• Haberler
  • Genel
  • “İddialıyım, listelerini bizim için değiştirdiler”

“İddialıyım, listelerini bizim için değiştirdiler”

MHP Milletvekili adayları basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda AK Parti iktidarı eleştirildi. MHP İl Başkanı Raşit Demirel, iktidar partisinin Afyonkarahisar milletvekili aday listesinin partisinin listesi görüldükten sonra değiştirildiğini öne sürdü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayları, teşkilat mensupları Atlı Spor Kulubü'nde medya çalışanları ile kahvaltı ettiler. Kahvaltı sonrası ülke gündemini, seçim atmosferini değerlendiren [&hellip]

"İddialıyım, listelerini bizim için değiştirdiler"

MHP Milletvekili adayları basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda AK Parti iktidarı eleştirildi. MHP İl Başkanı Raşit Demirel, iktidar partisinin Afyonkarahisar milletvekili aday listesinin partisinin listesi görüldükten sonra değiştirildiğini öne sürdü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayları, teşkilat mensupları Atlı Spor Kulubü’nde medya çalışanları ile kahvaltı ettiler. Kahvaltı sonrası ülke gündemini, seçim atmosferini değerlendiren milletvekili adayları kendilerine sorulan soruları cevaplandırdılar.
DEMİREL’DEN
RAKİPLERİNE
SESSİZLİK ÇAĞRISI
Toplantının açılış konuşmasını MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan, Hakkari’de terör örgütünün mayınlı tuzağı sonucu şehit düşen Dinar ilçesinin Akça köyünden Uzman Çavuş Alper Taçbaş’a Allah’tan rahmet diledi. Kocacan, 2015-2016 eğitim öğretim yılı başlangıcının hayırlara vesile olmasını dileğini de sözlerine ekledi. MHP İl Başkanı Raşit Demirel, teröre neden olup, yürekleri yakanların ellerini kollarını sallayarak birşey yapamama üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Aslen Dinar ilçesinin Akça köyünden olan şehidimiz Alper Taçbaş’a Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır ve mağfiret dileyen Demirel; “Böyle bir ortamda dayatma olarak önümüze konulan 1 Kasım seçimlerini yaşayacağız. Türkiye büyük ülkedir. Bu anarşik ortama rağmen bu seçimi başaracağız. Fakat sağlıklı bir seçim asla olmayacaktır. MHP olarak şehitlerimizin ruhlarını incitmemek, ailelerini rahatsız etmemek için biz müziksiz bir seçim yapacağız. Çevre ve gürültü kirliliği yapmadan, parasız, pulsuz, iman gücü, milli dayanışma gücü ile bu işi götüreceğiz. Tüm partilere bu vesile ile sesleniyorum; 1 Kasım’ kadar şehit ailelerin incitmeyin müzik çalmayın.” dedi.
“LİSTEYİ BİR GECEDE DEĞİŞTİRDİLER”
MHP İl Başkanı Raşit Demirel, parti olarak AK Parti’yi Afyonkarahisar’da 1 Kasım tarihinde seçim kararı aldığına pişman edeceklerini söyledi. Raşit Demirel, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerine aday gösterilen 5 isime güvenlerinin sonsuz olduğunu vurguladı. Adayların hepsinin birbirinden değerli kişiler olduklarını, listeye güvendiklerinin altını çizen Demirel; “Listemize güvendiğimiz için açık yüreklilikle söylüyoruz; Bu işi başaracağız. 5-0, 6-0 gibi ifadeler kullanıyorlardı. Bizim listemizi gördükten sonra listelerinde değişiklikler yapanların ne hale geleceklerini 1 Kasım’da hep beraber göreceğiz. Sayın Bakanımızı İzmir’den aday gösterdiler. Listemizi görünce bir gece içerisinde liste değiştirdiler. İddialı konuşuyorum listeyi bizim için değiştirdiler. İzmir’de bakanımız kazanırdı. MHP’nin listesi AKP’yi ürkütmüştür. Bu liste savunma listesidir. Her şeye rağmen biz Afyon’da bu seçimi alacağız.” diye konuştu.
“CUMHURBAŞKANI
MHP’DEN SÖZ EDİYOR”
Toplantıda konuşan MHP Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Parsak, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın yerli ve milli milletvekili adayı tanımlaması ile MHP’yi kast ettiğini belirtti. Parsak; “Allah’ın izni ile MHP’nin öteden beri olduğu üzere bu seçimlerde de 550 tane yerli, milli ve milliyetçi milletvekili adayı var. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtemelen MHP’nin milletvekili adaylarından söz ediyor. İşin ironi tarafı bir tarafa millilikten hiçbir zaman nasibini almamış bir kişinin, Sayın Cumhurbaşkanının ağzından, Başbakan olduğu dönem de dahil toplamdaki 13 yılda hiç bir zaman Türk Milleti lafzını duymadık.” ifadelerine yer verdi.
TEŞHİS DOĞRU YAPILMALI
MHP eski Milletvekili ve Milletvekili Adayı Kemalettin Yılmaz, Türkiye’de kanayan yara olan terör konusunda en önemli unsurun teşhisi koymak olduğunu dile getirdi. Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Teşhis doğru olmaz ise tedavisi de ona göre palyatif olur. Türkiye’de yaklaşık 30 yıldır başımızın belası konumunda olan terör örgütüne yönelik çalışmalar başlatıldığında dönemin Sayın Başbakanı sorunu bir Kürt sorunu olarak değerlendirmişti. MHP olarak biz Kürt, Çerkez, Laz, Yörük sorunu olduğuna inanmıyoruz. Biz terör sorunu olduğunu düşünüyoruz. Teşhisin doğru yapılması gerekiyor. Terör örgütü ana dili Kürtçe olan vatandaşlarımızın temsilcisi değildir.”
“İSTİKRAR AKP GÜNDEMİNDE YOK”
MHP Milletvekili Adayı Dr. Uygur Temizer, AK Parti’nin 13 yıldır tek başına iktidar da olmasına rağmen ülke de istikrarsızlığı had safha da olduğunu kaydetti. Ekonominin istikrarlı olduğunu kimsenin iddia edemeyeceğini dile getiren Temizer şöyle konuştu: “Türk ekonomisinde kırılganlık bugün ortaya çıkmamıştır. Bu kırılganlık AKP’nin tek başına iktidar olduğu süreçte de yaşanmıştır. Veriler bunu çok açık ortaya koymaktadır. Bugün her bir vatandaşımız yüzde 30 oranında fakirleşmiştir. Korkarım ki AKP’nin olası bir seçim sonrası tek parti iktidarı da olsa istikrar yine gündeminde olmayacaktır.”
“MİLLET KİMİ
CEZALANDIRACAĞINI BİLİR”
MHP Milletvekili Adayı Ertuğrul Sevim, 1 Kasım seçimlerinde esas olan problemin milletin iradesine sahip çıkıp çıkmaması noktasında cereyan edeceğini belirtti. Milletin muhalefet partilerini 1 Kasım seçimlerinde cezalandıracağı iddiasında bulunulduğunu aktaran Sevim şunları söyledi: “Muhalefet partilerinin milletçe seçimde cezalandırılacağı düşüncesi bence iktidar açısından yanlıştır. Ben 43 yaşındayım. 1970 yılından beri pek çok seçimi takip ediyorum. Türk vatandaşı tehdide, ‘Ben olmazsam gerisi tufan olur. ‘ gibi anlayışa her zaman millet olarak karşı çıkmış ve bunu cezalandırmıştır. Bu seçimle de biz cezalandıracağını görüyoruz. AKP aday tanıtım toplantısına para ile adam bulamadı.”
ŞİDDET ÇARESİZLİK GÖSTERGESİ
MHP Milletvekili Adayı Selcen Karaer toplantıda, bir gazetecinin artış gösteren kadın cinayetlerine yönelik ne düşündüğü sorusunu cevaplandırdı. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu milletvekili adaylarının konuşmalarında aktardığını söyleyen Karaer, kadın cinayetlerinin de milletin içinde bulunduğu çaresizlik göstergelerinden biri olduğunu kaydetti. Karaer sözlerine şöyle devam etti: “Son günlerde artış gösteren kadın cinayetleri ve kadınlarımız çektiği belli başlı sorunların temelinde kaygılarla büyüyen bir bozulma yatmaktadır. Gençlerimiz millet ve vatan sevgisini kazanmaları noktasında ki eksikler 13 yıldır içinde bulunduğumuz yönetim şekli ile artarak depreşmiştir.” >> Burcu AYDIN’ın haberi.

Bakmadan Geçme