• Haberler
  • Genel
  • 'İddialıyız, Afyon’un teveccühü bize' – Kocatepe Gazetesi

'İddialıyız, Afyon’un teveccühü bize' – Kocatepe Gazetesi

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya, medya mensupları ile sohbet ettiği toplantıda soruları cevaplandırdı. Toplantıda Çetinkaya’nın verdiği en çarpıcı mesaj 'İddialıyız Afyon’un teveccühü bize.' oldu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya medya mensupları ile tanışma toplantısında biraraya geldi. Çetinkaya sohbet şeklinde gerçekleştirilen toplantıda soruları cevaplandırdı.MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih [&hellip]

“İddialıyız, Afyon'un teveccühü bize”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya, medya mensupları ile sohbet ettiği toplantıda soruları cevaplandırdı. Toplantıda Çetinkaya’nın verdiği en çarpıcı mesaj; “İddialıyız Afyon’un teveccühü bize.” oldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya medya mensupları ile tanışma toplantısında biraraya geldi. Çetinkaya sohbet şeklinde gerçekleştirilen toplantıda soruları cevaplandırdı.
MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya, medya mensupları ile bir sunum şeklinde konuşma yapmak yerine sohbet tarzında sorulu cevaplı bir toplantı planladığını belirtti. Çıktığı yolda 30 Mart 2014 tarihi akşamına kadar ilerlenecek yolda medya çalışanları ile yan yana olacaklarını belirten Çetinkaya, bu süreçte kimilerine sitem edeceklerini ama vatandaş ve halkla aralarındaki köprüyü medya organlarının sağladığını kaydetti. Fatih Çetinkaya, basın çalışanlarının kıymetinin çok bilinmediği noktasında basın mensupları ile hem fikir olduklarını kaydetti.
SAĞLAM PROJELER AÇIKLANACAK
İlk olarak Kocatepe Gazetesi muhabirinin projelerini ne zaman açıklayacağı sorusunu cevaplandıran Çetinkaya; “Bir kaç gün içinde son rütuşları yapacağız. Herkes bekliyor. Birkaç güne kadar sahaya çok hızlı şekilde inmiş olacağız. Bizden öncekilere hiç benzemeyeceğiz. Herkesten çok farklı ehil ellerden çıkmış projelerle halkımıza projelerimizi ve kendimizi anlatmaya devam edeceğiz. Bunu belli bir periyot dahilinde yapacağız. MHP olarak bizim hep proje açıklamada kaderimiz acı tecelli ediyor. Biz ne zaman birşeyi murat etsek ifade etsek birileri bunu sahipleniyor. Bizde bu noktada memlekete hizmettir diye çok üstüne düşmüyoruz. Aman bizimdir demeyiz. Bizde de böyle bir tevazu sözkonusudur. Bundan dolayı kaptırıyoruz. Bu noktada mevcut seçim sürecinde daha dikkatli olacağız. Bizim projelerimiz bizim tescilimizi taşıyacak. Kendi elimizle yazdığımız akademisyen arkadaşlarımızın ön görüsü ile hazırlanıp sağlanan verilere dayanmaktadır. Çözümlere dayalı projeler ürettik.” dedi.
VATANDAŞIN İSTEĞİ TANIMAK
MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya, il merkezinde tanıtılma noktasıda sorulan bir soruyu; şahsen tanınmıyorsun sözüne katılmadığını vurguladı. İnsanların tanışmak istediklerinden söz eden Çetinkaya; “Bugün Afyonkarahisar’da mevcut iktidarı yıkacak ve 30 Mart günü iktidar olacak kişinin zaten tanınmaması mümkün değil. Tanımıyorum demek abesle iştigal olur. Ama tanışmak istiyor vatandaş bizi tanımak istiyor. Biz zaten seçim sürecinde vatandaşları hem dinlemek için onlarla hem hal olup hasbihal edeceğiz. Bu süre zarfında tanışmış olmak eksiğini de tamamlamış olacağız.” diye konuştu.
YOLA ÜÇ DÜSTURLA ÇIKILDI
Belediye meclis üyelerini kendisinin Belediye Başkan adaylığını takdir eden teşkilatların edeceğini söyleyen Fatih Çetinkaya, MHP’li meclis üyelerinin her şeyden önce liyakatli olacağının altını çizdi. Başta yola çıkarken; Liyakat, adalet ve sadakat olmak üzere üç düsturdan bahsettiklerini belirten Çetinkaya; “Meclis üyelerimizde kendi alanlarında toplumumuzun eşrafından uzmanlık alanları olan insanlardan müteşekkil olacak. Tespit çalışmaları ile ilgili il ve ilçe teşkilatlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Bunun için süre daha erken.” şeklinde konuştu. İGM Başkanlığına partisinin kimi aday göstereceği yönündeki soruya; “Ben Belediye Başkan adayıyım. İl Genel Meclisi mahalli idareler birimidir. Belediye Başkanlığı ise kent merkezine hizmet götürülecek bir makamdır. Bunun kararını teşkilat verir.” şeklinde konuştu.
AFYON TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Edep, adap ve nezaketten asla taviz vermeyeceklerini, doğru yapılan işleri takdir edip eksik gördüklerini ifade etmekten de asla geri durmayacaklarını söyleyen Çetinkaya; “Bizim halkımıza asıl anlatmak istediğimiz derdimiz onlara aydınlık gelecekler vaad etmektir. Kentleşmiş bir şehir vaad edeceğiz. Dizayn edilmiş bir şehir, esnafın çok para kazandığı bir şehir vaad ediyoruz. Türkiye’de Afyonkarahisar herkesin parmakla gösterdiği bir yerel yönetim anlayışına kavuşacak. Vizyonumuz bu dolayısıyla bu vizyona ulaşmak için bir misyonumuz olacak, düsturlarımız olacak. Bu düstürlarla hareket edeceğiz. Eksikleri ifade edip bunları nasıl tamamlayacağımızı da ehil ellerde tamamlayacağımızı ifade etmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.
“MURADIMIZ MARKALAŞMIŞ KENT OLMAK”
Adaylığı konusunda halkın nasıl bir yaklaşımı olduğu sorusunu cevaplandıran Fatih Çetinkaya, birkaç gün içinde halkla iletişimin hız kazanacağını, bunu medya takipçilerinin bizzat göreceğini dile getirdi. Artık insanlar Afyonkarahisar’da insanlar kentte yaşamak istiyorlar. Afyonkarahisar bir şehirdir ama kent değildir. Kent kavramı idari bir kavram değildir. Kent kavramı kültürel, yapısal bir kavramdır. Medeniyetle alakalı bir vakadır. Bununla alakalı hiçbir şey yapılamadı. Sayın Başbakan’ın markalaşmış şehirler ifadesi vardır. Çok dikkatimi çekmiştir. Marka şehirlerden bahseder. Afyonkarahisar’ın marka olduğu söylenebilir mi? Söylenemez. Afyonkarahisar’da onlarca marka var. Ticari, tarihi markalarımız var. Kalemiz, Sultan Divanimiz var. Mevlana Haftasını geride bıraktık. Çok markamız var. Ama şehir olarak marka değiliz. Bizim asıl muradımız markalaşmış bir kent olabilmek.” dedi.
64 BELEDİYE AVRUPA İNSAN
HAKLARI MAHKEMESİ’NDE
Halkın istediği birinci şeyin adalet, ikincisinin ise halkın kendisi ile ilgilenilmesini istediğini söyleyen Çetinkaya; “Halk kendi isteklerini yönetim kademelerinde yapılmasını istiyor. İnsanlarımız birazcıkta olsa dinlenilmek istiyor. Özetlersek halk kendisini sırça saraylarda 4-5 kişi tarafından yönetilmek istenmiyor. Kendi arasından çıkan insanların kendilerini yönetmesini istiyor. Kendilerinden birisinin yönetmesini istiyor. Türkiye’de 1582 Belediye kapatıldı. 64 Belediye nüfusu 2 binin üzerinde olduğu halde kapatılmıştır. Yani resmen zulüm yapılmıştır. İktidarın bu noktada kapatma hevesini kamuoyu takdir edecektir. Belediyeler ve dershaneler gibi bir kapatma furyası devam edip gitmektedir. Hukuki ayrıntılara girmeyeceğim. Ben 64 Belediye’nin sözcülüğünü yapıyorum. Hukuki, siyasi olarak bugüne kadar çok mücadele verdim. En son davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de taşıdık. Yazın bunları günü gelince okursunuz. Çok geçmeyecek bu seçimi belki alamayabilirler kesin değil. Ama 1-2 yıl sonra özellikle 64 Belediye için söylüyorum tüzel kişilik hakları geri verilecektir. Çünkü Türkiye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taraftır.” diye konuştu.
“BOZHÜYÜK KAPANMASA DA ADAYDIM”
Günümüzde Genel Kurmay Başkanlarını terörist olarak sorgulayan bir güç varken Belediyelerin kapatılması noktasında bir belde Belediye Başkanının ne yapabileceğini soran Fatih Çetinkaya, mücadele ettiklerini kazanacaklarını söyledi. “Hırsızın hiç mi suçu yok?” deyişini hatırlatan Çetinkaya; “Birileri kapatacak, ondan sonra o kapanan tarafa niye kapatıldın diyeceksiniz bu abesle iştigaldir. Bozhöyük Belediyesi kapatılmasaydı yine kesinlikle bu göreve talip olacaktım. Çünkü ben aday adayı olduğum süre içerisinde hep iddia ettim. Hala da hukuk mücadelem devam ediyor. Bozhöyük Belediyesi’nin kapanması kesinleşmeden ben MHP Belediye Başkan aday adayı olmuştum.” şeklinde konuştu.
İLAHİ KAİDE İŞİN EHLİNE VERİLMESİ
Son günlerde hükümetle ilgili gelişmelere yönelik görüşleri sorulan Fatih Çetinkaya, kendisinin Afyonkarahisar yerel yönetimine talip olduğunu dile getirdi. 30 Mart 2014 tarihinde göreve seçildiğinde 5 yıllık görev süresi boyunca Afyon’u imar ve iskan etmek niyetinde olduğunu söyleyen Çetinkaya; “Ulusal meselelerle ilgili yorum yapmak istemiyorum.” ifadelerine yer verdi. Şehrin hava kirliliği soruna yönelik üç maddelik önlem paketi bulunduğunu bunu daha sonra açıklayacağını söyleyen Fatih Çetinkaya, mahalle meclisi düşüncesinin diğer adaylarca televizyon programında kullanıldığını bu nedenle şimdilik detaylara girmeyeceğini belirtti. Çetinkaya; “Kısır proje tartışmalarına meydan vermek istemiyoruz. Ana düsturumuz ve ilahi kaide işin ehline verilmesidir. İddialıyız Afyonkarahisar’ın teveccühü bize.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme