan kiralama süresinin uzun olmasıyla birlikte görve geldiğimiz günden beri önümüzde olan Ömer Termal meselesi vardır. Bizim burada ki ricamız kiralama süresi 20 değil 30 yılda olabilir. Bunda bir sıkıntı yok. Çünkü güzel yatırımlar yapılacaktır. Ancak olası bir olumsuzlukta taşınmazın idare olarak tekrar bizim tarafımıza geçip gerekirse başkasına kiralama hususunda bir tedbir maddesi sözleşmeye konulması konusunda bir hassasiyet gösterilmesini talep ediyorum.” Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Alper Yağcı’nın kiralama sözleşmesine bir takım maddeler yazılması noktasında haklı bir talepte bulunduğunu dile getirdi. Çoban, İl Özel İdaresinin ilgili birimlerince hazırlanan sözleşmeye gerekli maddelerin yazıldığını, 20 yıllık kiralama sürecinde kiralayan İl Özel İdaresinin hakları gibi kiracının da hakları olduğunu ifade etti. Meclisin Haziran ayı olağan toplantıları 1 Haziran 2021 tarihinde meclis salonunda başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Ertürk: Mazluma dini ve milliyeti sorulmaz

İGM Merkez Üyesi A. Zeki Ertürk, Doğu Türkistan’da Çin zulmüne uğrayanlarla Kudüs’te İsrail zulmüne maruz kalanların yanlarında olduklarını söyledi. Ertürk, “Mazluma dini ve milliyeti sorulmaz” dedi

İl Genel Meclisi (İGM) Afyonkarahisar Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, İGM toplantısında söz alarak gündem dışı bir konuşma yaptı.
Ertürk şu ifadeleri kullandı: “Bende Doğu Türkistan’da Çin zulmüne maruz kalan soydaşlarımızı, Müslüman kardeşlerimizi hem de Kudüs’te İsrail zulmüne maruz kalmış kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Her iki devletide lanetliyorum. Mazluma dini ve milliyeti sorulmaz.”

Bakmadan Geçme