• Haberler
  • Gündem
  • 'İftar davetleri DSİ'nin değil' – Kocatepe Gazetesi

'İftar davetleri DSİ'nin değil' – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden bir açıklamada bulunularak DSİ'nin açılış törenleri sonrasında gerçekleştirilen iftar programlarının AK Parti teşkilatları ya da Belediyeler tarafından hazırlandığı, bu davetlerde DSİ imkanlarının kullanılmadığı bildirildi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:'Son günlerde bazı basın yayın organlarında Afyonkarahisar [&hellip]

Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden bir açıklamada bulunularak DSİ’nin açılış törenleri sonrasında gerçekleştirilen iftar programlarının AK Parti teşkilatları ya da Belediyeler tarafından hazırlandığı, bu davetlerde DSİ imkanlarının kullanılmadığı bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Son günlerde bazı basın yayın organlarında Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal’ın açıklamalarından hareketle Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar’da vatandaşlarla birlikte yaptığı iftar programlarının Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından karşılandığı şeklinde kesinlikle gerçeği yansıtmayan iddialar yer almaktadır.
Bakanlığımıza bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 2003 yılından bu yana açılış ve temel atma merasimleri gerçekleştirmekte, yapılan yatırımlar gerçekleştirilen bu merasimlerle vatandaşlarımıza duyurulmaktadır. Son 16 yılda bu şekilde 7.500’e yakın tesisi ülkemize kazandıran DSİ Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar’da da Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun iştirakiyle temeller atmakta ve açılışlar yapmaktadır.
Sayın Bakanımızın Afyonkarahisar’daki temel atma ve açılış merasimlerinden sonra vatandaşların katılımıyla düzenlenen bütün iftarlar AK Parti teşkilatları veya Belediyelerin düzenlemiş olduğu sokak iftarlarıdır.
Netice itibariyle haberlerde bahsi geçen iftarlar için DSİ Genel Müdürlüğümüz tarafından herhangi bir harcama yapılmamış, devlet imkânlarının kullanılması gibi bir durum da asla söz konusu olmamıştır.
Ayrıca seçim yasakları seçimden 15 gün önce değil, 10 gün önce yani 14 Haziran’da başlamaktadır. Ülkemizin dört bir yanına yatırım ve eserler kazandıran, milletimize hizmet için zamanla yarışan Orman ve Su İşleri Bakanlığımız açılış ve temel atma programlarına son güne kadar devam edecektir.
Sizin ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla bilgilerinize sunulur.”

Bakmadan Geçme