Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

İFTARDA BULUŞTUK

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin iftar programı geçtiğimiz hafta içerisinde Hıdırlık Seyir Restoran’ta gerçekleştirildi. Derneğimizin iftar programına ilimiz yöneticileri yoğun katılım gösterdiler. Bu vesile ile gösterdikleri ilgiden dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz meslektaşlarımız adına.
Dernek’in iftar programı için yönetim kurulumuzun aslında başka bir planı vardı. Afyonkarahisar Belediyesi’nin iftar çadırlarına katkıda bulunulacak, meslektaşlarımız da iftar çadırlarına davet edilerek hemşehrilerimizle iç içe bir iftar gerçekleştirilecekti. İlk başta düşünce böyle olsa da, sonrasında meslektaşlarımız tarafından işletilen Hıdırlık Seyir Restorant’ta karar kılındı. Afyonkarahisar’ın güzel manzarası eşliğinde oruçlar açılırken, hoş sohbet imkanı da bulundu. Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz her zamanki “birleştirici, bütünleştirici, kucaklayıcı” tavrı ile hem meslektaşlarımızla hem de protokol mensupları ile sıcak diyalog içerisindeydi. Sektörümüzle ilgili taleplerimizi Sayın Valimize aktardık. Kendileri gerekli çalışmaların yapılması için Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, tecrübeli isim Mehmet Kocabıçakoğlu’na talimatta bulundu. Kısa sürede taleplerimizle ilgili olumlu adımlar atılacağını düşünüyoruz.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Mehmet Taytak yoğun programına rağmen iftar programımıza yetişmeye çalışacağını söyledi ve yetişti de. Kendilerine hassasiyetleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. Milletvekilimiz Mehmet Taytak “İstanbul seçimleri” üzerine yoğunlaşan siyasi gündemle ilgili değerlendirmelerde, bilgilendirmelerde bulundu. Pek çoğumuzun bilmediği konulara temas ederek, önemli konuların altını çizdi. Önümüzdeki günlerde onlardan da bahsetmeye çalışırız inşaAllah…
Afyonkarahisar basın camiasına her zaman hassas davranan, yakın duran İkmal ve Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Özdemir Şan, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İl Jandarma Komutanımız Kıdemli Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürümüz Gürsel Yıldız, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdiresi Şerife Münire Burcu, Basın İlan Kurumu Müdürü Selami Çalışkan protokoldeki diğer konuklarımız oldular. ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve ESKKK Başkanı Mahmut Emin Birliktir “camiadan” isimler olarak sofranın protokol bölümünde yer aldılar. Hepsine bir kez daha teşekkürlerimizi bildiriyoruz.

 

HIDIRLIK TAKİPTE

 

Emniyet Müdürümüz Gürsel Yıldız sıcak yaz günlerinde Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin adeta bir kaçış noktası olan Hıdırlık mesire alanının aileler açısından uygun konumda tutulması için özel hassasiyet gösterecekleri sözünü verdi. “Hıdırlık çok güzel ama, ortam pek uygun değil” serzenişlerini adeta havada kapıp, göğsünde yumuşatan Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, “Biz uygun hale getiririz. Merak etmeyin” diyerek güzel ve huzurlu yaz günlerinin müjdecisi oldu.

 

ZEYBEK SIKI TAKİPTE

 

Derneğimizin iftar programında Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile de “neler yaptığı” üzerine sohbet etme imkanı bulduk. Önce meslektaşlarımızın sitemlerini ilettik Zeybek Başkan’a…
“Sarı Basın kartı sahibi basın mensuplarının araçları için uygulanan ücretsiz otopark uygulaması sona ermiş Başkanım. Gazeteciler şikayetçi” dediğimizde Başkan Zeybek, “Sadece gazeteciler değil tüm bedavaları iptal ettim” dedi. Otoparklardan ücretsiz yararlanan araç sayısında gereğinden fazla artış olduğunu görünce duruma müdahale ettiğini belirten Başkan Zeybek, “Ben mümkün oldukça kendi arabamla geziyorum. Gezdiğim yerde de otopark ücretimi ödüyorum. Bu işletmelerin zarar etmemesi lazım. Ben ödüyorsam herkes ödemeli” diyerek bu konudaki görüşünü dile getirdi.
Otopark konusundaki sıkıntının arttığına dikkat çeken Başkan Zeybek, “Araç kiralama işi yapanlar yol boyu araçlarını diziyorlar. Talimat verdim, zabıta bunları kontrol edecek, yüksek cezalar kesilecek. Şehir merkezinde otopark mevcudunu artırarak trafik sorununa çare üreteceğiz. Ambaryolu’nda Pancar Kooperatifi’nin bulunduğu alanda büyük bir katlı otopark yapılacak. Caddeye cephesi bulunan noktalar dükkan, gerisi otopark olacak. Dükkanlardan aldığımız para otoparkı yapmaya yeter. Basın Caddesi’ndeki eski Bağkur binasını akıllı otopark yapacağız. İlerleyen süreçte başka alanları da gündeme alacağız. Mesela esnafımızla konuşarak Uzun Çarşı’da yeni düzenlemeleri gündeme alacağız” dedi.

 

TEBDİL-İ KIYAFET GEZİYOR

 

Afyonkarahisar Belediyesi’nin kent genelinde süren çalışmalarını bizzat takip etmeye çalıştığını anlatan Belediye Başkan Mehmet Zeybek, “Özellikle başka başka araçlara biniyorum. Kendim dolaşmaya çıkıyorum. Geçen gün Devlet Hastanesi’nin orada baktım bizim çalışanlar yeşil alan düzenlemesi yapıyorlar. Belki 25 kişi var. Yanlarına gittim, selam verdikten sonra çavuşunuz kim diye sordum. Birisi “benim abi” dedi. Belli ki beni tanımıyor. Ne yaptıklarını sorduğumda çiçek dikeceklerini anlattı. 4 kişilik iş için 25 kişi gelmiş. Hemen Park Bahçeler Müdürü’ne talimat vererek bu tür suiistimallere geçit vermemesini söyledim” dedi. Aynı şekilde tebdil-i kıyafet gezerken Uydukent’te asfaltı kazanlara da müdahale ettiğini, bundan sonra her aklına esenin istediği yerde kazı çalışması yapamayacağını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Kaldırım düzenlemesi yapan işçi kardeşim engelli geçişini yapmamış. Vatandaş yoldan geçerken beni çevirdi durumu anlattı, müdahale ettik vatandaşın dediği şekle getirdik, böylece dua aldım. Belediye personelinin mesai saatlerine olan hassasiyetini kontrol altına aldım. Mesaisini aksatanların sayısı fazlaydı, epeyce düşürdüm” dedi.

GELİRLER DÜŞTÜ
AMA PROJELER GÜNDEMDE

 

Afyonkarahisar Belediyesi ve bağlı kuruluşlarda çalışan personel sayısı 2200’e ulaşmış. Buna rağmen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yapılan ziyaretlerin yüzde 90’ı iş talebiyle oluyor. Başkan bu konuda sıkıntılı. Başkan Zeybek’in sıkıntılı olduğu bir başka konu ise “gelirler…”
Ülke genelinde Belediyelere aktarılan gelirler neredeyse yüzde 40 oranında düştü. Devletten Afyonkarahisar Belediyesi’ne gelen kaynak miktarı neredeyse yarı yarıya azalmış durumda. Bu durum Başkan Zeybek’i elbette düşündürüyor ama ümitsizliğe sevk etmişe benzemiyor.
Sonuç itibariyle Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Vatandaş Mehmet Zeybek”ten pek farklı davranmıyor. Davranmak ta istemiyor.
Eskiden olduğu gibi kendi aracıyla ya da yaya olarak geziyor. İftar sofralarında özellikle iftar çadırlarında vatandaşla birlikte olmaya zen gösteriyor. Belediye’nin işleyişiyle ilgili aksaklıkları, personelle ilgili sorunlara öncelik tanıyor. Gelirlerdeki azalış düşündürüyor olsa da verilen sözlerden, açıklanan projelerden geri adım atacak gibi değil Zeybek.
Cirit Kayalıkları üzerinde kurulacak olan Millet Bahçesi için TOKİ’den güvence alınmış. Bu alanın TOKİ’ye devredilip, Millet Bahçesi’nin TOKİ tarafından yapımı için söz alınmış mesela. Sanat Okulu’nun bulunduğu alan, şimdiki Müze’nin bulunduğu alan yeşil alan olarak düzenlenecek. “Müze alanı satılmıştı” diye itiraz edenlere “Zaten orayı alanlar parasının tamamını ödeyememişler. Ya ödediklerini iade edeceğiz, ya da arsa takasına gideceğiz. Müze’nin yerini alıp, park yapacağız” diyor Başkan Zeybek.

CUMHURBAŞKANI’NIN İSTEDİĞİ BAŞKAN

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen haftaki bir programda arzu ettiği Belediye Başkanlarını tarif ederken “her zaman halkın içinde, lüks sofralarda değil, her gün eşleriyle birlikte iftar çadırlarında” demiş. Tam manasıyla bu tarife uyan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e bu durum, hem büyük sorumluluk, hem de büyük onur vermiş. Ne diyelim; Allah mahcup etmesin…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti