• Haberler
  • Genel
  • İGM Aralık toplantıları sürüyor – Kocatepe Gazetesi

İGM Aralık toplantıları sürüyor – Kocatepe Gazetesi

İGM Aralık ayı toplantılarında gündem dışındaki konular gündeme alınırken, başkanlık divanına verilen önergeler için raporlar hazırlanacak. Aralık ayının son toplantısı bugün yapılacak İl Genel Meclisi (İGM) Aralık ayı dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Toplantıda gündem dışı maddeler okunarak rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi.GÜNDEME ALINAN KONULAR GÖRÜŞÜLECEKİGM toplantısında ilk olarak Sinanpaşa ilçesindeki kadınların üretim faaliyetlerinin arttırılması [&hellip]

İGM Aralık toplantıları sürüyor

İGM Aralık ayı toplantılarında gündem dışındaki konular gündeme alınırken, başkanlık divanına verilen önergeler için raporlar hazırlanacak. Aralık ayının son toplantısı bugün yapılacak

İl Genel Meclisi (İGM) Aralık ayı dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Toplantıda gündem dışı maddeler okunarak rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi.
GÜNDEME ALINAN
KONULAR GÖRÜŞÜLECEK
İGM toplantısında ilk olarak; Sinanpaşa ilçesindeki kadınların üretim faaliyetlerinin arttırılması amacıyla mikro finans program başlatılmasının planlandığı, çalışmada kullanılmak üzere 50 bin TL ödenek ayrılması talebinin olduğu bildirildi. Talep rapor hazırlanmak üzere Plan Bütçe, Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler, ARGE komisyonlarına gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi. Mikro Finans Şube Müdürlüğü’nün; Şuhut, Sandıklı, Dinar, Emirdağ, Sinanpaşa, Bolvadin, Çobanlar, Çay ve Evciler ilçelerinde mikro finans birimlerinin kurulacağı, bu birimlere İl Özel İdaresi’nden kaynak ayrılması talep ediliyor. Konu Plan Bütçe, Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler, ARGE komisyonlarında görüşülecek. Başmakçı’da yoksul ailelerin üretim ve girişimlerine yardımcı olma amacıyla çok küçük meblağlarda mikro kredi verilmesi planlandığı için ödenek ayrılması talep edildi.
ÖNERGELEREDE
RAPOR HAZIRLANACAK
Ödenek talebi Plan Bütçe, Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler, ARGE komisyonlarında görüşülmesine oybirliğiyle karar verildi. Kızılören Gençlik Eğitim Merkezi Yapımı için ödenek tahsis talebi doğrultusunda 280 bin TL ödenek tahsis edildiği belirtildi. Yapılan ihale sonucu KDV dahil 310 bin 222 TL bedelle sözleşme imzalandığı belirtilerek 30 bin 222 TL’lik farkın tahsisi isteniyor. Ödeneğin 2012 yılı bütçesinde ayrıldığı kaydedildi. Başkanlık divanına gönderilen; İscehisar’da bulunan orta öğretim yurdunun bakım onarımı için bakanlıktan gönderilen 102 bin TL ödeneğin İscehisar KHGB’ne aktarılması önergesi görüşülmek üzere Plan Bütçe komisyonuna gönderildi.
400 BİN TL ÖDENEK AKTARILACAK
Halk Sağlığı Müdürlüğünce Sağlıklı Yaşam Merkezi ile Gebe Okulu olarak kullanılacak olan taşınmazın Belediye Meclis kararı doğrultusunda 25 yıl süre ile bedelsiz tahsis edildiği belirtildi. Çetinkaya mahallesinde bulunan sözkonusu yerin kaba inşaatının tamamlandığı; elektrik tesisatı, su, havalandırma, odalandırma ve asansörün yapılabilmesi için 400 bin TL ödenek tahsisi talep edildi. Ödeneğin 2013 yılı bütçesinde ayrıldığı bilgilendirmesi yapıldı. Meclisin Aralık ayı 5’nci ve son toplantısı bugün yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme