İçme suyu şebeke hattı yenilendi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Gazlıgöl, Sarıkız ve Zincirlikuyu Caddeleri ana hat, İstasyon Caddesi civarı içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları tamamlandı Yapılan çalışmalar sonrası bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılayan ekonomik ömrünü tamamlamış küflü pik, ve asbest boruların yerini Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı HDPE 100 boruları aldı. Belediye Su İşleri Teknik Birimince ihale edilen Gazlıgöl, Sarıkız ve Zincirlikuyu [&hellip]

İçme suyu şebeke hattı yenilendi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Gazlıgöl, Sarıkız ve Zincirlikuyu Caddeleri ana hat, İstasyon Caddesi civarı içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları tamamlandı

Yapılan çalışmalar sonrası bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılayan ekonomik ömrünü tamamlamış küflü pik, ve asbest boruların yerini Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı HDPE 100 boruları aldı.
Belediye Su İşleri Teknik Birimince ihale edilen Gazlıgöl, Sarıkız ve Zincirlikuyu Caddeleri Anahat ile İstasyon Civarı İçme Suyu Şebeke Hattı Yenileme İnşaatı İşi, Ø400 mm’lik HDPE 100 içme suyu ana boru hattı 410 m, Ø200 mm’lik HDPE 100 içme suyu ana boru hattı 280 m, Ø160 mm’lik HDPE 100 içme suyu ana boru hattı 440 m, Ø110 mm’lik HDPE 100 içme suyu ana boru hattı 2350 m ve Ø32 mm’lik PPRC abone hattı 1260 m olarak döşendi.İşin tamamlanmasıyla beraber 3480 m ana hat, 1260 m abone hattı olmak üzere toplam 4740 m içme suyu şebeke hattı yenilenmiş oldu.
Bu bölgelerdeki mevcut içme suyu şebekesindeki ekonomik ömrünü tamamlamış olan pik ve asbest borular, HDPE 100 borularla yenilendi. Çalışmalar sırasında daha önceki bölgelerde olduğu gibi Gazlıgöl Caddesi’nde de aynı manzara ile karşılaşıldı. Paslanarak kullanılmaz hale gelen eski pik boru ve vanalar ile asbest borular iptal edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme