İftarda demir hindi şerbeti içilmeli

Aktar Zafer Çakıroğlu, sıcak ve uzun yaz günlerinde tutulacak oruç sonrası su dengesine soğuk içilen demir hindi şerbetinin destek vereceğini söyledi Çakıroğlu Aktar'ın işletmecisi Zafer Çakıroğlu, Ramazan başlangıcında sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik ipuçları verdi. SU KAYBINA DİKKAT Aktar Zafer Çakıroğlu, uzun ve sıcak yaz günlerine rast gelen Ramazan ayı başlangıcında oruç tutarken sağlığı korumanın [&hellip]

İftarda demir hindi şerbeti içilmeli

Aktar Zafer Çakıroğlu, sıcak ve uzun yaz günlerinde tutulacak oruç sonrası su dengesine soğuk içilen demir hindi şerbetinin destek vereceğini söyledi

Çakıroğlu Aktar’ın işletmecisi Zafer Çakıroğlu, Ramazan başlangıcında sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik ipuçları verdi.
SU KAYBINA DİKKAT
Aktar Zafer Çakıroğlu, uzun ve sıcak yaz günlerine rast gelen Ramazan ayı başlangıcında oruç tutarken sağlığı korumanın önemine işaret etti. Beslenmenin bilinçli ve yeterli olması gerektiğini söyleyen Çakıroğlu; “Uzun ve sıcak yaz günlerinde tutulacak oruçta en önemli ihtiyaç su olacak. Günlerin uzunluğu, hava sıcaklığının yüksekliği göz önüne alınarak kaybedilecek suyu yerine koymamız gerekiyor. Vücutta su dengesi bozulursa bu durum ciddi sorunlara neden olur. Su dengesini ilk başta bol su içerek koruyacağız. Nar çiçeği ve meyan kökünden hazırlanacak olan içecekler vücudun susuzluk çekmesini engeller. Meyan kökü ve nar çiçeği şerbetleri sıcak yaz günlerinde rahatlatıcı etki oluşturur. Kan şekerini dengelemek için tarçına ihtiyacımız var.” dedi.
İFTARDA DEMİR
HİNDİ ŞERBETİ İÇİLMELİ
Meyan kökünün geceden soğuk suda yaklaşık 8-9 saat demlenmesi gerektiğini dile getiren Aktar Zafer Çakır, daha sonra süzüp içilebileceğini söyledi. Çakır, nar çiçeğinin de sıcak su içerisinde demlenerek hazırlandığını ifade etti. Sıcak yaz günlerinde oruç tutanların demir hindi şerbeti içmelerinin yarar sağlayacağına değinen Çakır; “Demir hindi şerbetini iftardan sonra içmek ideal olur. Takriben 300 gram demir hindi, 5-6 adet karanfil, 2 kök zencefil, 2 çubuk tarçın, takriben 500 gram şeker. Tüm bunlar bir keseye bağlanıp suya atılır. Takriben 25 dakika kaynatılıp 2 saatlik demleme sonrası soğutulur. Bu soğuk içilen bir şerbettir. Kan şekerini düzenler, susuzluğu giderir. Oruçta ihtiyacımız olan pek çok şeyi düzenler.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme