• Haberler
  • Genel
  • “İddia ortaya atıyorsan yamuğun olmayacak”

“İddia ortaya atıyorsan yamuğun olmayacak”

CHP cephesinden yapılan yolsuzluk iddiaları ile ilgili sorulara sert bir dille cevap veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban durumu kısa özetledi. Çoban: “Dinime dahleden Müslüman olsun. Bir iddia ortaya atıyorsan yamuğun, eksiğin olmayacak.” dedi Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bir toplantıda biraraya geldiği basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Çoban’a CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün Belediye ihalelerinde bazı problemlerin [&hellip]

"İddia ortaya atıyorsan yamuğun olmayacak"

CHP cephesinden yapılan yolsuzluk iddiaları ile ilgili sorulara sert bir dille cevap veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban durumu kısa özetledi. Çoban: “Dinime dahleden Müslüman olsun. Bir iddia ortaya atıyorsan yamuğun, eksiğin olmayacak.” dedi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bir toplantıda biraraya geldiği basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Çoban’a CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün Belediye ihalelerinde bazı problemlerin olduğu yönündeki iddialar üzerine düşünceleri soruldu.
“O CHP’Lİ NAMUSLU İSE ANLATSIN”
“CHP İl Başkanı ve arkadaşlarımız herhalde basını ve gündemi takip etmiyorlar.” diyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, aynı şeyleri Hürriyet gazetesinde Yalçın Bayer’in iki yıl önce yazdığını belirtti. Bunların yeni bir şey gibi anlatıldığını söyleyen Çoban; “Ben bunları söyledim. Son anda çıkan yeni bir şeymiş gibi bunu ortaya servis ediyorlar. Bu tamemen yanlış. Bunlar yolsuzluk değil görevle ilgili konular. Yolsuzluk olması için ne lazım? Bir menfaat, bir çıkar ilişkisi vb maddi manevi menfaat lazım. CHP’de şu anda görev yapan ve adayı ile birlikte her yerde gezdiğini gördüğüm bir arkadaşımızın oturduğu Kardelen Yapı Kooperatifte orta direk insanların oturuyor. Burada bizim dışımızda imardan kaynaklanan bir eksikliği tamamladık. Burada oturan belki başkaca tanıdığımız kişiler de vardır. 50 Kişinin ev sahibi olmasında ki engeli kaldırdık. Bu sıkıntı giderilmiş. Bunun neresi yolsuzluk? Eğer o CHP’li arkadaş namuslu ise çıkıp bunu anlatmasını istiyorum. Orada oturanlar bana gelip teşekkür ediyorlar. Ama şimdi hiç sesini çıkarmıyorlar.” dedi.
“BUNLARIN NERESİ YOLSUZLUK?”
Afyonkarahisar’da müteahhit hilesi ile 20-30 yıldır apartman altlarının bodrum katlarının depo olarak gösterildiğini söyleyen Burhanettin Çoban, depo eklentilerinin mesken olarak satıldığını ifade etti. Burada oturanların tapuda, Belediye’de ve imarda depo olarak görünen yerleri mesken olarak uzun yıllar kullandığını vurgulayan Çoban; “Vatandaş su faturasını mesken tarifesinden değil işyeri olarak ödüyordu. İki katı bir bedel ortaya çıkıyordu. Baktık ki bu durumdaki vatandaşlar elektiriği mesken tarifesinden ödüyorlar biz de su anlamında tarifeyi meskene çevirdik. Bunun neresi yolsuzluk? Biz Afyon’da cumhuriyet tarihi boyunca rekorlara imza attık. Bizim işlerimizi her türlü partiden müteahhitler alabiliyorlar. Öyle birşey olsa böyle şeyler ihalelerimizde çıkardı. Allah’a şükür şimdiye dek hiçbir şey çıkmadı.” diye konuştu.
“HACI AĞABEYLİĞİN GEREĞİNİ YAPTI”
Otopark ihalesi konusundaki görüşü de sorulan Burhanettin Çoban, iddialar doğrultusunda Belediye Meclis üyesi ismine yer verilmesinin doğru olmadığını kaydetti. İddia edilen ismin ne yapıda bir kişi olduğunun, böyle bir şeye ihtiyaç duyup duymadığının herkesçe çok iyi bilindiğini kaydeden Çoban sözlerine şöyle devam etti: “Bizim meclis üyemizin dükkanı önünde bir kavga olmuş. Silahların konuşup, tehditler ve şantajların olduğu kavgaya karşı Afyon’da bir hacı ağabeylik alışkanlığı vardır ya, kavganın bitmesi, şehrin imajının düzgün kalması için yaptığı bir iki görüşme var. Bunun ihale ile alakası yoktur. İhaleye en az 5 firma girmiş. Kamu ihalesinde dışarıda anlaşan vatandaşın birbirini tehdit edip, silah çektiğini bilme imkanınız olamaz. Ama kim yapmışsa üstüne gidelim.”
“KENDİMDEM EMİNİM SIKINTIM YOK”
Rüşvet alan, komisyon isteyen, hediye, tatil, uçak bileti isteklerinde bulunulmasının yolsuzluk anlamına geleceğini söyleyen Çoban şunları söyledi: “İşte bu yolsuzluktur. Bunla ilgili bir iddia, herhangi bir tape kaydı yok. Vay efendim şudur budur. Özeti; Burhanettin Çoban Belediye Başkanından beklemedikleri bir performansla karşı karşıyalar. Seçimlerde söyleyecekleri birşey yok. Biz duyuyoruz hangi kesime gitseler ‘Afyon görmediği hizmetleri gördü.’ diyorlar. Bu seçimlerde CHP de, MHP de bana oy vereceklerini söylüyorum ve abartmıyorum. Kendimden eminim Allah’a hamd olsun. Hiçbir sıkıntım yok. O açıklama sahiplerinin biz de özel işlerine girersek çok söyleyecek şey var ama biz asla öyle şeylere girmeyiz. Biz ilkeli bir siyaset yapacağız. Aksine zaten İl Başkanımız da izin vermez. Dinime dahleden Müslüman olsun. Bir iddia ortaya atıyorsan yamuğun, eksiğin olmayacak. Bu otoparkçıların bazılarının CHP’lilerle iyi ilişkileri var.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme