İGM 2016 bütçesini yeni binasında yapacak

İGM Nisan ayı toplantısının beşincisi ve sonuncusu Sandıklı ilçesinde MYO’nda yapıldı. Toplantı sonunda Meclis Başkanı Salih Sel, Kasım ayında 2016 yılı bütçesinin meclisin yeni binasında yapılmasını ümit ettiğini açıkladı İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, kar yağışı nedeniyle ertelenen Sandıklı ilçesi davetine dördüncü defa da katılmanın kısmet olduğunu söyledi. Sel, ev sahipleri olarak kendilerini [&hellip]

İGM 2016 bütçesini yeni binasında yapacak

İGM Nisan ayı toplantısının beşincisi ve sonuncusu Sandıklı ilçesinde MYO’nda yapıldı. Toplantı sonunda Meclis Başkanı Salih Sel, Kasım ayında 2016 yılı bütçesinin meclisin yeni binasında yapılmasını ümit ettiğini açıkladı

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, kar yağışı nedeniyle ertelenen Sandıklı ilçesi davetine dördüncü defa da katılmanın kısmet olduğunu söyledi. Sel, ev sahipleri olarak kendilerini davet eden Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’e teşekkür etti.
GAYRET DAHA
İYİ YAŞAM İÇİN
Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan toplantında başlangıcında meclis üyelerine hitap etti. Arıcan, altında suyunun, üzerinde insanının sıcak olduğunu belirttiği “şehri şifa” Sandıklı ilçesinde meclis toplantısı yapılmasından duydukları memnuniyeti ifade etti. İlçe genelinde nüfusun 60 bine yakın olduğunu kaydeden Arıcan, nüfusun yarıya yakınının köylerde ikamet ettiğini belirtti. Sandıklı’nın İl Özel İdaresi uhdesinde olan hizmet götürülen 56 köyün bulunduğunu belirten Arıcan; “Biz köylerimizde ki vatandaşlarımıza daha yaşanabilir bir ortamlarda yaşayabilmeyi, daha imarlı ortamlarda bulunabilmeleri için gayret ve çaba harcıyoruz. İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte. Elbette ihtiyaçlar sonsuzdur. Ama 2014 yılında toplam harcamalara baktığımız zaman Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden kullandığım rakam 4 milyon 800 bin Türk Lirasıdır. Ortalama 1,5 senelik bir rakamda Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden bunun neredeyse yüzde 90’ı İl Özel İdaresi kaynaklıdır. 10 milyon TL gibi bir kaynak kullanıldı. Bu nedenle İGM Başkanımıza, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
İLK KONU SANDIKLI İLE İLGİLİ
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İl Özel İdaresi çalışanları ve İGM üyelerinin ilçelerine gelerek toplantı yapmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. İGM ve İl Özel İdaresi çalışmaları sayesinde Sandıklı ilçesine çok güzel hizmetler geldiğini belirten Çöl, emek sahibi olan İGM Başkanı Salih Sel ve meclis üyelerine teşekkür etti. Toplantıda ilk olarak gündem dışı konular okutularak gündeme alındı. Sandıklı ilçesi Hüdai Termal bölgesinde jeotermal kaynakların tek elden yönetimine yönelik AFJET A.Ş’nin yaptıracağı jeotermal borular dağıtım projesinin hazırlanması için 250 bin TL ödenek konusunda İdare ve Sandıklı Belediyesi arasında ekli protokol yapımı doğrultusunda işin Sandıklı Belediyesi’nce yaptırılması konusu ilgili komisyonlarda görüşülecek.
GÜNDEM
DIŞI KONULAR KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ
Şuhut ilçesinin Yarışlı köyünde yaklaşık 44 bin metrekarelik alan üzerinde köyün ihtiyaç duyduğu konut alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 uygulamalı imar planının İdare’nin İmar Planlarını İnceleme Komisyonunca incelendiği belirtildi. Planların uygun görülmesi halinde onaylanması konusu İmar Bayındırlık komisyonda görüşülecek. Gündem dışı olarak; Asfalt sezonunda kullanılması için gerekli iş makinesi alımı konusu İmar Bayındırlık, Plan Bütçe komisyonlarında görüşülmesine oybirliği ile karar verildi.
FAHİŞ HATA YOK ÖDEME
EMİRLERİNE DİKKAT
Gündemin 33. maddesinde yer alan, 2014 yılına ait denetim komisyonu raporu okunarak meclis bilgisine sunuldu. Plan Bütçe Komisyon Başkanı Selçuk Çirkin komisyon raporu hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Yaklaşık 10 sayfalık rapor isteyen üyelere verilecek. Çirkin, yaklaşık 40 küsur günlük bir çalışma sonucu yaptıkları denetim çalışmaları hakkında bazı genel bilgiler vereceğini belirtti. İlçelerde veya merkezde tespit edilen hususlara dokunmadan bilgilendirme yapacağını belirten Çirkin; “Merkezle alakalı 138 klasörde 8 bin 223 adet dosyayı inceledik. İlçelerde ise 224 klasörü gördük. Toplamda 12 bin 431 adet dosya tek tek incelendi. Bazı sonuçlara varıldı. Bunlar konusunda genel olarak söyleyecek olursak yapılmamış eksikler olarak açıkçası fahiş bir hatayı biz tespit edemedik. Küçük hatalar var. Bazı teknik hatalar var. Özellikle ilçelerde buna sıkça rastladık. Milli Eğitim ödemelerinde buna biraz daha sık rastladık. Genel olarak ödeme emirlerinde daha dikkatli olunması kanaatindeyiz.” diye konuştu. İGM Başkanı Salih Sel, denetim raporu bilgilendirmesi sonrası sorumlulara, gerekli uyarıların yapılarak hataların tekrar edilmemesinin sağlanacağını söyledi.
TAHSİS DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK
Gündemin 35. maddesinde bulunan idareye ait araçların satışına yönelik Araç Tespit Komisyonu araştırma çalışmalarının sürdüğü konunun tekrar meclis gündemine geleceği kaydedildi. Toplantıya beş dakika ara verildi. Aradan sonra toplantıya devam edildi. Emirdağ ilçesinin köylerine kilitli parke taşı döşenmesi için ayrılan 250 bin TL ödeneğin 150 bin TL’nin füller malzemesi ile 100 bin TL’nin su depoları tamirinde kullanılmak üzere tahsis değişikliği yapılmasını uygun gören komisyon raporları oybirliği kabul edildi.
EVCİLER’E HALK
KÜTÜPHANESİ KURULACAK
Bolvadin ilçesi Büyükkarabağ ve Kemerkaya köylerinin alt yapı hizmetlerinde kullanılmak üzere ödenekte tahsis değişikliğini uygun gören İmar Bayındırlık ve Plan Bütçe komisyonlarının raporları oybirliği ile kabul edildi. Evciler ilçesindeki Özel İdare İş Merkezi’nin 7 ve 8 numaralı işyerleri İl Genel Meclisinin aldığı kararla halk kütüphanesi kurulması için ücretsiz olarak Kültür Turizm Müdürlüğüne tahsis edildiği, sürenin 10 yıldan 15 yıla çıkarılması zorunluluğu çerçevesinde kararın değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
ŞEHİTLİK YOLUNDA
GENİŞLETİLME DÜŞÜNÜLÜYOR
Başmakçı SYDV mütevelli üyeliğine Mustafa Kimedin’in seçilmesini uygun gören Kültür Turizm Sosyal Hizmetler Komisyonu’nun raporu oy çokluğu ile kabul edildi. İscehisar ilçesinin Doğanlar köyünde, Giresunlular Şehitlğine giden yolun genişletilmesi isteği doğrultusunda dairesince incelenerek gereğinin yapılamısını uygun gören komisyon raporları kabul edildi. Komisyon raporlarının oylanarak karara bağlandığı toplantı sonunda İGM Başkanı Salih Sel, İl Genel Meclisi’nin bu yılın Kasım ayında başlayacak olan 2016 yılı bütçe görüşmelerini meclisin yeni binasında yapabileceklerini söyledi. Sel; “Yeni mekanımız inşallah bu sene sonuna yetişir diye düşünüyoruz. 2015 Yılı Ağustos, Eylül aylarında teslimin yapılacağı söyleniyor. İnşallah Kasım ayında yeni bütçemizi orada yaparız diye ümit ediyorum.” Toplantıda Hocalar Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar’da hazır bulundu. Meclisin Mayıs ayı toplantılarının ilk birleşimi 4 Mayıs Pazartesi sabahı başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme