İGM Ağustos Ayı Toplantıları Tamamlandı

İGM Ağustos ayı toplantıları tamamlandı. Meclis üyeleri ihtisas komisyonlarından gelen raporları karara bağladı.

İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı toplantılarının beşinci ve son birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Siper’in başkanlığındaki toplantı ile tamamlandı. Eylül ayı Meclis toplantılarının ilki 2 Eylül 2024 Pazartesi sabah saat 10.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda başlayacak.

Toplantıda önce gündem dışı bir konu okutularak gündeme alındı. Dinar İlçesinin Türkmen Köyünün mağduriyetinin giderilmesi için acilen su kuyusu açılması talebinin dairesince yerinde incelenmesine karar verildi. Evciler İlçesi Gökçek Köyünün mevcut içme suyu kuyusunun yetersiz kalması nedeniyle yeni sondaj talebi de dairesince yerinde incelenerek değerlendirilecek. Afyonkarahisar Merkeze bağlı Bayramgazi Köyünde çocuk parkına oyun grubu alımında kullanılmak üzere 125.000,00 TL ödeneğin Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmasına karar verildi. Sinanpaşa İlçesi ile Kırka Beldesi arasındaki 2 kilometrelik yolun sıcak asfalt yapılması talebini de ilgili daire yetkilileri yerinde inceleyecek. İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi çatılarına idarenin bütçesine katkı sağlanması amacıyla Güneş Enerji panelleri kurulması talebinin bütçe döneminde değerlendirilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

“KURUM MÜDÜRLÜKLERİ SİYASİ PARTİ BİRİMLERİ GİBİ KULLANILIYOR”

Toplantı sonunda söz alan Şuhut MHP İGM Üyesi Mehmet Avcı, kapalı kapılar arkasında birçok kişinin kişisel siyasi emelleri için uğraş verdiğini ileri sürdü. Avcı, şunları söyledi: “Bu ifade edeceklerim mensubu olduğum MHP’nin dışında şahsi görüşlerimi içermektedir. Siyasi argüman olarak bir yerlere çekmesin. Bilindiği üzere 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren bizlerde İGM çatısı altında hep birlikte göreve başladık. Bizlere halkımız oy verdi. Dediler ki bizim hakkımızı hukukumuzu savunun. Dört aydır edindiğim bilgi birikimi, gözlemlediklerim, ilimiz, ilçelerimiz içerisindeki şube müdürlerimiz, kurum müdürlerimiz A partinin, B partinin, C partinin ilçe başkanlıkları gibi gençlik kolluk başkanlıkları gibi kullanılıyor. Burada nezaketen birbirimize sıcak davranıyormuş gibi gözükse de buradaki arkadaşlarımız dışarıda bu kurumlarda kapalı kapılar arkasında siyasi kendi emelleri çıkarlar için siyasi fayda sağlamak istiyorlar.”

Bakmadan Geçme