Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İçme sularımız temiz”

Çay Belediye Başkanı Uzman

Çay Belediye Başkanı Uzman Dr. Hüseyin Atlı, ilçede ishal ve kusma vakalarının artması nedeniyle içme suyunu analiz ettirdiklerini ve gelen raporlarda suyun temiz çıktığını söyledi

 

Geçtiğimiz günlerde Çay İlçesi’nde görülen ishal ve kusma vakalarının artması nedeniyle İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından içme suyunda inceleme başlatılmıştı.
Belediye Başkanı Hüseyin Atlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlçemizde ishal ve kusma vakalarının artması nedeniyle İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemizde, evler başta olmak üzere birçok ayrı noktadan su numuneleri alındı ve analizleri yapılmak üzere laboratuvarlara gönderildi.” dedi.
Su analiz raporlarının hafta başında ellerine ulaştığını aktaran Atlı, “Halkımız arasında çıkan haberlerde ishal vakalarının içme suyundan kaynaklanmış olabileceği iddia edilmişti. Raporlar çıktı ve elimize geldi. Gelen raporlar temiz, içme sularında herhangi bir sıkıntı yok. Raporlar suyun temiz olduğunu gösterdi. Yapılan araştırmalarda ishal ve kusma vakalarının içme suyundan kaynaklanmadığı tespit edilmiştir.” diye konuştu.
Sadece ilçede olmayan çevresel yaygın bir viral salgın olduğunu belirten Başkan Atlı, “Halkımızın ellerini bol sabunlu su ile yıkaması pazardan alınan sebze ve meyveleri tüketmeden önce bol su ile yıkamalarının sağlık açısından önemli. Hastalarımıza Yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti