İftar – dayanışma iç içe

MÜSİAD ve İHH’nin ortak verdiği iftara yoğun katılım gerçekleştirildi. İftar programı sonrası Suriye’ye yardım götürecek olan İHH’nın onuncu tırı uğurlandı Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile IHH İnsani Yardım Vakfı Temsilciliği'nin ortak organize ettikleri programda Afyonkarahisar’ın da dahil olduğu 18 il iki ilçe aynı anda iftar açtı. Geleneksel iftar programı 29 Haziran Pazar akşamı [&hellip]

İftar - dayanışma iç içe

MÜSİAD ve İHH’nin ortak verdiği iftara yoğun katılım gerçekleştirildi. İftar programı sonrası Suriye’ye yardım götürecek olan İHH’nın onuncu tırı uğurlandı

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile IHH İnsani Yardım Vakfı Temsilciliği’nin ortak organize ettikleri programda Afyonkarahisar’ın da dahil olduğu 18 il iki ilçe aynı anda iftar açtı. Geleneksel iftar programı 29 Haziran Pazar akşamı gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Emek açık otoparkında verilen iftar yemeğine Başbakan R. Tayyip Erdoğan da telekonferans bağlantısı ile katıldı.
NEOLDUM: ONORE OLDUK
İftardan sonra programın açılış konuşmasını MÜSİAD İl Temsilcisi Ahmet Neoldum yaptı. Neoldum, İstanbul’dan telekonferans sistemi ile iftar programına canlı olarak katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek konuşmasına başladı. MÜSİAD olarak İHH ile ortak hazırladıkları iftar programına Başbakan Erdoğan’ın katılımından kendisinin onore olduğunu dile getiren Ahmet Neoldum; “Umarım programımıza katılanlar da onore olmuşlardır.” dedi.
ERTÜRK: 10. TIR
REYHANLI
DEPOSUNA GİDİYOR
IHH İnsani Yardım Vakfı Temsilcisi Ahmet Ertürk, iftar davetlerine katılarak kendilerini yanlız bırakmayan katılımcılara teşekkür etti. “Biz sizlerden memnunuz Rabbimiz de sizlerden memnun olsun.” diyen Ertürk; “Bilindiği üzere Afyon İHH Derneğimizi bir ay önce resmen açtık. Standlarımızda gönüllü formlarımız bulunuyor. Bende İHH gönüllüsü olmak istiyorum ve benimde yapabileceğim birşeyler olmalı diyen kardeşlerimiz varsa lütfen stantlardaki formlarımızı doldursunlar. O formları doldurmaları halinde kendilerine ulaşarak daha nitelikli programlar ve çalışmalara imza atarız diye ümid ediyoruz. Valilik önünde 10’ncu tırımızı inşallah Suriye’ye gönderiyoruz. Yöneticilerimizin, Afyon halkının ve kıymetli İHH gönüllülerimizin desteğiyle 10’ncu tırımız Suriye’ye gönderilecek yardımları götürecek. Tır şoförümüz iftarını yaptı. Kendisi yardımları Reyhanlı’daki İHH depomuza teslim edecek.” diye konuştu.
KATKI VE DESTEKLER BEKLENİYOR
Ahmet Ertürk, İHH olarak 12 Temmuz’da Ramazan’ın 15’nci gününde Dünya Yetimler Günü’nde çok sayıda yetimi giydireceklerini söyledi. Bu konuda destek vermek isteyenler için sandalyelere iletişim amaçlı İHH kartvizitlerini bıraktıklarını kadeden Ertürk; “Kartvizitlerdeki telefonlar ya da hesap numaralarından bizlere ulaşabilirseniz sizlerin bir yetim kardeşinizi giydirmeniz sözkonusu olabilir. Desteklerinizi bekliyoruz. Sahada yeni değiliz. Bu işi biliyoruz, ama kurumsal olarak sizlerle birlikte daha güzel ve nitelikli projelere imza atacağız. Destekleri nedeniyle Sayı Valimize, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şimdiden bayramınız mübarek olsun.” şeklinde konuştu.
YETİMLER İÇİN
SEFERBERLİK BAŞLATILDI
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban programda yaptığı konuşmada Ramazan’ın bereket ve mağfiret ayı olarak cehennemden kurtuluşa vesile olacağını kaydetti. Ramazan ayının herkese hayırlı olmasını dileyen Çoban şöyle konuştu: “Kısa İHH olarak adlandırdığımız dernek son 4 yıldır ilimizde her Ramazan iftar yapıyor. Bu sene iftar MÜSİAD iftarı ile aynı güne isabet etti. Dolayısıyla hem birlikte yemek yedik hem de Sayın Başbakanımızla ekranlar aracılığıyla da olsa karşı karşıya gelme imkanını bulduk. Bu güzel organizasyondan dolayı hem İHH çalışanlarına, MÜSİAD’ın Başkanı ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Özellikle hem hükümetimiz hem de Diyanet İşleri Başkanlığımız 2014 Ramazanını yetimlerle ilgilenme, onlarla hemhal olma yılı ilan ettiler. Belediye olarak sivil toplum kuruluşlarımızla, müftülüğümüzle özellikle İHH ile işbirliği yaparak yetimlerimizi sevindirme adına seferberlik başlatmış durumdayız.”
“YETİMLERLE İLGİLENMEK
BİZİM GÖREVİMİZ”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çevrede yetim durumunda olan kişilere mutlaka yardım elinin uzatılması gerektiğini dile getirdi. Kendisine göre yetim olmak için illa çok küçük olmak gerekmediğini belirten Çoban şunları söyledi: “Örneğin 20-27 yaşlarında bir hanım evlenmiş olabilir. Ama anne babası yoksa bence bu da bir yetimdir. İlgilenilmesi gereken bir kişidir. Bu durumda olanlar varsa bizlere, İHH’ye telefonlarla isimlerini, adreslerini bildirin. Onlarla biz mutlaka biraraya geleceğiz. 12 Temmuz tarihinde Ramazan’ın 15. günü onlarla yine Sayın Başbakanımızın talimatı ile bir iftar yemeğinde beraber olacağız. Etrafta olan yetimleri bildirme görevi vatandaşlara, ilgilenme görevi ise bizlere ait. Bunları ifade ederek vebali üzerimizden atmış olalım. Bu konuda Sayın Valimizin, SYDV’nın gerekli desteği vereceklerine inanıyorum. Ramazan hayırlara vesile olsun.”
GÜNER: KAPILARIMIZ AÇIK
Vali Hakan Yusuf Güner, kaynaşmayı sağlayan iftar yemeği organizasyonu için MÜSİAD ve İHH’ye yetkililerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Vali Güner, Afyonkarahisar’ın milli tarihi itibariyle ülkenin tüm manevi dinamiklerini yaşayan ve yaşatan bir il olduğunu söyledi. Bu özelliklere sahip bir ilde mübarek Ramazan ayında bulunmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Güner; “Bizler devletimizin ve hükümetimizin temsilcileri olarak Afyonkarahisarlı insanlarımıza gönül kapılarımızın, makam kapılarımızın her daim açık olduğunu bilmenizi özellikle istirham ediyorum. Bu güzel organizasyonu düzenlemeleri ve bu vesile ile Sayın Başbakanımızı bizlerle interaktif şekilde buluşturmaları nedeniyle MÜSİAD yönetimine ve İHH’ye teşekkür ediyorum.” dedi.
ONUNCU TIR UĞURLANDI
Programın ardından Suriye’ye gidecek yardımları götüren 10. tır uğurlandı.iftar programına çok sayıda vatandaşın yanı sıra; Vali Hakan Yusuf Güner, Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme