• Haberler
  • Genel
  • İGM Aralık toplantıları başlıyor – Kocatepe Gazetesi

İGM Aralık toplantıları başlıyor – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi (İGM) Aralık ayı toplantıları bugün başlayor. Meclisin Aralık ayı gündemininde yoğun olduğu gözlendi BAYAT’TA KONAK RESTORESİ BEKLENİYORAçılış ve yoklamanın ardından başlayacak olan toplantıda, İscehisar ilçesinde bulunan mülkiyeti İdareye ait Özel İdare İş Merkezinin bodrum katındaki boş alanın, arşiv hizmetlerinde kullanılmak üzere İlçe Müdürlüklerine tahsisi konusundaki komisyon raporları oylanacak. Belediye mülkiyetindeki 110 Pafta [&hellip]

İGM Aralık toplantıları başlıyor

İl Genel Meclisi (İGM) Aralık ayı toplantıları bugün başlayor. Meclisin Aralık ayı gündemininde yoğun olduğu gözlendi

BAYAT’TA KONAK RESTORESİ BEKLENİYOR
Açılış ve yoklamanın ardından başlayacak olan toplantıda, İscehisar ilçesinde bulunan mülkiyeti İdareye ait Özel İdare İş Merkezinin bodrum katındaki boş alanın, arşiv hizmetlerinde kullanılmak üzere İlçe Müdürlüklerine tahsisi konusundaki komisyon raporları oylanacak. Belediye mülkiyetindeki 110 Pafta 731 ada, 6 parseldeki 3.600 metrekare alanlı arsa ile Karaman İş Merkezindeki İşyerlerinin takası konusundaki, komisyon raporları karara bağlanacak. İl Özel İdaresi 2012 Yılı Bütçesi ile İlçe İl Özel İdare Müdürlükleri kurumsal kodu altında bulunan personel giderleri ile ilgili ödeneklerin, eksik geldiğinden dolayı ödenek aktarılması konusu ele alanacak. Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, Bayat Hükümet Konağının son dönem Osmanlı yapısı olması nedeniyle, Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda dönemin özelliklerine uygun bir şekilde restore edilmesi konusundaki rapor oylanacak.
HAYVANCILIK OSB GÜNDEMDE
Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu Uygulama Yönetmeliği gereğince il sınırları içerisinde İl Özel İdaresi adına intibakı yapılmak üzere açılan veya açılacak olan sıcak su kuyularının kiralanması konusu gündeme gelecek. Merkez Belkaracaören köy sınırları içinde İl Özel İdaresi, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanlığının katılımı ile Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusu ele alınacak. İl Özel İdaresinin de üyesi olduğu Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğinin tüzüğündeki, atıksu bertaraf bedeli ile ilgili maddesinde değişiklik yapılması konusu görüşülecek. İl Özel İdaresinin kurucu üyesi olduğu Şuhut Çevre Hizmetleri Birliğine, köyleri temsilen atık su arıtma bedelinin ödenmesi konusundaki, komisyon raporlarının görüşülmesi.
İHSANİYE’YE İMAM HATİP YAPIMI İSTENİYOR
Sinanpaşa ilçesine bağlı köylerin, köy içi yollarının bakımı, onarımı ve iyileştirilmesi, alt yapılarının düzenlenmesi ve kış aylarında köy yollarının açılması için iş makinesi talebi konusundaki, komisyon raporları oylanacak. Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun, merkez köylere yaptığı ziyaret ve incelemeler sırasında iletilen talepler konusundaki, komisyon raporu meclis üyelerine okunacak. İhsaniye ilçe merkezine 10 derslikli İmam Hatip Ortaokulu yapılması konusu görüşülecek. Başmakçı İlçesi Merkez Atatürk Ortaokulu bahçesine spor salonu yapılması konusundaki, komisyon raporları oylanacak. Merkez köylerden Sadıkbey ile İsmail köylerini birbirine bağlayan yolun İl Özel İdaresi yol ağına alınması konusu karara bağlanacak.
HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
ÇALIŞMALARINI ANLATACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı. Veysel Eroğlu’nun, il geneinde yaptığı incelemeler sonucu köylerle ilgili yapılması gereken talepler konusundaki, komisyon raporu değerlendirilecek. Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Karaman İş Merkezi ve Çok Katlı Oto Park A Blok 5,6,7,8,9 ve 10 nolu bağımsız bölümlerini hizmet binası olarak kiralayan İl Koordinatörlüğünün, bağımsız bölümlere laminant parke döşeme işinin İl Özel İdaresi kaynaklarından karşılanması konusundaki, komisyon raporları karara bağlanacak. Kızılören Gençlik Eğitim Merkezi Yapımı için ödenek tahsis edilmesi konusu gündemde bulunuyor. Halk Sağlığı Müdürlüğünce Sağlıklı Yaşam Merkezi ile Gebe Okulu olarak kullanılacak olan taşınmazın, elektrik tesisatı, su, havalandırma, odalandırma ve asansörün yapılabilmesi için ödenek tahsis edilmesi ele alınacak. Aynı müdürlüğün çalışmaları üyelere sunumla aktarılacak. İhtisas komisyonlarından gelecek olan raporlar görüşülecek. İGM üyelerinin Başkanlığa sunacağı önergeler görüşülecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme