İGM 17. toplantısını Tatarlı’da yapacak

İGM Kasım ayı toplantılarının 17. birleşimi bugün Dinar’ın Tatarlı köyünde yapılacak İl Genel Meclisi’nde (İGM) hem meclisin hem de komisyonların toplantıları aralıksız devam ediyor.RAPORLAR OYBİRLİĞİ İLE KABUL Sultandağı ilçesinin Çukurcak köy yolunun, virajlarının düzeltilmesi ve dar yolların genişletilmesi talebinin dairesince incelenerek gereğinin yapılmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Kızılören ilçesine [&hellip]

İGM 17. toplantısını Tatarlı'da yapacak

İGM Kasım ayı toplantılarının 17. birleşimi bugün Dinar’ın Tatarlı köyünde yapılacak

İl Genel Meclisi’nde (İGM) hem meclisin hem de komisyonların toplantıları aralıksız devam ediyor.
RAPORLAR OYBİRLİĞİ İLE KABUL
Sultandağı ilçesinin Çukurcak köy yolunun, virajlarının düzeltilmesi ve dar yolların genişletilmesi talebinin dairesince incelenerek gereğinin yapılmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Kızılören ilçesine bağlı Yenibelkavak köyünde bulunan köy konağı yanına sağlık hizmetleri verebilecek bir oda yapılması talebi Köylere Hizmet Götürme Birliği veya İl Encümenince yaptırılmasını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Çay ilçesi Bolvadin ilçesi arasındaki Tarımköy yolunun 1. kat asfalt yapılması talebinin, 2015 yılı yatırım programında değerlendirilmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi.
ÖĞRETMENLERİN SORUNU ÇOK
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle gündem dışı söz alarak konuşma yapan AK Parti Merkez Üyesi Cevdet Keçeci, cumhuriyetin başlangıcından beri öğretmenlerin sorunlarının gülke gündemini hep meşgul ettiğini dile getirdi. Öğretmenlerin sorunlarını üç ana başlıkta toplayan Keçeci; “Öğretmenlerin yetiştirilmeleri sorunu, öğretmenlerin hukuki statülerinin güçlendirilmesi sorunu ve öğretmenlerin ekonomik sorunları gibi başlıklar altında özetlenebilir. ABD’de öğretmenlik, bayan mesleği olarak görülüyor. Ortalama 3 bin dolar maaş alıyorlar. Sosyal tesis, öğretmenevi ve kampı yok. Öğretmenin kıyafet zorunluluğu da yok. Öğretmenin en büyük sorunu öğrencilerin disiplinsiz oluşu. Emeklilik için 55 yaş ve en az 20 yıl hizmet süresi isteniyor. Almanya’da öğretmenler görev yapacakları kurumu kendileri bulmak zorunda. Öğretmenlik, toplumda tatili çok olan, yaptıkları hiçbir iş olmayan, tembel memur kesiminin mesleği olarak görülüyor. Emeklilik için 63 yaş ve en az 35 yıl çalışma şartı var. Kıdemine göre 2-3 bin dolar arasında maaş alıyorlar.” dedi.
EĞİTİM TOPLUMLARIN
TEMEL SORUNU
Eğitim sistemlerinin temel amacının o ülkenin nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve yurttaşlarına vatandaşlık egitimiıi vermek olarak açıklayan Cevdet Keçeci, temel toplumsal kurumlardan biri olan eğitimin, bütün toplumların temel sorunlarının başında yer aldığını belirtti. Keçeci; “Bu teme! sorunun ana öznesi de hiç kuşkusuz öğretmenlerdir. Öğretmen öğrenme aracıdır. Öğretmen güvenilir kişidir, yedek velidir, öğrenci danışmanı, meslektaş ve toplumsal katılımcıdır. Bunlar öğretmene daha çok mesleği ile ilgili olarak verilen imgelerdir. Öğretmenin değerlendirilmesinde bilgi, kişilik, çevreye uyum, çevre kalkınmasına katılma, halkla ilişkiler gibi ölçütler de kullanılmaktadır.” diye konuştu.
ÖĞRETMENLER EĞİTİMİN TEMEL ÖĞESİ
Bir ülkenin geleceği mimarlarının öğretmenler olduğunu söyleyen Cevdet Keçeci, mühendisi, doktoru, avukatı, öğretmeni, askeri, polisi, şoförü olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde hizmet veren insan gücünü öğretmenlerin yetiştirdiğini vurguladı. Keçeci; “Ülkelerin kaderlerinde öğretmenler çok önemli roller oynamaktadır. Öğretmenler, eğitim sisteminin en temel öğesidir. Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki huzur ve sosyal barışın sağlanmasında, bireylerin sosyalleşmesi ve toplumsal hayata hazırlanmasında, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerin başrolü oynamaları beklenmektedir. Kısaca öğretmen, insan mimarı, insanın kişiliğini biçimlendiren bir sanatkar olmaktadır.” şeklinde konuştu.
ÖĞRETMENLİK HAKETTİĞİ YERDE DEĞİL
Çeşitli nedenlerle Türkiye’de öğretmenlik mesleğinin birçok dalgalanmalarla bugünlere geldiğini belirten Keçeci sözlerine şöyle devam etti: “Kimi zaman ‘bilen öğretir’ diyerek öğretmenlik meslek bilgisinde yetişme aranmaksızın her meslekten kişiler öğretmenliğe atanmış, Kimi zaman da ‘açıkta mı kalsın’ endişesiyle alan bilgisi bile olmayan kişilere yeni nesiller teslim edilmiştir. Günümüz itibariyle de öğretmenlik mesleği istenilen ya da hak ettiği noktaya gelememiştir. Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlarken, başta Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenleri saygı ile anıyorum.”
ÖĞRETMENLERİN İŞİ ZOR
İGM Başkanı Salih Sel’de 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Eşi, kızının öğretmen olduğunu dile getiren Sel şöyle konuştu: “Öğretmenlere olan güven ve saygı disiplinli nesillerin yetişmesine katkı sağlıyordu. Bu durum geçmişte böyleydi. Günümüzde durum çok değişti. Maalesef öğretmenlerimiz zor şartlarda özveri ile çalışmaktadır.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme