İddialara karşı topyekûn mücadele edilecek

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Halit Çevik, Atatürk Kongre Merkezi'ndeki sunumundan önce Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş'ı ziyaret etti AKÜ ziyaretinde konuşan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Halit Çevik 'Soykırım iddialarına karşı mücadele, yalnızca devletin veya Dışişleri'nin yürüteceği bir mücadele değil. Üniversitelerimizin de bu mücadelede bizimle birlikte olmasını bekliyoruz' dedi.Anadolu üniversiteleri ihmal [&hellip]

İddialara karşı topyekûn mücadele edilecek

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Halit Çevik, Atatürk Kongre Merkezi’ndeki sunumundan önce Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’ı ziyaret etti

AKÜ ziyaretinde konuşan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Halit Çevik “Soykırım iddialarına karşı mücadele, yalnızca devletin veya Dışişleri’nin yürüteceği bir mücadele değil. Üniversitelerimizin de bu mücadelede bizimle birlikte olmasını bekliyoruz” dedi.
Anadolu üniversiteleri
ihmal edilmeyecek
Çevik, Dışişleri Bakanlığı’nın şimdiye kadar belirli üniversitelerden eleman aldığını hatırlatarak bundan sonra Anadolu üniversitelerinden de eleman alınacağını, Anadolu üniversiteleriyle birlikte çalışılacağını söyledi.
“Dışişleri’nin yanındayız”
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş da “Biz sizi burada görmekten çok mutlu olduk. Böyle bir Dışişleri açısından yeni. Böyle bir tavır sergilendiği için teşekkür ediyorum. Tabandan ve üniversiteden yararlanmak düşüncesi olumlu bir enstrüman. Biz üniversite olarak Dışişlerimizin yanındayız her zaman” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme