Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İdlip halkı yardımları bekliyor

İdlip halkı yardımları bekliyor

Afyon İHH Derneği’nce İdlip yararına düzenlenen programda Suriye çalışmaları İHH Vakfının Suriye Çalışmaları Genel Koordinatörü Zeki Tahiroğlu tarafından detaylarıyla anlatıldı

 

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Genel Koordinatörü Zeki Tahiroğlu Afyonkarahisar’da İHH Derneğ’nin İdlip yararına düzenlediği kahvaltı programına konuk oldu. Tahiroğlu, Suriye çalışmalarını detaylarıyla anlattı. Kahvaltı programı dün sabah Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.
“İHH YAKINDA YENİ BİNASINDA HİZMET VERECEK”
Kahvaltı akabinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda önce İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye çalışmaları filmi izletildi. Programın açılış konuşmasını İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk yaptı. Afyon İHH İnsani Yardım Derneğinin 2014 yılında çalışmalarına başladığını söyledi. Derneğin günümüz itibariyle 4 büyük ilçe de teşkilatlanıp kadın kolları, genç kız, genç erkek, genç lise ve çocuk adlı çalışmalar yürüttüğünü aktaran Ertürk, “Derneğimizin ana kademesi, Ara Kurtarma Ekibi, Uluslar arası Doktorlar Ekibi çalışmasıyla, yetim birimi ve ana kademe anlamında diğer faaliyetleriyle ilimiz çalışmalarına devam ediyoruz. Şimdilik Belediye’nin eski Bilgi Evi olarak kullanılan mekânda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İnşallah önümüzde ki günlerde hayırseverlerin de desteğiyle Valilik binası arkasında ki 4 katlı yeni binamıza taşınıyoruz. Bir teyzemizin bağış ettiği binamızın restorasyon çalışması tamamlandı. İnşallah bu binamızda da mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.
ERTÜRK KILIÇDAROĞLU’NU
İZANA DAVET ETTİ
Türkiye’de terörist algısının değiştiğine dikkat çeken Ahmet Ertürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İdlip’te ki tüm çocukların terörist olduğu söylemini dile getirdi. Ertürk, “Suriye Çalışmaları Genel Koordinatörü Zeki Tahiroğlu’nun sunumunda ki görüntülerde göreceksiniz o teröristler bizim yardım ettiğimiz insanlardır. İzana, insanlığa davet ediyoruz. Tarih yazıyor, bugün bize Ensar rolünü veren Allah’ın bize bunun hesabını da vereceğini düşünüyoruz. Sözü fazla uzatmadan inşallah önümüzde ki günlerde 2 ya da 3 yardım tırımız hareket edecek. Bu tırlarımız için yardımlarımızı topluyoruz. Aslında bizler bu yardımları yaparak kendimize iyilik yapmış olacağız. Zaten mazlumların gerçek sahibi Allah’tır. Bize onlara yardım etme memuriyetini verdiği için de Allah’a hamd-ü senalar ediyoruz. Bu anlamda un, kuru bakliyat, yağ, hijyen paketi, battaniyeden oluşan yardımlarımızı topluyoruz. Çatı ev projesine destekleri bekliyoruz.” diye konuştu.
“SURİYE DÜŞERSE İRAN VE TÜRKİYE DÜŞER”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, zamanın birleşme zamanı olduğunu, yeryüzüne bakıldığında zulüm gören kesimlerin tamamının Müslümanlar olduğuna dikkat çekti. Bu durumun iyi düşünülmesi gerektiğini dile getiren Zeybek, “Uzağa gitmeye gerek yok. Ülkemizde neler olduğunu hep birlikte müşahede ederek tanıdık. Başımızda idareci olmaya aday olanlar ‘Suriye’de ne işiniz var? Libya’da ne işiniz var?’ diyerek bizlere ahkâm kesmeye gayret ediyorlar. Hâlbuki rahmetli Necmettin Erbakan Hocamın söylediği gibi ‘Türkiye’nin savunması Suriye’den’ başlar.’ demişti. Suriye düşerse birinci sırada İran ve Türkiye var. Erbakan’ı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Söylediklerinin haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Onun için Suriye’de de işimiz var, Libya’da da işimiz var, İran’da da işimiz var. İHH’nın yeryüzünde Müslümanların zulme uğrayanların yanında önde giden bir kuruluş olduğunu başından beri biliyordum. 1990’lı yıllarda Allah selamet versin Levent bey ile İstanbul’da Sayın Cumhurbaşkanımızın yasaklı olduğu bir dönemde beraber muhabbet etmiştik. Allah kendisine ve ekibine güç kuvvet versin. Nerede bir zulüm varsa İHH oradadır. Bizde Afyonkarahisar Belediyesi ve şahsım olarak her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Genel Koordinatörü Zeki Tahiroğlu video izletimi ve slâyt eşliğinde yürütülen çalışmaları anlattı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi