İdam için imza yağmuru – Kocatepe Gazetesi

Büyük Birlik Partisi'nin ilimizde başlatmış olduğu idam cezasının tekrar getirilmesine yönelik imza kampanyasına vatandan yoğun ilgi geldi. Yarım saatte 1000'e yakın imza atılırken, imza atan vatandaşlar, 'Biz evlatlarımızı kolay yetiştirmiyoruz' dediler Büyük Birlik Partisinin gündeme getirdiği idam cezasının tekrar getirilmesine yönelik tartışmalar sürerken, BBP Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da idam cezasının tekrar getirilmesi için referanduma [&hellip]

İdam için imza yağmuru

Büyük Birlik Partisi’nin ilimizde başlatmış olduğu idam cezasının tekrar getirilmesine yönelik imza kampanyasına vatandan yoğun ilgi geldi. Yarım saatte 1000’e yakın imza atılırken, imza atan vatandaşlar, “Biz evlatlarımızı kolay yetiştirmiyoruz” dediler

Büyük Birlik Partisinin gündeme getirdiği idam cezasının tekrar getirilmesine yönelik tartışmalar sürerken, BBP Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da idam cezasının tekrar getirilmesi için referanduma gidilmesi için imza kampanyası başlattı. Afyonkarahisarlıların yoğun ilgisiyle karşılaşılan PTT önündeki kampanyaya genci yaşlısı, kadını erkeği binlerce vatandaş, ağır suçluların idamla cezalandırılması için imza attı.
İdam özel bir ceza
Büyük Birlik Partisi İl teşkilatı adına konuşan BBP Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Abdullah Karadağ, “Bir günlük huzurumuzu ve tek bir vatandaşımızın güvenliğini dahi Avrupa Birliği Uyum Yasalarına feda edemeyiz” diyerek Ceza kanunlarının mevcudiyetinin kamu vicdanını rahatlatmak olduğunu kaydetti. Karadağ sözlerine şu şekilde devam etti; “Sosyal infial yaratan suçlara karşı emniyet duygusunun temini adına, caydırıcılığı arttırmak için idam cezası geri gelmeli ve tavizsiz uygulanmalıdır. İdam cezası verilen en ağır cezadır; belirli ağır suçlara verilir ve özel bir cezadır. Sadece sosyal hayatta ve vicdanlarda infial yaratan suçları işlemeye niyetleri olanları en etkili şekilde caydırmak için değil, insanların vicdanındaki adaleti ve adalete olan güveni sağlamak amacıyla idam geri gelmelidir.”
Binlerce ocağa ateş düşüyor
İdam cezasının tekrar gerilmesi için referanduma gidilmesi yönünde imza kampanyasına başladıklarını belirten Karadağ; “Her yıl binlerce yavrumuz kayboluyor, tecavüze ve istismara uğruyor, organ mafyalarının ve sapıkların kurbanı olup canlarına kıyıyorlar. Binlerce ana-baba yüreğine evlat acısı çöküyor, binlerce ocağa ateş düşü-yor. Ahlaki terör zirve yapıyor. Sokak ortasında aleni cinayetler işleniyor. Suç oranları hızla artıyor ve cezaevleri doluluk rekorları kırıyor. Her türlü dış mücadeleye açık olan ve bu ülkenin birliğine, huzuruna. Emniyetine ve emniyet güçlerine savaş açan Bölücü Terör suçları ciddi tehdit oluşturmaya devam ediyor. Büyük birlik Partisi olarak; 29 Mart 2011 itibari ile referandum yoluyla, gerekli hukuki düzenlemelerin yapılıp Türk ceza sisteminde idamın geri getirilmesi için imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız” dedi.

Bakmadan Geçme