• Haberler
  • Genel
  • 'İç Güvenlik Paketi, susan bir toplum oluşturacak'

'İç Güvenlik Paketi, susan bir toplum oluşturacak'

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmeye başlanan İç Güvenlik Paketi'nin toplumu susturma amacını taşıdığını kaydetti Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, İç Güvenlik Paketi'ni eleştirdi. Şenol, 'Kuşkusuz ki kamu düzeni korumak ve kollamak devletin asli görevidir. Devletin bu işlevini yerine getirirken kolluk kuvvetlerini kullanması, kolluk kuvvetlerinin de bu kapsamda önleme [&hellip]

“İç Güvenlik Paketi, susan bir toplum oluşturacak”

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde
görüşülmeye başlanan İç Güvenlik Paketi’nin toplumu susturma amacını taşıdığını kaydetti

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, İç Güvenlik Paketi’ni eleştirdi. Şenol, “Kuşkusuz ki; kamu düzeni korumak ve kollamak devletin asli görevidir. Devletin bu işlevini yerine getirirken kolluk kuvvetlerini kullanması, kolluk kuvvetlerinin de bu kapsamda önleme ve bastırma faaliyetlerini yasal çerçevede yerine getirmesi gerekmektedir. Ancak; her kanunun bir ihtiyaçtan kaynaklanması ve toplumu tatmin etme amacı taşıması gerekmekteyken, demokratik tepkileri ortadan kaldırarak, yürütmenin, yargı organı faaliyetlerinin bir kısmını üstlenmeye kalkması hukuken kabul edilemez.Gelinen süreçte; Molotof kokteyli atanları caydırmak, illegal eylemlere engel olmak adına TBMM gündemine getirilen yasa tasarısının, iktidarın, yürütme organının emir ve talimatları ile bağlı kılınan kolluk kuvvetlerinin, demokratik eylemlere karşı da kullanılması, susan, kendini ifade edemeyen bir topluluğun oluşmasına neden olacaktır.Terörle mücadelede her türlü tedbiri anlarız ve destekleriz. Ancak, bu kapsamda yapılan düzenlemeler namuslu vatandaşların hak ve hukukunu korumalıdır. Bu hukuk devleti olmanın ana şartıdır” dedi.
VALİLERE GENİŞ YETKİ VERİLİYOR
Şenol, şöyle devam etti:
“Bu haliyle vali yine hiyerarşik olarak bağlı bulunduğu yürütme organlarının emir ve talimatları ile, aldığı kararları uygulayacak, vatandaşın temel hak ve özgürlükleri sorgulanabilecek, sıkıyönetim zamanlarında olduğu gibi sokağa çıkma yasağı da mümkün hale getirilecektir.Tasarının vahameti sadece bunlarla bitmemektedir. İstihbarı dinlemelere sadece Ankara’da belirlenecek bir hâkim yetkili kılınmaktadır, polise durdurma ve kimlik sorma yetkisi yanında üst ve araç arama yetkisi tanınmaktadır, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakan gözaltına alınma kararlarına, ilişkin kolluk kuvvetlerine yetkiler verilmektedir, Polis akademileri ve kolejlerine ilişkin olumsuz tasarruflara bulunmakta, polis kolejlerinde okuyan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığınca; polis koleji giriş sınavının yapıldığı tarihte aldıkları Ortaöğretim Yerleştirme Puanları dikkate alınarak durumlarına uygun okullara naklen kaydedilecek, Polis kolejinde görev yapan eğitim öğretim hizmetleri sınıfında yer alan personel ise, kadro derecelerine uygun öğretmen unvanlı kadrolara atanmak üzere Millî Eğitim Bakanlığına bildirilecektir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme